Samaru ili neku koju vi predlozite
Moderators: dejca, Shone89, stalker92
Re: Samaru ili neku koju vi predlozite
Ne morate,javicu vam ja koliko sam je platio
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
evo mog mišljenja, ne tvrdim da sam u pravu.
cena auta ti je ono što na njemu vredi, a ne ono što ti treba da doradiš. ako bi se posmatralo kao što ti posmatraš, onda je Miljanova opaska sasvim OK, tj treba prodavac tebi da doplati. Znači ako ti je rekao cenu, zašto bi ti on plaćao registraciju, gume, kaiš, ulje.... ? On misli da to što prodaje vredi toliko i kraj. Da sam ja na njegovom mestu, nikada ti nebih spustio cenu zbog istekle registracije.
cena auta ti je ono što na njemu vredi, a ne ono što ti treba da doradiš. ako bi se posmatralo kao što ti posmatraš, onda je Miljanova opaska sasvim OK, tj treba prodavac tebi da doplati. Znači ako ti je rekao cenu, zašto bi ti on plaćao registraciju, gume, kaiš, ulje.... ? On misli da to što prodaje vredi toliko i kraj. Da sam ja na njegovom mestu, nikada ti nebih spustio cenu zbog istekle registracije.
samo nemoj preterati sa strpljenjem i cekanjem, da te neko ne pretekne ....goldeneye wrote:Ne morate,javicu vam ja koliko sam je platio
a sto se tice auta, ako sam dobro shvatio, mnogo si se zalepio za auto,
a video si ga samo preko fotografija,
sto moze da dovede coveka u zabludu, narocito,
ako je prodavac znao sta da fotografise, a sta da "preskoci".
to sto je tebi reko prodavac, uzeo bih s rezervom,
ipak je on prodavac
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
I prodavac se rukovodio slicnim razmisljanjem..........ali......praksa mu pokazuje sasvim suprotno,uostalom to pokazuje i njegovo korigovanje cene na nize u odnosu na prvo oglasavanje.S obzirom da se radi o vozilu te vrednosti(relativno jeftinom) onda takva korekcija cene i nije bas zanemarljiva.Naravno,slazem se i sa tim da je mogao i da krene od 2500e pa tako da ide na nize iz meseca u mesec.No to je sad neka druga prica kojoj nije mesto ovde.
Sto se tice vrednosti auta(ovog) ili bilo kog drugog,ja se tu bas ne bih slozio sa tobom.Ti kazes (cena auta ti je ono što na njemu vredi, a ne ono što ti treba da doradiš) a ja ipak mislim da je cena auta ona cena koju ce neko da plati za taj neki auto-nebitna marka.Ona moze da oscilira u nekim okvirima koji su razumni i primereni trzistu na kome se taj neki auto nudi.Ako se sad vratimo na predmetnu samaru i sagledamo da covek pokusava cetiri meseca da proda za oko 1500e onda jasno izvodimo zakljucak da ta prica ne pije vodu.Mislim na cenu.Naravno slazem se i sa onom da svaka roba ima ima svog kupca ali vrlo cesto u takvoj jednoj izjavi previdimo KAD i za KOLIKO.
Ovde je situacija izuzetno cista i jasna(u mom primeru).Vlasnik ima robu (kvalitetnu) i drzi cenu iz njemu poznatih razloga.Ja je hocu u svom vlasnistvu ali ne po svaku cenu nego za onu koju smatram prihvatljivom,ne samo za moj dzep nego i za predmetnu robu.Utakmica traje-pobednik ne izvestan.Fer plej sto je najbitnije. Uzgred na cijoj ste vi strani(mislim za koga navijate)???
Sto se tice vrednosti auta(ovog) ili bilo kog drugog,ja se tu bas ne bih slozio sa tobom.Ti kazes (cena auta ti je ono što na njemu vredi, a ne ono što ti treba da doradiš) a ja ipak mislim da je cena auta ona cena koju ce neko da plati za taj neki auto-nebitna marka.Ona moze da oscilira u nekim okvirima koji su razumni i primereni trzistu na kome se taj neki auto nudi.Ako se sad vratimo na predmetnu samaru i sagledamo da covek pokusava cetiri meseca da proda za oko 1500e onda jasno izvodimo zakljucak da ta prica ne pije vodu.Mislim na cenu.Naravno slazem se i sa onom da svaka roba ima ima svog kupca ali vrlo cesto u takvoj jednoj izjavi previdimo KAD i za KOLIKO.
