Kugle prednjeg trapa

Moderators: dejo, elektronicar, choksi

svabazr
Automobil: lada 2106

Re: Kugle prednjeg trapa

Post by svabazr »

odradio sam to danas i balansirao tockove 3 nemaju tegice jedan ima 15 gr teg :D i tako ide lepo sad mis e pojavio luft u volanu xD

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

glava upravljaca????? :roll: :mrgreen:
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

stefanm wrote:novi nosaci su lezajevima... nemoj da ti uvale neki od pre 10 god sa plasticnim caurama
šta im fali ?
102 000 km mi traju, zamenio sam pre neki dan preventivno. plastike su bile netaknute. unutra sve novo, bela tovatna mast iz Rusije... 8)

svabazr

Post by svabazr »

ja mislim da je glava upravljaca posto nemam lufta u trapu nista a na volanu imam a tu glavu upravljaca kako se to steluje? :D cuo sam da se vade neke platne sta vec...

stefanm

Post by stefanm »

Dare wrote:
stefanm wrote:novi nosaci su lezajevima... nemoj da ti uvale neki od pre 10 god sa plasticnim caurama
šta im fali ?
102 000 km mi traju, zamenio sam pre neki dan preventivno. plastike su bile netaknute. unutra sve novo, bela tovatna mast iz Rusije... 8)
te caure najvise stradaju u voznji po losem putu najvise makadamu... lezajevi imaju puno vise prednosti, od "lakseg volana pa do duzine trajanja"... zamisli kad tom istom belom mascu podmazes lezajeve.... garant 202 000km.. :twisted:

stefanm

Post by stefanm »

Marko wrote:Odpustis spoljnu maticu, srafcigerom dotegnes centralni sraf, i onda drzeci sraf, stegnes spoljnu maticu.
kratko i jasno .... treba dodati da se luft steluje jedino kad su tockovi ispravljeni, tj potpuno paralelni u odnosu na auto :angel

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

stefanm wrote:
Dare wrote:
šta im fali ?
te caure najvise stradaju u voznji po losem putu najvise makadamu... lezajevi imaju puno vise prednosti, od "lakseg volana pa do duzine trajanja"... zamisli kad tom istom belom mascu podmazes lezajeve.... garant 202 000km.. :twisted:
sad... ruku na srce postoji ORIGINALNI nosac spone sa lezajem vaz-ov i kosta negde oko 30 evra ovo sto se prodaje kod nas kosta oko jedne crvene dok originalni sa 'plasticnom caurom (i mogucnoscu dotezanja) kosta oko 1800 do 2200 dinara tako da cena sve govori
meni moj privatni gura skoro 140 000 a ako se niva ne vozi na losem putu onda ne znam koji auto ide tamo ;) jednom je dotezan negde na 115-120 000...
ovi fabricki sa lezajem su sasvim drugaciji od ovih kod nas u ponudi imaju plasticne konusne poklopce na oba kraja osovinice.
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

svabazr

Post by svabazr »

nemam pojma probacu sutra to sa glavom da vidim kako se to radi...gledao sam po yt niko nije okacio snimak opravke glave xD a imam 2 glave volana bez lufta sa nekih slupanih skinuo mozda cu da zamenim glavu volana videcu jos ne smem da zeznem auto da ne ide jer mi svaki dan treba xD
p.s zasto mi iz korektora kocenja curi neko ulje mast sta je vec? :D belo i ko slina je rastegljiva? :D nikad ga nisam podmazao otvara i to :)

stefanm

Post by stefanm »

tzv 5 cilindar je prblematican??? ili ne kairam dobro???

svabazr

Post by svabazr »

ma neki regulator kocenja sad dali je to 5 cilindar ili 6 ne znam xD ispod rezervara malo napred je to :D a glavu sam sje*** nekako sad imam lufta skoro jedan krug na volanu xD

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

rekao bih da je tebi prodrla voda u sitem (ili negde vlazi pa se mesa sa vodom)jedino tada pobeli ulje i imas takve simptome trebalo bi da proveris sva creva i spojeve kao i da zamenis kompletno ulje u sistemu nakon toga(kad nadjes gde vlazi i saniras problem)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

stefanm

Post by stefanm »

o regulatoru cu ti odgovoriti na pp, a u vezi glave upravljaca pogledaj ove slike malo..
Image

Uploaded with ImageShack.us
Image

Image

svabazr

Post by svabazr »

znaci taj sraf odvijem pa pritegnem srafcigerom? :D probacu danas xD

stefanm

Post by stefanm »

svabazr wrote:znaci taj sraf odvijem pa pritegnem srafcigerom? :D probacu danas xD
odvijes prvo kontra maticu, nakon toga zavisi da li ces odvijati ili zavijati srafcigerom.. :D odvijes, pa ides u kanal proveris luft, pazavijes pa ponovo u kanal.... :mrgreen: i tako u krug dokne doteras kako treba :D :D :D

svabazr

Post by svabazr »

kanal mi pun go***bukvalno komsiji prepuna septicka jama xD tako da moram da pravim novi :d moracu opet da lezim ispo lajke ccc

Post Reply