Pa da, probili kablovi posle šezdeset hiljada km, ostarili i odma pravili smetnje.bacushka wrote:samo kablove si zamenio????
Modul paljenja
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Modul paljenja
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
- bruyoni
Elem, imam čudnu molbu...
Ima li ko da pozajmi modul paljenja za 1.5 16V?
Planiram duži put Ladom pa, i ako sa njim do sada nisam imao problema (kuc, kuc, kuc u druvo), bi voleo da mi stoji u gepeku za svaki slučaj.
Naravno vratio bi ga i platio iznajmljivanje ako treba i ako ga ne iskoristim (daj bože da ne). A ako bi ga kojim slučajem iskoristio naravno da bi vlasniku kupio novi po njegovom izboru, da ne ispadne da mu uzimam najjeftiniji deo.
Hvala!
PS: Ili altinjaninu da ponudim da kupimo jedan po pola pošto vidim on ih dosta često menja
Ima li ko da pozajmi modul paljenja za 1.5 16V?
Planiram duži put Ladom pa, i ako sa njim do sada nisam imao problema (kuc, kuc, kuc u druvo), bi voleo da mi stoji u gepeku za svaki slučaj.
Naravno vratio bi ga i platio iznajmljivanje ako treba i ako ga ne iskoristim (daj bože da ne). A ako bi ga kojim slučajem iskoristio naravno da bi vlasniku kupio novi po njegovom izboru, da ne ispadne da mu uzimam najjeftiniji deo.
Hvala!
PS: Ili altinjaninu da ponudim da kupimo jedan po pola pošto vidim on ih dosta često menja
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
Hamburg
Naravno preko Berlina, da ih podsetim kako je kad Rusi dođu
Naravno preko Berlina, da ih podsetim kako je kad Rusi dođu
- altinjanin
E pa lepo,kad kreces?Znas sta,ovo ti uopste nije lose,da si pitao,nije bitno ko je sa foruma,ali pametno razmisljanje,sad me bas nadje pred atest i registraciju
ali taj modul bi svakako svako od nas trebalo da ima u gepeku,ja sam pred put u Bec razmisljao,ali nisam imao da dajem 65e,tako da sam samo laganini,u sebi ponavljao...ma ima da izdrzi 
ali taj modul bi svakako svako od nas trebalo da ima u gepeku,ja sam pred put u Bec razmisljao,ali nisam imao da dajem 65e,tako da sam samo laganini,u sebi ponavljao...ma ima da izdrzi ...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
Pozitivno razmišljanje 
Pa mislim prva polovina sledećeg meseca ako sve ispadne kako treba jer to u suštini nosim drugaru stvari pa ako on bude od reči onda idem, ako zajebe onda ne idem.
Baš zbog toga što mi nije siguran mi se ne daju u napred pare za modul a da idem dan pred put da tražim gde ga imaju mi nekako prevelik rizik.
Pa mislim prva polovina sledećeg meseca ako sve ispadne kako treba jer to u suštini nosim drugaru stvari pa ako on bude od reči onda idem, ako zajebe onda ne idem.
Baš zbog toga što mi nije siguran mi se ne daju u napred pare za modul a da idem dan pred put da tražim gde ga imaju mi nekako prevelik rizik.
- altinjanin
Aha,hajde da vidim od stanja finansija,pa mozda,kazem mozda i uleti dil,pola-pola,2 cilindra tebi,2 meni
...inace to je extra tura,ima da se navozis,i da malo lajka oseti pravi put i gorivo 
dao bi ti ja ali moja lada je 8v...kupio sam novi a ispostavilo se da je stari dobar...tako da imam jedan u rezervi
Samara 4ever
- bruyoni
Kako ti izgleda? Mislim da bi možda i odgovaralo ako ti je lada sa ubrizgavanjem tj da nije karburator. Aj molim te pogledaj koji je kataloški broj na modulu ono 2110-xxxxx pa da uporedim sutra koji je kod mene
ovako dal možda izgleda

ovako dal možda izgleda

-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ja uvijek imam jedan modul paljenja u gepeku
Bez rezervne gume bih još i krenuo na put, ali bez njega nikada 
Inače ovaj zadnji mi je izdržao dosta, možda zato što sam podmetnuo izolaciju od tvrdog kartona pod njega, inače su trajali 1 - 1,5 god. Također sam počeo smanjivati zazor na svjećicama na 0,8mm (ngk tvornički radi 1,1mm iako se u ladinom uputstvu to navodi kao max zazor) zbog plina, pa je odmah manje naprezanje na modulu. Možda je to dvoje u kombinaciji pomoglo.
Inače ovaj zadnji mi je izdržao dosta, možda zato što sam podmetnuo izolaciju od tvrdog kartona pod njega, inače su trajali 1 - 1,5 god. Također sam počeo smanjivati zazor na svjećicama na 0,8mm (ngk tvornički radi 1,1mm iako se u ladinom uputstvu to navodi kao max zazor) zbog plina, pa je odmah manje naprezanje na modulu. Možda je to dvoje u kombinaciji pomoglo.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- bruyoni
A baš mi nisi usput, idem putem E75 
A pazi ja ga teram od starta sa NGK V-line 11 svećicama (ok prva ugradnaj su bile neke ruske ali su one letele nakon 20k km) i zazorom od 1,1mm i nemam problema (kuc, kuc u drvo). Kako sam čuo i pročitao na drugim mestima baš od smanjenog zazora stradaju moduli nešto ima veze sa smanjenjem otpora pa pošto su bombine vezane 1-4, 2-3 onda se preko vezane svećice suviše struje vrati u modul pa on vremenom rikne od preopterećenja.
Elem, sad zovnuh ddm u NS i modul paljenja je 5200 din (ovo pre svega Altinjaninu upućeno ako oće da uzmemo
) tako da nije nešto preterano skupo ali čekam odgovor od Dajkoa da vidim kakav modul on ima.
A pazi ja ga teram od starta sa NGK V-line 11 svećicama (ok prva ugradnaj su bile neke ruske ali su one letele nakon 20k km) i zazorom od 1,1mm i nemam problema (kuc, kuc u drvo). Kako sam čuo i pročitao na drugim mestima baš od smanjenog zazora stradaju moduli nešto ima veze sa smanjenjem otpora pa pošto su bombine vezane 1-4, 2-3 onda se preko vezane svećice suviše struje vrati u modul pa on vremenom rikne od preopterećenja.
Elem, sad zovnuh ddm u NS i modul paljenja je 5200 din (ovo pre svega Altinjaninu upućeno ako oće da uzmemo
- altinjanin
dobro,da znamo,samo vidi da nije kineski molim te,ovde u beoladi u zemunu je 6700.
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Kada mi sljedeći rikne eto mene u NS. Za razliku u cijeni platim plin, autoput i još nas dvojca pojedemo ćevape i pivobruyoni wrote:zovnuh ddm u NS i modul paljenja je 5200 din
Od sada ću svaki put kada odem u Srbiju kupovati rezervne dijelove, ne jer mi trebaju, nego jer su jeftini
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
- altinjanin
Slazem se!!!!!
prikljucujem se i ja!