Ovde je situacija izuzetno cista i jasna(u mom primeru).Vlasnik ima robu (kvalitetnu) i drzi cenu iz njemu poznatih razloga.Ja je hocu u svom vlasnistvu ali ne po svaku cenu nego za onu koju smatram prihvatljivom,ne samo za moj dzep nego i za predmetnu robu.Utakmica traje-pobednik ne izvestan.Fer plej sto je najbitnije. Uzgred na cijoj ste vi strani(mislim za koga navijate)???
Za 1300e mogu da me preteknu SVI kupci samara u ovom trenutku-nek im je sa srecom.pesadinac wrote:samo nemoj preterati sa strpljenjem i cekanjem, da te neko ne pretekne ....goldeneye wrote:Ne morate,javicu vam ja koliko sam je platio
a sto se tice auta, ako sam dobro shvatio, mnogo si se zalepio za auto,
a video si ga samo preko fotografija,
sto moze da dovede coveka u zabludu, narocito,
ako je prodavac znao sta da fotografise, a sta da "preskoci".
to sto je tebi reko prodavac, uzeo bih s rezervom,
ipak je on prodavac
Za auto se jesam zalepio,ne krijem,i ako procitaj moj prvi post(u ovoj temi)-sve ce ti biti mnogo jasnije.Od pocetka je ona u igri.Malo sam lutao oko modela(prva lada u zivotu pa se slabo snalazim)ali ste mi svi vi lepo objasnili u cemu je razlika pa sam suzio izbor.
A sto s tice gledanja-kako znas da je samo sa slika?
pesadinac wrote: ... a sto se tice auta, ako sam dobro shvatio, mnogo si se zalepio za auto,
a video si ga samo preko fotografija ....
dakle, nisam napisao da "znam", ali ...pesadinac wrote: ...ako sam dobro shvatio....
prateci ovu temu, a narocito uzimajuci u obzir:
to si napisao 01.07.2011. g, dosao sam do svog zakljucka.goldeneye wrote:mene laika je sve to nateralo da tih 72 sata provedem citajuci sto vise stranica ovog foruma,nebi li imao sto manje pitanja za sve vas.U tih 72 sata je trebalo raditi I spavati ,pa se tako ta satnica posvecenosti znatno smanjila.U toj smanjenoj satnici sam uspeo PESKE da pogledam 112cu na Medaku I putem poruke da dobijem jednu ponudu za jednu vasu samaru.Ostali primerci,meni interesantni za gledanje se NE nalaze u Beogradu pa stoga moja aktivnost po tom pitanju je znatno manja.Telefonski razgovori cine svoje I neces verovati svi vlasnici imaju istu pricu .....
takodje, ne secam se da si napisao da si se zaputio cak do Zrenjanina, pisao si o jednom autu koji si isao da gledas, koji se nalazi u Beogradu,
a s obzirom na detaljnost sa kojom pises o svemu (vezano za lade), pretpostavio sam da bi se pohvalio sta si jos video/doziveo ...
ukoliko sam pogresio sa pretpostavkama, moja greska ...
Fool me once, shame on you!
Nikakav problem-nego sa te onako pitao odkud znas.Izvestaj o ladi samari je napisan posle gledanja uzivo.
