Pumpa za ulje

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Re: Pumpa za ulje

Post by Pera »

Nema potrebe za ovakvim tonom.
Definitivno promeni auto onda,a opet,ako je tvoja Lada krsina,ne mora da znaci da je svacija,nadje se i po koja dobra,ali je najvise do vlasnika i dobrog odrzavanja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Zoran021 wrote:Majstor je pregledao i video da nigde ne curi nego troši!A Lade i jesu kršine ,pogotovo kvačila i table osigurača su problemi!
Neznam sta ti ocekujes od auta koji je star 20-30 godina da je sve utegnuto,nista ne curi i savrseno ide?
Taj drugi auto sto budes kupio bas me zanima dali ce ici 30 godina kao lada?
Problem je sto ti poredis ladu sa neznam ni ja kojim drugim mladjim automobilima!

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

pre ce biti da ti tvoju Ladu ne odrzavas kako treba. 2 decilitra je jedna casa, ako ti mislis da je to bilo na granici, onda... :?

tabla sa osiguracima, ok. moze da pravi problem, ali kako meni ne pravi? set kvacila, moja je stara 19 godina, 170.000 km, set kvacila menjan samo jednom, otprilike na pola ukupne predjene kilometraze. kako? stil voznje i odrzavanje automobila...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Zoran021

Post by Zoran021 »

Ne održavam?Malo je vozim i palim povremeno.Nije valjala ni kao nova,set kvačila sam menjao 3 puta.Tabla osigurača je teško đubre,elektronika sranje.Živim u gradu i nemam garažu,nisam majstor.Pre mi se nije palilo ništa u vezi ulja,nego tek sada.I dalje mislim da je auto teško đubre,da imam para kupio bih drugi makar polovan auto,pod uslovom da nije ruski!

xxx

Post by xxx »

Zoran021 wrote:
xxx wrote:Naravno da su krsine kad se voze sa 2deci ulja pa svaki bi auto postao krs ako se tako odrzava. Moja lada je presla 280 000 km i jos malo nesto preko toga pa jos nisam menjao set kvacila nitisam imao problema sa osigurackom tablom ....cak mogu reci da me je odlicno sluzila sve ove godine nikad me nije izdala.
Potrosnja ulja u mnogome zavisi i od kvaliteta ulja koje sipas kao i od podesenosti samog motora(kvaliteta istog).
A ako smatras da su ladina vozila krsevi ti zameni ne znam sta bi ti drugo rekao. Svaki auto ces voziti onako kako ga odrzavas.
Po tvome ispada da sam ja kriv zbog loše izrade delova za auto u Rusiji i zbog lošeg kvaliteta izrade table osigurača?Koji si ti ... !I da ti kažem da mi je tek sada pokazivalo upozorenje za ulje ,a ne ranije!Uostalom,Lade jesu kršine!I to pravo rusko đubre!Da mi je para kupio bih nešto bolje!
Nisam rekao da si kriv za kvalitet delova koje si kupovao ali za izbor proizvodjaca istih jesi.Originalni ili kvalitetni delovi za Samaru nisu bas tako jeftini
Sto se tice kvaliteta delova za auto u Rusiji dovoljno govori kilometraza mog auta i automobila ostalih clanova(ja kupujem iskljucivo ruske delove ili Bugarske druzbe) o kvalitetu u maloj privredi nemam komentar. Zavisi koje si delove stavljao . Sto se tice garaze nemam je ni ja i moja stalno stoji na otvorenom.Osiguracka tabla zna da pravi probleme ali cesto bude uzrok zacepljen odvod za vodu pa onda oksidira ili crkne , ili samozvani auto elektricari povesu sve i svasta na samo sebi poznat nacin, a retko kad bude do kvaliteta same table. Za razliku od tebe ja svoj auto vozim svakodnevno i prelazim poprilicno sa njim ali nemam takvo misljenje o ruskim kolima.
Sto se tice tvog misljenja o Ruskim vozilima to je tvoje pravo misli sta hoces, ako ti se ne svidja prodaj je i kupi sebi auto koji ce po tvom misljenju biti pouzdaniji. Po pitanju odrzavanja ne zelim da komentarisem ako majstor treba da utvdi da u motoru imas jos samo 2 deci ulja onda to nije nikakvo odrzavnja posebno ako tako retko vozis tako da se bespotrebno vredjas, samo ti skrecemo paznju na ono sto bi morao raditi redovno da bi ti auto bio pouzdan.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

Zoran021 wrote:Ne održavam?Malo je vozim i palim povremeno.Nije valjala ni kao nova,set kvačila sam menjao 3 puta.Tabla osigurača je teško đubre,elektronika sranje.Živim u gradu i nemam garažu,nisam majstor.Pre mi se nije palilo ništa u vezi ulja,nego tek sada.I dalje mislim da je auto teško đubre,da imam para kupio bih drugi makar polovan auto,pod uslovom da nije ruski!
koliko puta si proveravao nivo ulja(u zadnjih par godina) pa nisi primetio da je potrosila 2,5 litra ispod minimuma.... :hit ne treba da budes majstor ali elementarne stvari se uce jos u auto skoli(ono proveriti stanje auta pre voznje), sve sto propustis u odrzavanju vraca se kasnije u eksploataciji bar troduplo... ;)
Last edited by jeronimo on Tue May 31, 2011 11:57 am, edited 1 time in total.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

