Samaru ili neku koju vi predlozite

Moderators: dejca, Shone89, stalker92

Post Reply
goldeneye

Samaru ili neku koju vi predlozite

Post by goldeneye »

E ovako.........
Ovo mi je prakticno prvi post(ako ne racunam predstavljanje) i nadam se da ce te mi pomoci.
Resio sam da kupim samaru(da se ne lazemo-za bolje nemam pare) i mislim da uz vasu podrsku necu pogresiti.Jako malo znam i savrsena sam podloga za nekoga ko bi mi eventualno nesto lose "uvalio" pa vas molim da mi svojim savetima ukazete na eventualne moje greske ili zablude.Pre nego sto sam skupio hrabrosti da vam se obratim,dobro sam procitao rubriku o samari i naucio dosta o nekim stvarima na koje treba da obratim paznju prilikom kupovine,ali kako su vasi postovi pisani u sirokom vremenskom intervalu tako su i cene dosta relativne.Prvo pitanje se odnosi na ovaj auto(mozda je nekog od vas) pa ako moze vasa sugestija.
http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... a_1300s/#0
Naravno ako neko ima nesto slicno ili mozda bolje-bio bih mu zahvalan.
Pitanje sam postavio u ovoj temi :mrgreen: pa ako sam slucajno pogresio-izvinjavam se svima a moderatore molim da ga prebace tamo gde mu je mesto.

Hvala vam svima unapred ako odgovorite.

Pera

Re: Samaru ili neku koju vi predlozite

Post by Pera »

Super izgleda,ali ce ove pare da dobije juce,pale su cene drasticno.
Nisi rekao koju sumu novca mozes da izdvojis???

Ja bih jos pogledao ovako nesto:

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _21093lux/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... mara_1500/
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

goldeneye

Post by goldeneye »

Pera wrote:Super izgleda,ali ce ove pare da dobije juce,pale su cene drasticno.
Nisi rekao koju sumu novca mozes da izdvojis???

Ja bih jos pogledao ovako nesto:

http://www.polovniautomobili.com/oglas9 ... _21093lux/

http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... mara_1500/
Prvo da se zahvalim na odgovoru(valjda ce se jos neko oglasiti) a sad malo da pojasnim.
Kolicina novca koja je u igri je +- 1000e.Imam neke smernice koje su mi bitne(prva boja auta i sto manja kilometraza) i voleo bih da bude 1300ccm.Broj vrata mi je nebitan.Plinski uredjaj je potreba pa svakako ulazi u kalkulaciju(bilo da ga ima bilo da treba ja da ga ugradim).
Slazem se sa Perom da je plava preskupa ali je otprilike ono sto meni treba(sto bih voleo imati).Istice joj registracija za neki dan i to je losa stvar.
Koliko bi bilo realno ponuditi za ovaj auto???
S obzirom da je ovaj auto malo eksplatisan,znam da me ceka(ako bih ga kupio) veliki servis,zamena komutatora(naucio sam to od vas),I verovatno pratece stvari tipa:svecice,kablovi,kapa,ruka itd.
Eto sad je malo jasnije,pa ako nije tesko vi komentarisite.
Hvala vam svima.

Pera

Post by Pera »

Sto ne bi uzeo 1500?
Nju ako uzmes,nemas da brines za zupcasti kais,tj. i ako pukne nije problem,a ne trosi nista vise od 1300,mozda je registracija malcice skuplja,ali samo malcice.
Bolje uzmi sa 5 vrata,pre ili kasnije ces videti da je to ipak bio bolji izbor.
A za tu ako joj istice registracija 1000 e i da peva,cini mi se da sam vidjao tu vec u oglasima,ne mogu vise tako lako da se prodaju,tj.malo kome trebaju.Svi jure posto-poto novije automobile,za koje cesto posle nemaju para za odrzavanje.
Jedino nisam razumeo da li ti je to kolicina novca samo za kupovinu,ili za jos neke naknadne stvari.
Takodje,bolje je da u startu ima plin,prvo ne moras da se zezas sa atestom(valjda ga ima),drugo kosta,trece mozes odmah da ga probas na plinu,jer se tu neke greske sto se tice struje i paljenja mnogo jace manifestuju,ako tu radi i vuce kako treba onda je to dobar auto.
Ali glavno i samo glavno treba da bude stanje limarije,znaci pregledaj dobro stubove,zadnju gredu,patos uz ivicu sajtni i koseve.
Po meni,mozda ne bi bilo lose da skupis jos koju stotinu eura i da kupis neku mladju,recimo od 98-og god na gore.Neces morati po novom dva puta na tehnicki(kad stupi na snagu),svaka ima duzu haubu i krila (malo je lepsa),komandna tabla je sa obrtomerom,ima naslone za glavu pozadi,gepek je oblozen plastikom,ima zadnje pojaseve,ali su dosta redje,bas ih malo ima,pa nekad treba cekati i po mesec-dva da se pojavi u oglasima neka.
Pa srecno u potrazi :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

goldeneye

Post by goldeneye »

Sto ne bi uzeo 1500?

