Kuka za vucu

Pera

Post by Pera »

Tad se islo na duzinu :lol:
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Gile
Automobil: Lada niva / Lada 110

Post by Gile »

Pera wrote:Tad se islo na duzinu :lol:
a sad na tehniku... :D

samara1500

Post by samara1500 »

Atest je neophodan i za euro kuku, a stare (fiksne) kuke mislim da nisu više ni dozvoljene po novom zakonu... Kada sam zimus na mašinskom fak. bio zbog plina sećam se jednog lika koji je ceo dan čekao da mu urade atest euro kuke koja je bila skinuta sa nekog stranca (bez papira). Ne pitah ga za cenu...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Ne znam u čemu je fora, ali ja već 2 reg. u bg ne skidam kuku i niko me ne pita za nju, niti su hteli da je upišu u saobraćajnu (euro kuka).

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ja na 110-ci imam fabricku euro kuku....niti sam je skidao niti me ko pita za nju......

Ajvanho
Automobil: Lada 111 1.5 16v

Re: Kuka za vucu

Post by Ajvanho »

Ja na 111-ici imam kuku sa atestom. To je uslov za izdavanje treće tablice. Po novom Zakonu euro kuke moraju da imaju vozila koja se registruju posle stupanja na snagu Zakona ili na koja se ugrađuje kuka posle stupanja na snagu. Vazila koja su već registrovan i koja imaju kuku sa atestom ne moraju da imaju euro kuku. :!:
Kad ništa ne pomaže - pročitaj uputstvo.

samara1500

Re:

Post by samara1500 »

choksi wrote:Ne znam u čemu je fora, ali ja već 2 reg. u bg ne skidam kuku i niko me ne pita za nju, niti su hteli da je upišu u saobraćajnu (euro kuka).
To je zato što se tehnički pregledi još uvek obavljaju po staroj praksi, samo polako...
"A jesu li ti tako rekli? E, neka ti onda oni ubudže, ja ne umem..."

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

mene su pitali dali imam kuku ja reko da imam kuku i pita dali je to euro kuka ja kazem ne ova obicna dosli videli i slikali onu plocicu( atestst) i upisali u novu saobracajnu i to je to i dao sam im atest za tu kuku iz 81 god :D
vozlila novija od 2005 mislim da moraju da imaju euro kuku i ne sme biti na automobilu ako ne vuces prikolicu nego sam kad je tamo prikolica....barem tako je u evropi :D

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

kod nas zabranjene kuke koje se ne skidaju od prije 2 godine ove godine krenula sistematska racija prošle godine su bili tolerantni u upozoravali dalje izdavanje treće tablice ne postoji već tri godine svaka prikolica (poluprikolica) mora na atest i dobije svoju tablicu i osiguranje i svake godine nanovo se registruje ko auto ista situacija za traktore
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

svabazr

Post by svabazr »

da tako ce sad i kod nas i za male motore sto teras kerecom da se registruju itd oce da me upropaste xD

alex063

Post by alex063 »

iz ličnog primera:

01.Aprila 2007.g je započela primena pravilnika ili propisa koji su izumeli sami u Policiji...

