Felne/felge
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Felne/felge
centralna rupa fiat/zastava/lancija/stare lade/alfa 58,2mm
raspon srafova 4x98mm prakticno svi italijani sa 4 srafa osim nekih bas matorih alfi (pre '70). znaci manje vise bilo koje fiat/zastava/lancija/lada ti odgovara. treba obraditi centralnu rupu za 0,3mm sto nije nikakva muka. ET felni moze bilo koji u rasponu od 32 do 45 odokativno, u sirini 5,5". eventualno za veci ET treba dodati distancer od 5mm kojij ima napred svaki jugo.
a sto se brace hrvata i 4x100 tice, isto kao i bosanci, j**** vas golfovi!!! svi ste navalili na nemce kao da ih od zlata prave. cast izuzecima.
raspon srafova 4x98mm prakticno svi italijani sa 4 srafa osim nekih bas matorih alfi (pre '70). znaci manje vise bilo koje fiat/zastava/lancija/lada ti odgovara. treba obraditi centralnu rupu za 0,3mm sto nije nikakva muka. ET felni moze bilo koji u rasponu od 32 do 45 odokativno, u sirini 5,5". eventualno za veci ET treba dodati distancer od 5mm kojij ima napred svaki jugo.
a sto se brace hrvata i 4x100 tice, isto kao i bosanci, j**** vas golfovi!!! svi ste navalili na nemce kao da ih od zlata prave. cast izuzecima.
j***** auto bez kardana
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Čisto da javim da neke Fiatove, to Đape zna od čega su, 14", širine 5.5 cola, ET43 staju napred sa gumama 175/65 bez ikakavih problema.
Nigde nema kačenja čak ni kad se da pun ajnšlag tako da nije bilo potrebe da se stavljaju 5mm distanceri iako su bili spremni.
Predpostavljam da bi i pozadi stale bez problema
Nigde nema kačenja čak ni kad se da pun ajnšlag tako da nije bilo potrebe da se stavljaju 5mm distanceri iako su bili spremni.
Predpostavljam da bi i pozadi stale bez problema
to su felne od fiat ritma druge generacije, identcne dimenzije ali malo drugaciji dizajn nosi i regata
j***** auto bez kardana
-
lada-senta
Da distanceri,ali su oni maltene skupji nego felne:-)
- bruyoni
Pa koštaju ako oćeš neku egzotiku od 20 mm i više ili ako hoćeš da menjaš prečnik podeonog kruga ili broj šrafova ovi o kojim mi pričamo su jeftini, 4 distancera od 5mm sa zastave sam dobio za 200 dinara.
-
lada-senta
Necu ja egzotiku,nego sam mislio na alu felne,ali kojima je raspon srafova 4X98,sto se kaze,kostaju ko kajgana.....a one sa 4X100 od starih opela i golfova moze da se uzme maltene dzabe,zato sam razmisljao....ali kad sam video cene odma sam odustao.
- bruyoni
Ajd onda lepo nauči da preneseš u tekst ono što misliš jer ako je neko iz tvog predhodnog odgovora zaključio da misliš na felne onda komotno može da ide u vidovnjake.
-
Veličanstveni
- Automobil: LADA 110
Pozdrav svima... imam 110 ku i 13 felne koje su izubijane i sve ih je teže izbalansirati , sada bi kupio nove 14 tice ali u radnji koštaju 4500 din ...da li ima nešto povoljnije, toliko me košta jedna zimska guma ? !
Pogledaj po net-u po vulkanizerskim radnjama. Naravno, čelične su jeftinije, alu skuplje i vidi sa ljudima koja ti ,onda, ide guma. Čini mi se da onda ide niži profil nego ranije da nebi kačilo.
http://www.palvet.webs.com/
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Pasuju sa Fiata, vrlo mala je razlika u ET i promeru centralnog otvora. Potrazi malo oglase po internetu, evo imaš npr. ovde:
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... cne_felne/
e sad kakvog su kvaliteta, to je diskutabilno.
http://www.polovniautomobili.com/oglas2 ... cne_felne/
e sad kakvog su kvaliteta, to je diskutabilno.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
-
Veličanstveni
hvala na pomoći
baš ste brzi sa odgovorima
-
Veličanstveni
nego koliko sam skapirao ove 5,5 J ? 20 eur su od Fiat-a kom
- Ajvanho
- Automobil: Lada 111 1.5 16v
Da, komad 20 eur.
Pročitaj ovde se govorilo o dimenzijama felni:
viewtopic.php?f=10&t=321&hilit=felne&start=30
Kod Fiatovih felni je centralni otvor manji nekih 0,5 mm, pa treba da se prosiri. Ja sam stavio polovne od Punta.
Pročitaj ovde se govorilo o dimenzijama felni:
viewtopic.php?f=10&t=321&hilit=felne&start=30
Kod Fiatovih felni je centralni otvor manji nekih 0,5 mm, pa treba da se prosiri. Ja sam stavio polovne od Punta.
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.
-
lada-senta
Pozdrav,ja sam nedavno kupio Alfine felne,ali ne mogu da ih montiram,jer je srednja rupa manja za 1,4mm. Pitao sam druga,kaze nemoze da stavi na strug,suvise mu je veliko,scim moze to da se obrusi ili slicno,da posle felne ne tresu? Jel neko radio nesto slicno?
- bruyoni
Jesi siguran u merenje? Alfina centralna rupa je 56 mm, lada ima 56,5 mm. Ako je zaista toliko veća onda felna nije Alfina. Što se širenje tiče razvali lepezastom šmirglom na bušilici. ima da se kupi od 60mm i onda je samo ubaciš u rupu i kreneš da šmirglaš. Tako sam ja moje od Punta proširio za malo tj za tih 0,5 mm