Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Altinjanin 112
hajde ovako,razmisljam vec duze vreme o ugradnji gasa u masinu,e sad...dosta sam se raspitivao,sto preko foruma,drugara,prijatelja,gde je najbolje,sta kako...imam par kombinacija,pa sad hajde da to podelim sa vama,i za komentar,naime znam da treba sekvent uredjaj,ali evo par cena,u GTA servisu/to je servis do Rasica cuvenog/ cena je 500e,i daju na 5 rata/cekovima/,garancija je 3 godine ili 120 000km,tomasetto uredjaj. nasao sam takodje Tomasetto uredjaj u servisu Union Karic kod bogoslovije,Cena je 430e isti uredjaj sa popustom od 20 e ako stavljam veliku bocu/60l/,i imam ponudu Venturi sistem sa velikom bocom za 320e,naravno tu je i Rasic,ali mi je cena malo skuplja/630e/ ,mada mislim sto se uredjaja tice da je sve to to,samo se postavlja pitanje gde ugraditi? da dodam i R R electronic u Zemunu,cena je 630e garancija 2 godine,mora odmah u kesu da se plati,i u pitanju je Landirenzo uredjaj.e sad treba biti pametan sta,kako,gde? da napomenem da bas i nemam toliko para,ali u planu mi je,tako da ozbiljno razmisljam,ako ne ugradim do jula/posto tada idem na odmor/ onda kada se vratim/samo sto cu tek tad biti svorc
/bilo bi lepo da do jula to legne,taman da prepolovim troskove puta do Beca,e tako,hajde sad drugari sta mislite,hvala unapred.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Danas kad smo se culi rekao sam ti da imam u Ladi klasican Lovato plinski uredjaj sa onim emulatorima. Vec godinu dana perfektno sluzi. Letos sam rpesao ko 2500 km kad sam isao na more u Grcku bez i najmanjeg problema. Sekvent jeste bolji ali mnogo i kosta. Majstor koji mi je ugradjivao plin kaze da je na dosta Lada ugradio takav isti uredjaj i da svi rade bez problema. Posto sam presao dosta od ugradnje, ici cu da zamenim taj filter plina.
Bolji ti je i najlosiji sekvent od najboljeg venturija.
A ne vidim sta bi moglo da fali tom Tomasettu,to je dobar uredjaj i poznata marka.
A ne vidim sta bi moglo da fali tom Tomasettu,to je dobar uredjaj i poznata marka.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
sekvent je sviranje Q. po cemu je bolji od venturi sistema?
u drugarovoj xari picasso trosi 13l
u drugarovoj xari picasso trosi 13l
j***** auto bez kardana
Bolji je po mnogo cemu,nema nikakvog manuelnog stelovanja i dobijes maksimum od motora-performanse i potrosnja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Odma da kažem: batali Venturi sistem.
Ljudi greše što biraju uređaj a ne majstora! Čak će najbolji i najskuplji sistem će da troši tih 13 litara što Đape priča i da pravi probleme ako ga ugradi šloser. Ja sam pre skoro godinu ugradio kod Dore za 500€ što je skuplja ugradnja u NS i okolini ali evo preko 20k km ni jedan problem, potrošnja od 7 do 8 jednom sam uzeo neki vazduh pa je bila jedan jedini put 8,5l. Pre dva dana sam odradio NS-Segedin-Pešta i nazad uz prosečnu potrošnju od 7,2l uz 120km/h na autoputu (pravi autoput ne ovi naši izgovori) uz vozanje i po Segedinu i po Pešti. Znači, ne žalim centa koji sam dao za odličnog majstora i dobar sistem (Stag+valtek+tomasseto). Ako hoćeš da se prošetaš do NS zovi Doru i raspitaj se ima čak i sajt na i redovno odgovara na pitanja, sad je cena ugradnje 550€ (komšija juče stavio u Kia Shuma tako da znam). Sledeće nedelje u ponedeljak sam popodne u BG pa ako oćeš da vidiš i probaš; i da ti dam onaj grejač za retrovizor
; slobodno javi.
