Lada 2103
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada 2103
lepe cuce felnice.....jel ti ne cese pozadi u korube?
sto ti lajka toliko rdjava?
ja bas sa tim srafovima nema srece sad se lajka tera na zadnjem desnom tocku sa 3 srafa jer je vulkanizer zalomio sraf i nema sanse da se izvadi a cekam da dodjem ciku da odem da lepo sanira stetu...
sto ti lajka toliko rdjava?
ja bas sa tim srafovima nema srece sad se lajka tera na zadnjem desnom tocku sa 3 srafa jer je vulkanizer zalomio sraf i nema sanse da se izvadi a cekam da dodjem ciku da odem da lepo sanira stetu...
ne cese nazad, taman je mera. zato sam i skinuo one 205/60/13 celicne.
sto je rdjava? pitaj one sto su je akali pre mene. ja je imam tek mesec dana, nije zardjala za mesec.
a na koju foru se mogu zalomiti srafovi???
sto je rdjava? pitaj one sto su je akali pre mene. ja je imam tek mesec dana, nije zardjala za mesec.
a na koju foru se mogu zalomiti srafovi???
j***** auto bez kardana
mogu ako ih prethodno neki idiot usrafi ukrivo, a i vecina vulkanizera ne pohvata prvo srafove rukom, nego odma zavrcu pistoljem.
izmedjuostalog, sraf je masinski element i trazi podmazivanje. znaci pre srafljenja je pozeljno da je nauljen. kada je sraf nauljen, onda se rukom zavrce lako, pa ukoliko ide tesko odmah znas da nesto nije u redu i stajes. price kako ga ne treba mazati da se ne bi odsrafio su gluposti, jer sraf od odvrtanja ne obezbedjuje navoj, nego konus.
izmedjuostalog, sraf je masinski element i trazi podmazivanje. znaci pre srafljenja je pozeljno da je nauljen. kada je sraf nauljen, onda se rukom zavrce lako, pa ukoliko ide tesko odmah znas da nesto nije u redu i stajes. price kako ga ne treba mazati da se ne bi odsrafio su gluposti, jer sraf od odvrtanja ne obezbedjuje navoj, nego konus.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ne mora ni da krene krivo dovoljno da koriste prejake pištolje bez redukcija i onda kad ga zalete kad se šraf ukopa on ga samo uvije i odlomi.
Apropo obezbeđivanja navoja, konus je tu samo da se sila na felnu raspodeli po što većoj površini, od odvijanja ga obezbeđuje sila trenja uz elastičnu deformaciju stabla navoja, O i konus tu utiče ali mu to nije primarna funkcija.
Apropo obezbeđivanja navoja, konus je tu samo da se sila na felnu raspodeli po što većoj površini, od odvijanja ga obezbeđuje sila trenja uz elastičnu deformaciju stabla navoja, O i konus tu utiče ali mu to nije primarna funkcija.
dobro bre masinci, nisam sisao vesla kad sam bio mali, naravno da moze da se slomije sraf, samo mi nije jasno kako moze na ladi da se zalomi sraf koji drzi felnu. dosad sam u vise navrata imao situaciju da se "svuce" navoj sa srafa ili iz glavcine, jos nisam video da pukne. iz svog mog dosadasnjeg iskustva, ti srafovi i glavcine su tvrdi u p.m. i stvarno treba biti konjina da bi se unistio navoj a sila potrebna za kidanje srafa mi je nezamisliva
j***** auto bez kardana
- bruyoni
Sila plus loš, nikakav, kvalitet šrafa naročito ta mala privreda sa pijace. Naravno ne pomaže ni često skidanje i vraćanje kod vulkanizera
Bolje rešenje je uzimanje šrafova sa slupanih kola koja su došla sa alu felnama sa OEM šrafovima ili kupovina nekih krštenih sa hladno valjanim navojem.
Bolje rešenje je uzimanje šrafova sa slupanih kola koja su došla sa alu felnama sa OEM šrafovima ili kupovina nekih krštenih sa hladno valjanim navojem.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Josh nijednom nisam cuo da je neko otkinuo saf ,za navoj sam video shto na safu shto na glavcini ali kidanje tesko jedino ako neki sivonja skace po kljucu kad zashafljava tocak ali i tada jedva da moze da otkine , ja licno stezem tocak dok ne zaskripi 1 om i to na cim !!!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
pa lepo oterao lajku da mi zalepe gumu i skinu ga pistoljem srafove sva 4 lepo i onda kad je vracao samo se culo krvc nesto i pistolj vrti u prazno... pola srafa unuta pola u pistolju i naravno ukrivo stoji sraf unutra....original su srafi svi za tockove posto imam od lade tih gluposti pun djavo...
znaci sivonja sa pistoljem za montazu kamionskih tockova. jbg.
sad lepo odes kod nekog ko ima dobar aparat za varenje, skines dobos, zavarite za to parce srafa neku sipku ili vec neku gvozdjuriju i pokusate da odvrnete. ako vam uspe, prvo ureznicom popravi navoj.
sad lepo odes kod nekog ko ima dobar aparat za varenje, skines dobos, zavarite za to parce srafa neku sipku ili vec neku gvozdjuriju i pokusate da odvrnete. ako vam uspe, prvo ureznicom popravi navoj.
j***** auto bez kardana
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
ja točkove stežem uvijek ručno iako imam svi mašineriju i ne samo sebi već i mušterijama znači kolko ručno mogu max za čelične i dosta a aluminijumske stežem moment("kilo")ključem
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- bruyoni
To je ispravno, ali većina manjih vulkanizera ima samo jedan pištolj i to onaj najjači (za ne daj Bože) i sa njim rokaju sve živo.
A, ko što kaže Svaba, najgori su oni koje mrzi da krenu sa zavrtanjem rukom nego odma u mašinu.
A, ko što kaže Svaba, najgori su oni koje mrzi da krenu sa zavrtanjem rukom nego odma u mašinu.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
znaci ja nebih otisao kuci dok ne izvadi sraf taj sto ga je usrafio nakrivo. koji debil neko treba da bude pa da tako nesto uradi i to sa srafom za tocaksvabazr wrote:pa lepo oterao lajku da mi zalepe gumu i skinu ga pistoljem srafove sva 4 lepo i onda kad je vracao samo se culo krvc nesto i pistolj vrti u prazno... pola srafa unuta pola u pistolju i naravno ukrivo stoji sraf unutra....original su srafi svi za tockove posto imam od lade tih gluposti pun djavo...
fora je u tome da mi to drugar i da drzi serws i dijagnostiku,wulkanizeri te gluposti i tko mi zezne tocak....ma moram da skidam dobos i da menjam ono sto ulazi u zadnju osovinu...jos samo moram da nadjem koje velicine ide tamo semering i bice reseno....a to su kao u zurbi uradili....od sad sam menjam tockove.
ono sto ulazi u zadnju osovinu je poluosovina i ne znam da tamo ide simering bilo kakav.svabazr wrote:ma moram da skidam dobos i da menjam ono sto ulazi u zadnju osovinu...jos samo moram da nadjem koje velicine ide tamo semering i bice reseno....a to su kao u zurbi uradili....od sad sam menjam tockove.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
naravno da ide, inace bi ulje iz diferencijala prodrlo do dobosa, a onda adio