Iskrivljeni ventili !!!
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Iskrivljeni ventili !!!
Trazih ceo dan po forumu ali nema - da li moze 1.5 motor (lanac ) da iskrivi ventile !!! Molio bih za brz odgovor ako moze !!
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
itekako moze. ja sam uspeo dvaput. prvo crkne umirivac lanca a kad nastavis da ga vozis tako obavezno na kraju napravi sranje.
uostalom... viewtopic.php?t=1182&postdays=0&postorder=asc&start=825
uostalom... viewtopic.php?t=1182&postdays=0&postorder=asc&start=825
j***** auto bez kardana
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
Re: Iskrivljeni ventili !!!
pitanje je kako si dopustio da dodje do prezubljivanja lanca (samim tim i do krivljenja ventila)
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
evo i ja da se ukljucim,moze,moze meni je lancanik pukao,pa lanac,naravno sve pokrivio do kraja
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
da cujem tvoju teorijustefanm wrote:pitanje je kako si dopustio da dodje do prezubljivanja lanca (samim tim i do krivljenja ventila)
j***** auto bez kardana
prezubiti lanac na ladi mogu "izuzetni majstori"- priznajem. to je moja teorija
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
nije mi nikad jasno zašto nema 1.6 i 1.7 sa remenom? iako se u eksploataciji nije pokazao kao loš jedino moža da je zbog njihovih blatnjavih puteve ili ?
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
po nekoj mojoj logici, ako se pokvari umirivac lanca tada je lanac opusteniji i onda preskoci. jel tako?djape1977 wrote:da cujem tvoju teorijustefanm wrote:pitanje je kako si dopustio da dodje do prezubljivanja lanca (samim tim i do krivljenja ventila)
otprilike tako, ali opusten lanac se izuzetno lepo cuje i to treba resiti odmah bez odlaganja... mada je moj drug imao nivu ciji je lanac bio toliko olabavljen, (mali spaner tj, kako ga ovde neki zovu i umirivac nije postojao, nalazio se u karteru smrvljen, a veliki nije zatezan nikad), a ovaj nije hteo da to resi, da se nakraju zavrsilo promenom glave zbog toga sto ju je lanac "prostrugao"od cesanja po njoj, ali i sa takvim lancem bije prezubljivala
kad je veliki zategnut lepo- radi... a kad nikad nije zatezan nikad, znas kako lepo radi po glavi????Marko wrote:Bez malog španera radi k'o dobar dan.
Ljudi jel stvarno neko zna zbog cega 1.5,1.6,1.7 nemaju kais kao 1.3 nego jbn. lanac? 1.3 em tisi,em laksi za odrzavanje....
lupas koliko si tezak.stefanm wrote:prezubiti lanac na ladi mogu "izuzetni majstori"- priznajem. to je moja teorija
od trenutka kad rikne zatezac lanca do krivljenja ventila najcesce prodje 10 sekundi. ocigledno bas nemas mnogo iskustva sa ladama
j***** auto bez kardana
ja recimo ne bi stavio kais sve i da mi plate ugradnju
. na novim je spaner veci, lanac jednoredni manji i hidrizatezac ni na jednoj koju duzim nema problema a evo ih od 2003 i sa preko 250 000 na cajgeru ne gase se...lanci NIKADA nisu menjani...
na mojoj je na solidnih 138 000(privatna) jedino sto moze da zezne sitem je lose ulje ili zapusavanje bajpasa do hodrozatezaca sto se resava tako sto se koriste ulja sa visim procentom deterdzenata ili "engine flush" u staro ulje na svaku drugu zamenu(15 minuta u radu na leru BEZ turiranja pa ispusti)...
na mojoj je na solidnih 138 000(privatna) jedino sto moze da zezne sitem je lose ulje ili zapusavanje bajpasa do hodrozatezaca sto se resava tako sto se koriste ulja sa visim procentom deterdzenata ili "engine flush" u staro ulje na svaku drugu zamenu(15 minuta u radu na leru BEZ turiranja pa ispusti)...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
djape, necemo da se vredjamo, ali ako ja lupam onda ti brate lupas pa razbijas od lupanja... jel ti citas malo postove ovih drugih clanova, izgleda ne...evo covek ti pise presao 250 k km i jos nije prezubila, ja sam promenio jedno 100 lanaca i spanera i nijedna od tih 100 lada nije bila prezubila, a ti cim si vec dva puta krivio ventile zbog lanca onda ili si jak majstor ili extra odrzavas vozilo.. o tome koliko ja znam o ladama, najmanje si ti merodavan da ocene dajes..posto citam i ostale tvoje postove i vidim koliko ti je znanje, pa ljudima nudis da u ladu koja vredi 600-700 eura kupe tvoje brembo diskove i plocice od 100 eura.. he he he ... e sad posto si toliki strucnjak bas cekam tvoj post da mi objasnis kako to "rikne" zatezac lanca