Što je bolji sekvent? Moderni motori dolaze sa gomilom senzora i mnogo su zategnutiji, što ne iskoristiti te senzore za ubrizgavanje TNG-a kao i sistem funkcionisanja ubacivanja tačno određene količine gasa u tačno određeno vreme. Snaga se neznatno smanjuje, potrošnja je manja i konstantnija, smanjuje se rizik od detonacije, smeša je konstantnija. JEs skuplje? Jeste. Dal vredi? Smatram da vredi.
Ljudi greše što biraju uređaj a ne majstora! Čak će najbolji i najskuplji sistem će da troši tih 13 litara što Đape priča i da pravi probleme ako ga ugradi šloser. Ja sam pre skoro godinu ugradio kod Dore za 500€ što je skuplja ugradnja u NS i okolini ali evo preko 20k km ni jedan problem, potrošnja od 7 do 8 jednom sam uzeo neki vazduh pa je bila jedan jedini put 8,5l. Pre dva dana sam odradio NS-Segedin-Pešta i nazad uz prosečnu potrošnju od 7,2l uz 120km/h na autoputu (pravi autoput ne ovi naši izgovori) uz vozanje i po Segedinu i po Pešti. Znači, ne žalim centa koji sam dao za odličnog majstora i dobar sistem (Stag+valtek+tomasseto). Ako hoćeš da se prošetaš do NS zovi Doru i raspitaj se ima čak i sajt na i redovno odgovara na pitanja, sad je cena ugradnje 550€ (komšija juče stavio u Kia Shuma tako da znam). Sledeće nedelje u ponedeljak sam popodne u BG pa ako oćeš da vidiš i probaš; i da ti dam onaj grejač za retrovizor
Što je bolji sekvent? Moderni motori dolaze sa gomilom senzora i mnogo su zategnutiji, što ne iskoristiti te senzore za ubrizgavanje TNG-a kao i sistem funkcionisanja ubacivanja tačno određene količine gasa u tačno određeno vreme. Snaga se neznatno smanjuje, potrošnja je manja i konstantnija, smanjuje se rizik od detonacije, smeša je konstantnija. JEs skuplje? Jeste. Dal vredi? Smatram da vredi.
- altinjanin
Slazem se,sekvent zaita vredi,hvala svima na odgovorima,ionako sam smanjio voznju zadnjih meseci,ali ovi ga preterase,danas sipam 137 evro-premijum,a ide cena gore za 4,5 dinara,tako a je postalo nepodnosljivo..to me ceka,pa ceka,jos cu dobro da razmislim,ali to moram odraditi,samo da napomenem,zaboravio sam,a neko je pomenuo Stag,to je valjda kompjuter,tomasetto,multiventil,i ac je boca od 60l.to su sve komponente dobrih proizvodjaca koje koliko vidim,cujem rade odlicno.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
STAG je kompijuter, tommaseto je isparivač, Valtek su dizne. Boca je ili Lifam-ova ili neka Poljska ne mogu da se setim imena.
Šta će ti 60 litara boca? Uzmi toroidnu od 43l (to ti 34l plina) ja sa tim uvek imam preko 400km autonomiju plus uvek drži 10-15 litara benzina u rezervoaru kako zbog pumpe tako i za svaki slučaj.
Šta će ti 60 litara boca? Uzmi toroidnu od 43l (to ti 34l plina) ja sa tim uvek imam preko 400km autonomiju plus uvek drži 10-15 litara benzina u rezervoaru kako zbog pumpe tako i za svaki slučaj.
- altinjanin
E tako je,pa sta ga znam,mislio sam cilindricnu bocu/bojler/,veliki je gepek,mada ako nesto treba da vozis,obaranje sedista,onda nema sanse,bas sam merio,staje velika taman izmedju koseva zadnjih,skroz do zadnje klupe...a to naravno,uvek imati bar pola rezervoara benzina.
- milanovic986
Ja sam uzeo bocu od 30 l. Treba mi gepek, jbg.
