goldeneye wrote:Onda samo jos jedno pitanje za oboicu-DA LI SE OD VAS MOZE OCEKIVATI odrzavanje automobila(u odnosu musterija-majstor)posto nas ima koji vase znanje nemamo,pa bi nam dobro dosle vase usluge.
Ako je odgovor potvrdan,zamolio bih oboicu za neke kontakt telefone(ovde ili na PP)
da ali pod jednim uslovom. kad se pojavis kod mene sa problemom, resicemo ga onako kako ja kazem ili nikako. ne zanimaju me teorije tipa "rekli su mi da moze...", " a jel moze neko jeftinije resenje" itd.
umem i ja da vezem auspuh zicom ali je garancija do kapije i to kosta 10.000din.
na primer, zamena seta kvacila kosta 50e i ne zanima me sto negde drugde ima jeftinije. menjali su burazeru na mazdi MX6 pre par meseci ti sto rade jeftinije pa su od 6 srafova koji drze menjac za motor stavili 4 jer su im valjda ta dva poslednja bila teska za dohvatiti.
ne ugradjujem ruen, SBR, "original ruske" i slicne gluposti. moze valeo, lucas, sachs... ne pada mi na pamet da bilo kome ugradim jeftin set kvacila pa da me posle ubedjuje da se auto trese kao otrovan mis zato sto sam ja nesto zeznuo. ako imam delove potrebne za popravku, kostace malo manje nego u radnji. ako nemam, ides gde te posaljem da ih kupis ako imas cime. ako treba da se lomatas autobusom na drugi kraj grada, donecu ja delove ali i to kosta.
ako kazem da je i viljuska kvacila za zamenu, menjamo i nju.
garancija je 50.000km osim na istrosenost lamele. ko ne zna da vozi ili stalno tegli drva uzbrdo moze da je ubije i za nedelju dana.
povremeno ce se desiti da cu samo reci " ja ovo ne mogu da ti resim, idi tu i tu". vise volim da ti ne uzmem nista a da problem resis i da me smatras za postenog coveka nego da za sitne pare kupim veliku nevolju.
u zemunu sam i tel je 063/309-361. konsultacije do 5min su besplatne, preko toga prekidam vezu.
nista licno, ali ne poznajemo se, a ima svakakvih smaraca koji me ubijaju u pojam sa idejama i trose mi vreme...
inace, osim ladama, bavim se najvise fiatima a povremeno i drugim markama.
primeri -
ford granada '75. ubacen motor 2.9 EFI, sa automatikom, sper diferencijalom, servom volana...
mazda mx6 na kojoj su mnogi ozbiljni servisi slomili zube dosad, najzad radi kako treba. generalna motora, trapovi, abs, ugradjena klima... u dva ovlascena i jos dva "neovlascena" servisa glupani nisu primetili da je jedna od 4 bregaste pogresno uzupcena i da je pumpa za vodu istrosena, a silne pare su uzeli da bi resili pregrevanje (menjali hladnjake, termostate, dihrunge glava) i nepravilan rad u niskim obrtajima (menjali gumice ventila???)
ford focus koji 3 ovlascena servisa nisu umela da nameste da radi kako treba, resen bez ugradnje novih delova. majmuni nisu znali da se davac polozaja radilice moze i zaprljati.
fiat 124 spider '69. - pogresno uzupcen motor za 10" na radilici i zupcasti kais okrenut za 180". radili ga u jednom poznatom servisu za fiate, da ih sad ne reklamiram...