Merac goriva
Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb
Merac goriva
Od skoro mi je prs`o merac goriva. Ili kazaljka stoji na polovini ili pokazuje da nema goriva. Da li postoji neki "jednostavan" zahvat kako bi ponovo radio kako treba
:
moja Lada, gazi svakog gada...;)
- KamAZ driver
- josif visarionovic
- Site Admin

- KamAZ driver
Imao sam slican problem ali sam sam satavio,odnosno doveo masu sa strne i pricvrstio za jedan od srafica i sada radi odlicno....Marko wrote:Ti meraci su veoma interesantni. Imam veoma slican problem.
Kazalja 90% vremena zakucana na 0. Lampica se pali kako treba.
UVEK kada sipam gorivo na pumpi, kazaljka proradi, ne stignem do izlaza pumpe ne radi.
Skidao sam sve komplet, i SVE izgleda normalno. Cistio kontakte, kompletno ocistio naslage benzina, nigde nema prekida u zicama, nigde nista zardjalo. Ne radi.![]()
Kad proradi, radi savrseno tacno...
Nov merac (komplet), za 2101-2107 uopste nije jeftin. Secam se da je bilo nesto oko 800-1000...
Za Samaru ne znam, ali ne verujem da su Rusi resili da radikalno promene princip...
To Sam Ja Mare
- josif visarionovic
- Site Admin

Nije skupo, ali jos je jeftinije staviti novi plovak od 150 din u stari merac. I jeste tako, pored novog plovka (onaj plasticni crni ili brli valjkasti deo) pojacati masu.
Kod samare se jos lakse skida ceo merac, nego kod 2101-2107.
Kada podignes zadnje sediste, sa desne strane(iza suvozaca) se nalazi crni plasticni poklopac sa dva srafa. Skines ga i ispod njega je merac za gorivo, sa sest sarafa. Prethodno iz njega svuces crevo (vod goriva ka motoru). Polako ga izvadis, zamenis plovak (isti je na svim ladama i moze da se kupi u skoro svim prodavnicama delova za lede), ocistis sito na meracu, pogledas sve kontakte, ocistis mesto gde ide masa i vratis sve nazad.
Kod samare se jos lakse skida ceo merac, nego kod 2101-2107.
Kada podignes zadnje sediste, sa desne strane(iza suvozaca) se nalazi crni plasticni poklopac sa dva srafa. Skines ga i ispod njega je merac za gorivo, sa sest sarafa. Prethodno iz njega svuces crevo (vod goriva ka motoru). Polako ga izvadis, zamenis plovak (isti je na svim ladama i moze da se kupi u skoro svim prodavnicama delova za lede), ocistis sito na meracu, pogledas sve kontakte, ocistis mesto gde ide masa i vratis sve nazad.