Pumpa za ulje
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Pumpa za ulje
da na nekim forumima za ovakve ispade ide ban od barem nedelju dana, pa ako se ponovi.... 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Pa shta makar je upalio provozao i stekao lepu sliku o njoj a da li je uaplila odmah ili kao kod svih drugih prozvodjaca koji nameste auto tako da bude u perfektnom stanju to je ne bitno , ovo je prvi primerak tog aita koji verovatno stoji duze vreme bez goriva ...... da ne razglabam temu dalje najnoviji bmw m3 nije hteo uopshte da upali na premijeri u detroitu pa su ga vukli sajlom do shtanda !!!!Zoran021 wrote:http://www.srbijanet.rs/automobili/novi ... usaja.html
I posle da mi neko priča da su Lade super automobili!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Offtopic, nije direktno vezano za ladu...Zoran021 wrote:http://www.srbijanet.rs/automobili/novi ... usaja.html
I posle da mi neko priča da su Lade super automobili!
Nedavno sam bio u velikoj napasti da kupim seat leon sa 2.0tdi motorom ali sam odustao. Zasto? Takav kakav jesam malo sam citao sta ljudi govore o tom motoru i otkrio da ima problematicne dizne. Problem nije u losem gorivu koje ih zastropa nego u elektronici jer je netko u projektiranju gadno zabrljao. Desi se kratki spoj jedne dovodne zicice na masu, ECU da bi se zastitio od KSa pogasi sve injektore pa lijepo ostanes bespomocan na cesti samo tako. Govore da ako iscupas zice sa pokvarenog injektora, mozes nastaviti dalje na 3 cilindra. Samo treba doci do tih zica. Se to moze na tako sofisticiranom motoru samo tako?
P.S. Bas prije par dana sam skinuo osiguracku tablu i to zato jer se jedan od onih drzaca osiguraca malo razlabavio. To sam malo taknuo lemilicom, vratio i prije toga ustanovio da je stanje stampanih vodova kao da je tabla nova. Nigdje znakova korozije. Istina jest da svako toliko mekanom zicom "procistim" onu rupu za odvod vode ali vjerujem da bi unatoč tome bila u dobrom stanju.
da , to je ono o cemu pricam. jednostavnost i pouzdanost (koja se postize normalnim odrzavanjem) i normalna eksploatacija i nekoliko stotina hiljada nije problem...
kako si motao sat za kilometrazu? 
Sigurno ga je motao godinamasvabazr wrote:kako si motao sat za kilometrazu?
ma moze nekako da se mota nesto se otvori i stavi se neka sajla u busilicu i motas u drugom smeru pa namotas
tako nekako
Ja s brusilicom da bude nešto novosvabazr wrote:ma moze nekako da se mota nesto se otvori i stavi se neka sajla u busilicu i motas u drugom smeru pa namotastako nekako
Dobra šala!jeronimo wrote:da , to je ono o cemu pricam. jednostavnost i pouzdanost (koja se postize normalnim odrzavanjem) i normalna eksploatacija i nekoliko stotina hiljada nije problem...
sta je sad tu cudno, nikad nisi video ladu koja je puno presla....? 
nego sta bi sa toliko pominjanom samarom? 
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
verovatno je odustao i otisao da digne kredit za punta...(pa za koju godinu opet sve ispocetka sa pumpom)... 
He, he moja omiljena rečenica ,kad mi se neki fenser "guzi" u kružnom toku , kao hoće da me "iseče": "Ajd, ajd moj branik košta 9000 i ima ga na Bubnju kad hoćeš". Ima ,sada , i poneka Kalina da se "uhvati " sa klimom. Nude čak i nove Nive sa tom opcijom. Jedino je frka ko ima stariju ladu, kao mi, a hteo bi nešto sa klimom, bez da menja ljubimca. Ugradnja klime , naknadno, deluje kao skupa z ... .
Da li postoji neki aditiv (pominjali ste , na ovoj temi ,ranije) koji se sipa , uz ulje, koji čisti sistem za ulje i pumpu? Čitajući temu, uvideo sam da u sistemu može da se , često nađe "od popa brada", te se nosim mišlju da ,prilikom sledeće zamene sipam nešto da to malo "potera" ?
Da li postoji neki aditiv (pominjali ste , na ovoj temi ,ranije) koji se sipa , uz ulje, koji čisti sistem za ulje i pumpu? Čitajući temu, uvideo sam da u sistemu može da se , često nađe "od popa brada", te se nosim mišlju da ,prilikom sledeće zamene sipam nešto da to malo "potera" ?
http://www.palvet.webs.com/
sipas pola litra dizela u ulje i pustis da radi na leru dok se ne ugreje a onda ispustis vrelo ulje iz motora. sve vreme gledas lampicu za pritisak. ako pocne da je paljka, gasi odmah
j***** auto bez kardana