- altinjanin
slazem se,ali i pored velike boce staju 2 velika kofera na tockice bez problema. videcu...ima lajka mesta koliko neces 
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
altinjanin, i ja sam kao i ti čekao poslednji trenutak za ugradnju gasa u nivu. auto je bio nov i nisam hteo da ga čačkaju majstori kad već radi bez greške. međutim, kad je cena benzina postala nepodnošljiva, ipak sam morao da ugradim. izabrao sam majstora koji nije bio najjeftiniji ali ni plin do sad nije zakazao. doduše, zbog karburatorskog motora morao sam venturi sistem da stavim.
bilo kako bilo, nisam se pokajao. čak je jedno vreme plin bio nekih 36 dinara, pa zamisli koliko sam se vozio.... svaki dan Svrljig - Niš - selo... 100km dnevno u proseku, jer sam tad išao na fakultet svaki dan u Niš, pa posle do sela, pa povratak u bazu... Navozao sam se.
Tako da - GAS u patos
bilo kako bilo, nisam se pokajao. čak je jedno vreme plin bio nekih 36 dinara, pa zamisli koliko sam se vozio.... svaki dan Svrljig - Niš - selo... 100km dnevno u proseku, jer sam tad išao na fakultet svaki dan u Niš, pa posle do sela, pa povratak u bazu... Navozao sam se.
Tako da - GAS u patos
- altinjanin
ma nema druge,zaista je nepodnosljivo,reseno sve,samo da se skupim,i ugradnja sledi..i naravno gas do daske 
- letnjikovac
Prijatelju ja bih ti od srca preporucio AC Rasic i sekvent plin meni lada maximalno trosi oko 7,5-8 litara gasa po Beogradu a na auto putu 5,5-6 litara pa ti vidi kolika je usteda i izracunaj za koliko ce ti se isplatiti. U pocetku sam imao problema zbog step motora i dok to nisam resio hteo sam da zapalim demonstrativno auto bio sam u Opovu kod cuvenog majstora odro me za sve pare nije resio problem, bio u Ruskom isto sr*nje drugo pakovanja na kraju su mi u AC Rasicu oni popravili iako to nije bila njihova obaveza.
Evo ti moj primer kupe moji Zastavu 10 polovnu sa plinom ugradjenim kod nekog dundjera u Sapcu, auto radio normalno godinu dana i posle nece da prebaci na plin pa idi bogu, odem ja kod tog dundjera on kao riknuo ti kompjuter plina (kosta 13600 dinara) on stavi novi ono nece stavi drugi, treci, cetvrti nema sanse posalje me u Beograd kod generalnog uvoznika oni odma novi komp (kod njih kosta 19000 dinara) nece pa nece kazu ne znaju sta je da idem negde na Ledine kaze ako taj baja ne popravi onda mi je riknu komp na autu i to je to setim se ja Rasica nazovem Ivana odem do njih oni su u roku od deset minuta otklonili kvar i naplatili popravku neverovatnih 1500 dinara inace sam morao da odvezem ponovo do njih posto su morali da premeste isparivac da premeste dizne plina da izoluju komplet instalacije posto je ovaj debil stavio isparivac iznad nivoa cantre sa antifrizom dizne nabudzio gde je njemu najvise odgovaralo a zice izlepio nekom izolacijom da bog sacuva tako ako ne platis na mostu platices na cupriji.
Evo ti moj primer kupe moji Zastavu 10 polovnu sa plinom ugradjenim kod nekog dundjera u Sapcu, auto radio normalno godinu dana i posle nece da prebaci na plin pa idi bogu, odem ja kod tog dundjera on kao riknuo ti kompjuter plina (kosta 13600 dinara) on stavi novi ono nece stavi drugi, treci, cetvrti nema sanse posalje me u Beograd kod generalnog uvoznika oni odma novi komp (kod njih kosta 19000 dinara) nece pa nece kazu ne znaju sta je da idem negde na Ledine kaze ako taj baja ne popravi onda mi je riknu komp na autu i to je to setim se ja Rasica nazovem Ivana odem do njih oni su u roku od deset minuta otklonili kvar i naplatili popravku neverovatnih 1500 dinara inace sam morao da odvezem ponovo do njih posto su morali da premeste isparivac da premeste dizne plina da izoluju komplet instalacije posto je ovaj debil stavio isparivac iznad nivoa cantre sa antifrizom dizne nabudzio gde je njemu najvise odgovaralo a zice izlepio nekom izolacijom da bog sacuva tako ako ne platis na mostu platices na cupriji.
- milanovic986
I sta je na kraju bilo sa tim step motorom? I mene to muci.