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
sto se komutatora tice. to sto mi kazemo da mora-stvarno mora. ali, taj na kolima nece bas sutra da crkne (ako bas nisi toliki baksuz)
zamenices ga kad budes mogao, ili bar kupi Bosch komutator i stavi ga u gepek. pa kad taj bas bude crko, zameni ga, to je 5 minuta posla.
licno, ja nemam nista protiv, cekaj i odugovlaci, i zaista bi voleo da je platis sto manje, ali i da je platis 1000-1100 evra, sasvim je prihvatljivo i u redu.
licno, ja nemam nista protiv, cekaj i odugovlaci, i zaista bi voleo da je platis sto manje, ali i da je platis 1000-1100 evra, sasvim je prihvatljivo i u redu.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Ti kao da imas carobnu kuglu pa gledas desavanje.Ponudjeno pre sat vremena vlasniku 1000e i ODBIO je.Ja kazem tvrdi pazar ali dobro ,vreme ce pokazati svoje.Ovo je bila krajnja moja ponuda tako da preko toga necu ici.Da li ce je ikad prihvatiti - javicu.
Da se i ja ukljucim.
Danas mi caletov prijatelj prica kako oce da uzme neku "krsinu" za 1000 evra,da da svojim radnicima da je koriste za njakanje po njivama i za ostale poljoprivredne poslove. I ja se odma setio nekih lada samara koje su ovde spomenute,reko daj da malo bolje pogledam i stvarno ova iz Zrenjanina izgleda najbolje.
Uzmem ja da nazovem da vidim kako stoje stvari,i standardna prica sve ok... i ja reko druze jel moze to za 1000 evra da dodje i da se uzme,kaze on: sta je bre ovo ti si vec 3,4 koji me zove i nudi max 1000 evra,kaze ima osecaj da se jedan tip zagrejao za auto i sad organizovao druge da zovu i da "ubijaju" cenu!
Inace po prici,izgleda da je auto skroz korektan i lepo odrzavan,a i rece da je danas produzio registraciju.
Danas mi caletov prijatelj prica kako oce da uzme neku "krsinu" za 1000 evra,da da svojim radnicima da je koriste za njakanje po njivama i za ostale poljoprivredne poslove. I ja se odma setio nekih lada samara koje su ovde spomenute,reko daj da malo bolje pogledam i stvarno ova iz Zrenjanina izgleda najbolje.
Uzmem ja da nazovem da vidim kako stoje stvari,i standardna prica sve ok... i ja reko druze jel moze to za 1000 evra da dodje i da se uzme,kaze on: sta je bre ovo ti si vec 3,4 koji me zove i nudi max 1000 evra,kaze ima osecaj da se jedan tip zagrejao za auto i sad organizovao druge da zovu i da "ubijaju" cenu!
Inace po prici,izgleda da je auto skroz korektan i lepo odrzavan,a i rece da je danas produzio registraciju.
Pa ja duduk pricam od pocetka moje price da je to jedina samara da valja u oglasima............Samo ga vi tovarite,pa ce da misli da ima trazenu robu kad ga toliko zovu 
P.S.-Jel te pitao odakle zoves-to mu je fora da bi pratio kupce
P.S.-Jel te pitao odakle zoves-to mu je fora da bi pratio kupce
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
1000 evra odbio? to mu je realna ponuda, sto potvrdjuju pozivi njih 3-4... sad je i on shvatio da je to realno, ali opet tvrdi pazar. smem da se kladim da, prvi koji mu ponudi 1100 evra ima da je vozi kuci.
ponudi ti njemu 1050 evra i rucak...

ponudi ti njemu 1050 evra i rucak...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Ma jok-ni cent preko.
samo ga pustite neka tvrdi pazar... taj auto stari, ne podmladjuje se... ja navijam da ga covek proda tj da ga ovaj nas kolega kupi sto jeftinije... ma neka mu je zlatna samara, ne vredi preko hiljadarke ni banku, ipak je to auto od 15 i vise god. koji mu je broj zna li neko da se i ja njemu javim i da mu ja ponudim realnu cenu?
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
Naravnogoldeneye wrote:P.S.-Jel te pitao odakle zoves-to mu je fora da bi pratio kupce
Nemoj bre,ko zna sta ce covek pomisliti.stefanm wrote:koji mu je broj zna li neko da se i ja njemu javim i da mu ja ponudim realnu cenu?
Inace,caletov prijatelj kupio Yuga za 400 evra,kaze kakva bre Lada za 1000 evra pa mogu da kupim mercedesa (W123) za te pare.