Pumpa za ulje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Pumpa za ulje
Ulje menjam redovno,ne cekam da predje 10 000 km ili godinu dana tako da viskozitet ulja sigurno nije.Buksna davaca je u redu e sad taj dovod, odnosno sifon,ne znam jer nisam nikad karter skidao provericu i to, davac sutra stavljam,mada ne verujem da je on otisao,ne bih digao temperaturu kad sam dosao.Da li se tesko skida pumpa i da li se kupuje nova cela ili se menja onaj zupcanik samo,jer zna neko postupak skidanja i provere pumpe ?
[img]http://s10.rimg.info/6a9e91b8c91890eb51f1f9c549cf7b6d.gif[/img] [b][/b]
Sve ti je napisano gore,skidanje pumpe ti je poslednja opcija
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
Proverio sam sve,ampula je druga,doveo sam majstora sa manometrom da izmeri pritisak ulja i pumpa je problem,e sad odvio sam srafove koji drze karter ali nece tako lako da se skine...zbog temperature zapeko je nikad nije skidan,strah me da ne precukam pumpu ako ga cimam mnogo.Sta da radim?
Ampula?mislis davac?
Ako je tako,uzmi malo cekic i postavi izmedju njega i kartera parce drveta i lupkaj sa svih strana,mora da se skine.
Ako je tako,uzmi malo cekic i postavi izmedju njega i kartera parce drveta i lupkaj sa svih strana,mora da se skine.
Skinuo sam karter,unutra je haos,trunje koliko volis,u usisnoj luli pupme bilo jedno parcence ne znam ni ja cega to sam skinuo ali pumpu nisam ne znam kako?
znaci zaguseno sito... e zato se u motor povremeno sipa sredstvo za ispiranje motora...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Taj opiljak ili sta vec,velicine 5mm,je bio na ulazu usisne lule.Ne znam da li je to problem ili sta...? Interesuje me kako da skinem pumpu celu i ocistim je?
Da biskinuo celu pumpu,moras skinuti ceo razvod,znaci poklopac zupcastog,zupcasti kais,veliku remenicu,malu remenicu,zatim 6 srafova kojima se pumpa srafi za blok,,jedan imbus koji drzi sifon za pumpu i dva srafa sto fiksiraju sifon za blok,a naravno posle svega toga i da uzupcis motor,a zameni i semering radilice na pumpi kad sve to vec radis.
Nosio sam auto kod majstora i dijagnoza je bila da motor troši ulje.Kad je majstor gledao koliko ima ulja bilo je oko 2 decilitra.Na samoj granici!A isto se povremeno palila lampica za ulje i stop signal !Zamenio sam ulje,ali šta dalje da radim?
Dobro ti cuvas taj auto kad je imao toliko ulja
E zbog takvih vlasnika su Lade raspale krsine i tome slicno,bez uvrede.
Verovatno da trosi ulje,ali treba videti koliko,zapamti na kom podeoku je ulje,vozi i gledaj kolko trosi.Takodje ne bi trebalo da curi ulje nigde,da bi se sto tacnije izmerilo.
Verovatno da trosi ulje,ali treba videti koliko,zapamti na kom podeoku je ulje,vozi i gledaj kolko trosi.Takodje ne bi trebalo da curi ulje nigde,da bi se sto tacnije izmerilo.
2 deci je daleko ispod granice....Prvo vodi racuna koje ulje sipas, zatim ustanovi koliko ti trosi ulja i kao sto rece Pera dal curi negde ili stvarno trosiZoran021 wrote:Nosio sam auto kod majstora i dijagnoza je bila da motor troši ulje.Kad je majstor gledao koliko ima ulja bilo je oko 2 decilitra.Na samoj granici!A isto se povremeno palila lampica za ulje i stop signal !Zamenio sam ulje,ali šta dalje da radim?
Majstor je pregledao i video da nigde ne curi nego troši!A Lade i jesu kršine ,pogotovo kvačila i table osigurača su problemi!
Naravno da su krsine kad se voze sa 2deci ulja pa svaki bi auto postao krs ako se tako odrzava. Moja lada je presla 280 000 km i jos malo nesto preko toga pa jos nisam menjao set kvacila nitisam imao problema sa osigurackom tablom ....cak mogu reci da me je odlicno sluzila sve ove godine nikad me nije izdala.
Potrosnja ulja u mnogome zavisi i od kvaliteta ulja koje sipas kao i od podesenosti samog motora(kvaliteta istog).
A ako smatras da su ladina vozila krsevi ti zameni ne znam sta bi ti drugo rekao. Svaki auto ces voziti onako kako ga odrzavas.
Potrosnja ulja u mnogome zavisi i od kvaliteta ulja koje sipas kao i od podesenosti samog motora(kvaliteta istog).
A ako smatras da su ladina vozila krsevi ti zameni ne znam sta bi ti drugo rekao. Svaki auto ces voziti onako kako ga odrzavas.
Svaki auto ima neki svoj problem,samo sto je razlika ta sto odrzavan auto ih ima mnogo manje.
Po tvome ispada da sam ja kriv zbog loše izrade delova za auto u Rusiji i zbog lošeg kvaliteta izrade table osigurača?Koji si ti ... !I da ti kažem da mi je tek sada pokazivalo upozorenje za ulje ,a ne ranije!Uostalom,Lade jesu kršine!I to pravo rusko đubre!Da mi je para kupio bih nešto bolje!xxx wrote:Naravno da su krsine kad se voze sa 2deci ulja pa svaki bi auto postao krs ako se tako odrzava. Moja lada je presla 280 000 km i jos malo nesto preko toga pa jos nisam menjao set kvacila nitisam imao problema sa osigurackom tablom ....cak mogu reci da me je odlicno sluzila sve ove godine nikad me nije izdala.