Zoran021

Post by Zoran021 »

jeronimo wrote:
Zoran021 wrote:Ne održavam?Malo je vozim i palim povremeno.Nije valjala ni kao nova,set kvačila sam menjao 3 puta.Tabla osigurača je teško đubre,elektronika sranje.Živim u gradu i nemam garažu,nisam majstor.Pre mi se nije palilo ništa u vezi ulja,nego tek sada.I dalje mislim da je auto teško đubre,da imam para kupio bih drugi makar polovan auto,pod uslovom da nije ruski!
koliko puta si proveravao nivo ulja(u zadnjih par godina) pa nisi primetio da je potrosila 2,5 litra ispod minimuma.... :hit ne treba da budes majstor ali elementarne stvari se uce jos u auto skoli(ono proveriti stanje auta pre voznje), sve sto propustis u odrzavanju vraca se kasnije u eksploatacije bar troduplo... ;)
A u kojoj se to auto školi uči održavanje motora?Kada sam gledao količinu ulja pred put merač je bio skroz umazan uljem.I kakos e to moglo videti?

Delic9

Post by Delic9 »

Zoran021 wrote:
A u kojoj se to auto školi uči održavanje motora?Kada sam gledao količinu ulja pred put merač je bio skroz umazan uljem.I kakos e to moglo videti?
Jel se ti to zezaš?! :x Pa ja sam sa 5 godina znao da proveravam ulje u motoru!
Lepo uzmeš neku čistu krpu, izvadiš merač, obrišeš, vratiš i onda opet izvadiš i vidiš koliko ima(ako uopšte i ima nešto)!
СРБИЈА
Конвертор

ilija90

Post by ilija90 »

Provera kolicine ulja se radi obicno pred prvo paljenje to jest ako ti je auto stojao celu noc i ujutru pre nego sto krenes ti otvoris haubu,izvadis merac obrises ga krpom,vratis i ponovo izvadi i vidis nivo ulja u karteru!

Nikad se ne proverava kolicina ulja ako je auto vruc to jest ako je radio,jer ulje nestigne da se slije u karter pa ce tako uvek biti manje ulja,mozes otaviti jedno 2 sata da stoji pa onada proveri ali ja obicno to sve radim ujutru pre prvog paljenja a odmah uz to proverim i nivo antifriza,kocionu tecnost...

jeronimo

Post by jeronimo »

Zoran021 wrote:
jeronimo wrote:
koliko puta si proveravao nivo ulja(u zadnjih par godina) pa nisi primetio da je potrosila 2,5 litra ispod minimuma.... :hit ne treba da budes majstor ali elementarne stvari se uce jos u auto skoli(ono proveriti stanje auta pre voznje), sve sto propustis u odrzavanju vraca se kasnije u eksploatacije bar troduplo... ;)
ne odrzavanje nego ELEMENTARNE stvari eksploatacije (gde ide ulje i gorivo, cemu sluze meraci, itd)
jos mi reci kao da ti nisu rekli da moras da povuces rucnu kada si na nizbrdici i stajes ili da moras da das migavac kad skreces( mozda za nedaj boze, zamenis probusenu gumu) ... :mrgreen:
Last edited by jeronimo on Tue May 31, 2011 3:23 pm, edited 2 times in total.

jeronimo

Post by jeronimo »

nazalost, takav neces stici u saobracaju daleko, pa sta god vozio....ali nema veze ovde si na pravom mestu i ako hoces naucices.vazna je dobra volja.... ;)

Pera

Post by Pera »

Jbt,da citam ovo prvi put mislio bi da se covek zajebava :?

No dobro,prednost ovog foruma je sto sve moze da se pita i niko ne ostane uskracen za odgovor,na drugim forumima bi nekoga za ovakve izjave i neznanje davno banovali.

I jos jedan mali off,ne pamtim kada sam poslednji put video ulogovane moderatore na podforumu za Samaru,a ima ih 3 :?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Zoran021

Post by Zoran021 »

http://www.srbijanet.rs/automobili/novi ... usaja.html

I posle da mi neko priča da su Lade super automobili! :P

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ne znam cemu pljuvanje lade i ruskih vozila,to je prvo,drugo mnogo smo skrenuli sa teme,trece ko ne voli ladu neka menja,neka je u dunav baci ako tako smatra,svaki auto se kvari,i svaki auto ima mane,greske,manje ili vece probleme,prema tome ja ne vidim zasto samo su ruska vozila na tapetu?putin iz 6-og puta upalio ladu?Hm,pa sta sad upalio je na kraju,desava se,niko nije savrsen,pa ni lada nije savrsena,ali ja licno kao i mnogi od nas je volimo,vozimo,imamo manje,vece probleme resimo i teraj dalje,ja sam odrastao u ladi,vozio se celo detinjstvo,pa na kraju kada sam polozio opet prvi auto lada,pa sad drugi auto lada,i ne pada mi na pamet da je menjam,a koji god auto da uzmes imaces probleme prema tome samo se radi da li ces moci da ih resis u relativno kratkom roku,i naravno zavisi od finansija.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

ilija90

Post by ilija90 »

Mogao bi gospodin ADMIN da se probudi!

Post Reply