Najgora stvar na svetu je kad nesto ne znas i onda zavisis od drugih.A ti drugi(iz mog okruzenja)kao da su se rodili u ovim automobilima sto ih pokupovase na kredit,pa se kao kroz maglu prisecaju perioda kad su vozili lade i yugice,i onda su puni saveta-gledajuci me tugaljivo,u fazonu EEEEE MUCENICE!!
Da me ubijes sad,ja ne znam sto 1300 ali eto,kao bolja prica.Citao sam ovde na forumu ista stvar je sa ladama 1500 i 1600.Dosta podeljeno misljenje.Ko ce ga znati,samo da je dobar auto pa nek ima koji hoce motor.
Muke moje niko ne zna...........

svabazr
Automobil: lada 2106

Post by svabazr »

1.6 zakon...to ne mesaj sa samaram :D
ova plava iz zrenjanina znam je iz vidjenja i sve je to lepo i izgled i boja ali meni se cini da je sminkana jer se auto dosta dugo prodaje bas dugo i nikako da je proda...nisam 100% siguran da je sminkan ali meni na to lici dodji pa ti prover...mene ne zanimaju benzinke samare nego dizel pa zato je nisam bas nesto zagledao...bolje uzmi 1.5 samaru ne jede mnogo vise a registracija je za par hiljada skuplja oko 2000-3000din ne verujem da je skuplja...trulu samaru nemoj da kupujes jer je to urpa bez dna :D

goldeneye

Post by goldeneye »

Hvala i tebi puno sto si odgovorio.Sta mislis za cenu-koja bi bila realna,nemam pojma pa mi znaci svaka sugestija.
Hvala unapred.

vojvoda

Post by vojvoda »

imam sada samaru 1300 sa 70000 km je imala kada sam je uzeo pre 2 meseca,prva je boja i od prvog vlasnika platio sam je 700 eura.... + gas nov uredjaj je u subotici oko 220-250 eura ugradnja+5300 din atest+servo kocioni 3500 do 4500 din.ako nemas srece pa ti crkne kao meni+lezajevi tocka 850 kom +lamela i druk lezaj oko 2500din+novo ulje 1580-2000din.+uljni filter 350din+kablovi kvalitetnij su oko 750-1000 dinara+registracija 19200 sa novim tablicama i saobracajnom plus jos ako su lose gume to ti je minumum 40eura za polovne dobre.
250+50+40+25+20+10+200+40=635eura
tako da ta od 1400 ili ova druga od 1200 po meni nije skupa mozda gresim
http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... mara_1300/

nemoj da te ovo uplasi ako je dobar karburator na samari 1300 ne sme vise od 6 litara na otvorenom da potrosi tako da gas mozes i malo kasnije da ugradis bitno je da kupis samaru koja zaista ima malo kilometara i nek jos puknes 500 eura ali si miran sigurno narednih 5-8 godina sa tom samarom i da te malo obeshrabrim ako nadjes dobru samaru u narednih mesec dana onda si jako imao srece.

svabazr

Post by svabazr »

800e ako je tako dobra da nije sminkana...mada meni lici na neku samaru na kojoj smo staljali ja i drugar zavesice pa smo varili i sekli malo posto je tu bila trula...pre par god...tada joj je boja bila tamnija malo...unutra je bila ko nova :D

vojvoda

Post by vojvoda »

svabazr wrote:800e ako je tako dobra da nije sminkana...mada meni lici na neku samaru na kojoj smo staljali ja i drugar zavesice pa smo varili i sekli malo posto je tu bila trula...pre par god...tada joj je boja bila tamnija malo...unutra je bila ko nova :D

meni si nesto pisao?????

svabazr

Post by svabazr »

neam pojma meni se istripovao forum pisalo mi samo da pita koliko vrdi lajka...

goldeneye

Post by goldeneye »

Hvala i tebi vojvodo na sugestiji-tako nekim razmisljanjem sam se i ja vodio.Jbga tesko je kad oces za malo para nesto sto valja,ali takva je situacija.Iz ove se koze ne moze......
Uzgred ,vama je lako-em se znate,em ih znate(mislim na lade) pa sve to nekako ide drugacijim tokom.
Trazicu pa sta mi Bog da.Valjda sreca prati hrabre.

aleksa

Post by aleksa »

Jbt. kakve su ovo cene!? :shock:

Moja 110-ka otisla za 1500 evra! :) Sa sve sekvent atestiranim plinom,redovno odrzavana,garazirana... i to 2004 godiste!

Skupi bre jos 400,500 evra i kupi neku 110-11-12-ku! ;)

Evo npr. ovo: http://www.polovniautomobili.com/oglas1 ... li_16_v/#8

Ovo je verovatno ostalo na ovom placu prilikom neke zamene,a ovi ce je dati za 1500 evra samo da izvuku lovu.

goldeneye

Post by goldeneye »

I ti si upravu alexa sto kazes,ali to je produzenje agonije i slozices se da neka 110ka od 1800 i neka druga 2800 ozbiljnije imaju razlike u kvalitetu.Idem po cistoj logice,u 110ku nikad nisam ni seo a kamoli vozio da bih nesto pricao.
Imao sam ideju da kad uzmem najbolji iz nize klase(pricamo o ladama) to je negde otprilike kraj.Ako bih se pomamio na visu klasu a uzeo polavican(jel nemam dovoljno) onda krecu igre bez granica......
Ne znam-nisam pametan sta i kako. :(

Zato ste vi tu pa ce mo nekako valjda naci nesto...

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

vidi ovako,zavisi sa koliko novca raspolazes,nazalost danas je tako,koliko-toliko se krpimo,pa sta i ustedimo,i ako nesto ustedimo,za lade serije 11x cene su od 1500 pa navise,zavisi i skuplje ti je ako ima gas,i godiste naravno,e sad samara,sa gasom moze da se nadje i za 1000e,i manje,Pera je stavio na forum cini mi se,cackaj po oglasima jos,pa vidi,mi smo tu svi za svaki vid pomoci i saveta,sta da ti drugo kazem,sta nadjes stavi sliku ili vec sta pa cemo da damo predloge i sugestije.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Post Reply