Bio sam u Martu u Ljermontovoj i popisao šta mi je potrebno za zahtev za izdavanje treće tablice...
Dođem ponovo u Maju kad ono sprovode se nova pravila a ja već uplatio...Već sam imao u dosijeu vozila dokumente svoje atestirane prikolice pa ipak ..Nisu mi hteli izdati treću tablicu ako kuka nije atestirana...Nekako u isto vreme se poklopilo i obaveza atestiranja plinskih uređaja na vozilima a predstojala je sezona Godišnjih odmora...Gužve neopisive svuda a trebala mi je kuka da nešto vučem u prikolici...Bio sam i na Mašinskom,i u AMSS u Ruzveltovoj i najbrže rešenje je bilo otići u Šid i da sa svog drugog auta prebacim kuku, dakle dve demontaže i jedna montaža ili CEO dan sa novom instalacijom elektro priključka...Pitate se kako, pa sve porđalo,zapeklo i baš sve kako netreba..Cena atesta je tada bila oko 4000 din a trebalo je da vas neko i uputi, neko stručan kakva nam je npr.Policija; e i to je bilo još oko 1000 din. Atest kuke je posebna priča ..Kuka koju sam postavio u Šidu je imala atest majstora sa Dorćola,iz Jevrejske ulice gde sam otišao na pregled-uvid i on mi je naplatio oko 10evra ,izdao kartončić o overio i to je za Policiju validno...tek tada sam dobio treću tablicu i sav HAPPY se vozio mesec ili dva kada me je budala sastavila u direktnom sudaru sa tendencijom da pređe u moju traku...A samo radi napomene JA SAM STAJAO !!! a on je pisao poruku...šta reći osim TOTALNA ŠTETA ti zalud sva zabava i nerviranje

KUKA ili loptasta spojnica ima svoje NOVE dimenzije ..Prečnik fi 50mm je ostao isti ali je novina to da prečnik ispod kugle ne sme biti manji od 29mm (OVO PROVERITE jer tada je tolerisano 26-29) i jedva prođoh !!! a napominjem da je poznata šlep štangla proizvođača Fadip kopija nemačkog porekla i da se na te nove-verovatno EURO kuke ni ne može postaviti...Prijatelj mi je imao Mečku iz 1969 Miniku i imao je takvu "vitku" kuku i poenta je i bila da je taj manji prečnik omoguđavao vožnju i vušu prikolice i po neravnom terenu ....

EVRO kuke su navodno obavezne za skidanje jer su u zemljama Ekonomske Zajednice to izdejstvovala osiguravajuća društva jer je tobož bilo puno šteta uzrokovanih kukama ,najverovatnije na parkinzima,NN počinilac a kasko na skupim vozilima, kod nas je to samo još jedna caka za pljačku na finjaka.

Eto, malo informacija...Pozdrav

ps. ELEKTRO-PRIKLJUČAK ZA PRIKOLICU KOD EURO KUKA JE SA 12 KONTAKATA UMESTO DOSADAŠNJIH 7 (6 JE BILO POTREBNO ZA SIGNALIZACIJU A 7. JE BIO ZA SVETLO U KABINI KAMP KUĆICE)

svabazr

Post by svabazr »

da moras da stavis euro konektor...to sam i ja stavio i sredio struju i to je to xD
znacio basio malo para drzavi u ruke za dz ccc koji lopovi

kizahood
Automobil: Lada Niva

Post by kizahood »

Sta u praksi znaci kategorija "BE"? Da li sa njom mozemo da vucemo:

1)Prikolicu najvece dozvoljene mase do 750Kg,

2)Prikolicu najvece dozvoljene mase do 3500Kg,

3)Prikolicu tako da je najveca dozvoljena masa skupa vozila do 3500kg?

Konkretno: da li sa kategorijom "BE" mozemo da vucemo prikolicu dvoosovinku sa drugim vozilom kategorije "B" na njoj?

aleko-2141
Automobil: Moskvic Aleko

Post by aleko-2141 »

Nema veze broj osovina,
Zakon o bezbednosti saobracaja, clan 195.

BЕ - Скуп возила чије вучно возило припада категорији В, највећа дозвољена маса
прикључног возила је већа од 750 kg, а није већа од 3.500 kg,

BE- Skup vozila cije vucno vozilo pripada kadegoriji B, Najveca Dozvoljena masa prikljucnog vozila je veca od 750 kg, a nije veca od 3.500 kg.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Koliko sam ja shvatio, svi koji su po starom imali B sada dobijaju BE. I isto tako za C i CE. Praktično, dosadašnja E kategorija je nestala. Ja imam prikolicu ukupne mase max 1000kg i vozim je sa C, a moj tata sa B.

Post Reply