Izbacuje antifriz kroz posudu za dolivanje

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Izbacuje antifriz kroz posudu za dolivanje

Post by altinjanin »

mali hladnjak je oko 35e,ali probaj da ga zakrpis,sipaj onaj Wurt sredstvo za zaptivanje hladnjaka,mozda pomogne,meni je pomoglo,i to za veliki hladnjak.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

lada-senta

Post by lada-senta »

Da, znam cenu,ali sam odneo kod majstora ko radi sa plastikom,i on je zakrpio...to je bio laksi deo,tezi,da ga izvadimo. Napravio sam slike,kako je izgledao auto dok smo stigli do malog radiatora.Ako neko objasni kako moze ovde da se prikluce slike,stavicu...da svako razmisli ako pomisli na takvu glupost kao mi:-) Mislim da bi mnogi bili iznenadeni slikama:-)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

da,to je zajeb...doci do malog hladnjaka,znam.Dobro je ako si uspeo da ga okrpis,je l' isto od aluminijuma?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

lada-senta

Post by lada-senta »

Pozdrav,da jeste,nije to bio problem nego kvalitet plastike na ivici.Naime ,ispostavilo se da je bila fabricka greska u livjenju plasticnog dela,zato mi je dobijao fals vazduh kod onog malog priklucka koji treba da vodi vazduh nazad kod expazionog lonca. Ali majstor koji radi lepjenje plastike,je rekao da retko kad vidi tako los kvalitet plastike u kolima,jedva je mogao da zakrpi....on zalepi,pa jedva taknemo,otpusti....pa smo ipak nasli resenje. Ali mislim da je to uvek bio i cini mi se ostao problem ladinih hladnjaka.Ranije sam vozio 12 godina Samaru pa kodjega isto se uvek polomio onaj mali odusnik na velikom hladnjaku...

masan_motor

Post by masan_motor »

Iščitah temu, svi se žale a jel neko rešio ovaj problem izbacivanja rashladne tečnosti iz posude? Šta je problem na kraju?

branko111
Automobil: lada111

Post by branko111 »

Kod mene je bio zaprljan sistem, isprao sve lepo krvnicki i reseno.

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Imam ja rešenja za sistem, dobar antifriz i pun gas pa negde ce probije :-D

branko111
Automobil: lada111

Post by branko111 »

@masan motor

Daj bogati vidi za ono pomeranje grane,izbacio sam fotku tamo, ako imas 16v motor. Dok ne svrati Bryoni.On ima 16v

masan_motor

Post by masan_motor »

Neam iam 8 ventila, rešili problem tako što smo sipali antifriz G12 i zamenili puknutu posudu. Sad radi ko švajcarski sat :)
Nemož lada 112 da radi bez antifriza, odmah kuva i stvara pritisak koji razvali celu instalaciju rashladnog sistema.

Post Reply