Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Altinjanin 112

Post by altinjanin »

Ljudi,uskoro krecem na put,koliko znam i stalno pratim na izlazu iz zemlje nema guzvi/granicni prelaz Horgos/,sto se ulaska u zemlju tice,svi idu ka Grckoj,Bugarskoj,Turskoj i guzve na ulazu u zemlju su velike,ceka se do 4h,nesto razmisljam i gledam kartu,da li je mozda neko isao preko Rumunije,znaci govorim iz pravca Madjarske,pa kod Segedina se iskljucim ka Rumuniji,tacnije ka Temisvaru,ima oko 117 km od Segedina do Temisvara,manja je guzva sigurno,a koliko se secam ima 2 prelaza,Vrsac i Srpska Crnja,ispravite me ako gresi,Jeste malo dalje,ali ipak mi se ne ceka ni 2h,a kamoli duze,i da ne placam nasim lopovima 600 dinara putarinu,ne znam,sta vi mislite? hvala
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Zavisi kakav je put. U onom izvestaju o stanju puteva su rekli da se izbegava prelaz Horgos, nego da se ide preko Kelebije.

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Za Beč jel tako beše? Što komplikuješ sa Rumunijom, ako oćeš manje gužve idi na Kelebiju, jedino onda se malo treba voziti do autoputa ili do Segedina ili malo duže od Kečkemeta ali su im putevi jako dobri. A ako oćeš granicu bez gužvi idi na Bački Breg pa se uključiš na autoput kod Baje tu ti je gužva ubedljivo najmanja, iznenade se carinici kad te vide :)
Takođe gužvi nema ni na Đali ni Bajmoku jer je samo za državljane Srbije i Mađarske ali oni rade samo od 08-18, jedino što iz pravca Đale moraš proći kroz Segedin da bi došao na autoput

altinjanin

Post by altinjanin »

aha,dobro,hvala na informacijama,mislio sam na povratak,koliko sam cuo na izlazu nema guzve,ali na ulazu je velika guzva,znam da su im putevi odlicni,videcu jos,ako opet omasim obilaznicu oko Budimpeste,smejace mi se :mrgreen:

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Miljan wrote:Ima tamno sivi i crni taj sprej za branike.
E aj ako ti nije frka postavi mi ovde ili na PP koji je sprej i ako izgleda uzivo kad se odradi.

Miljan
Automobil: Skala 55, Koral 65

Post by Miljan »

Ne secam se koji bese, drugaru sam kupovao odavno, a sliku nemam.

altinjanin

Post by altinjanin »

da vratim malo temu ugradnje gasa,neko sa foruma mi rece da pitam STARGAS u Zemunu,otisao sam,koliko sam video,raspitao se jako dobro rade,covek koji ugradjuje mi deluje ok,sve mi je rekao posteno,ljubazno,dopala mu se lajka ;) kod njega se i atest radi,cena je 460e za mene,dobio sam popust posto zelim veliku bocu,drugo blizu mi je,servisi redovni na 10 000 km,i cena od 1500 dinara.E,to je to,jedva cekam da ugradim,pa da nakrivim kapu,pa kad na pumpu dodjem,pa ''velim do kraja'' :twisted:

altinjanin

Post by altinjanin »

uzeh konacno novu navlaku za volan,ona stara je nacisto propala,pocela je da se cepa,odsluzila je svoje,stoji jos od kada je lajka kupljena,pa reko da castim lajku pred put.

http://postimage.org/image/2id84fabo/

dobro sam se pomucio,naravno uz pomoc lepse polovine da je navucem :mrgreen: ,i jako lepo lezi ''pod rukom''. inace sutra vece krecemo na put,samo da natankujem lajku,i stvari da potrpamo i vozi ''misko''.

pesadinac

Post by pesadinac »

OK izgleda,
mada licno,
ja bih je stavio "simetricno", ali sve je stvar izbora ...

:lol:
sala mala
:lol:
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

milanovic986

Post by milanovic986 »

Vidjao sam ovu navlaku. Lepo joj stoji, samo si je malo ukrivo namestio.

altinjanin

Post by altinjanin »

:D jeste malo,ali toliko smo se draga moja i ja teglili da je stavim,tako da mi je promaklo,ali nema veze

altinjanin

Post by altinjanin »

E materali ste me po ovom pljusku da sidjem na parking i da skudam,pa ponovo da namestam navlaku na volan,i uspeo sam :prvi

altinjanin

Post by altinjanin »

Evo me!Konacno stigoh sa vise nego zasluzenog odmora,pa resih da sa vama podelim dogodovstine,slike,utiske...pa da pocnem... krenuli smo moja lepsa polovina i ja za Bec pre 15 dana.Vreme je bilo prohladno,kisa,ali odlicno za putovanje,lajku sam natankovao do cepa,gepek pun,kao i zadnje sediste.kilometraza na ''nulu'' resetovana,i krecemo.Cilj mi je bio da testiram potrosnju goriva/sipao evro-premijum,i onaj aditiv injector cleaner/ posto je ceo put auto-put,pa da produvam masinu.Od kuce do zadnje pumpe u Srbiji/mol/ na samoj granici Horgos presao sam 185,2 km,stao sam da ga dopunim i sipao 10,4l benzina/zaista sam se izneneadio/,sto ce reci da je potrosnja oko 5,7l,zaista sve pohvale za lajku :prvi .na granici nije bilo guzve,jedini auto-lajka u 4:15 ujutro,e sad krece malo neugodna situacija...dolazim na rampu,vidim nigde nikoga,stajem i cekam.od kucice levo od mesta gde sam stajao stoji madjarica i kaze /un momento/,ja sam joj rekao da je u redu,cekam... zatim druga madjarica iz same kucice otvara onaj prozor,i pocinje da vice,urla/na madjarskom/,i rukom kao,ajde vise...e sad ja da ne bih isao u rikverc ceo taj ulaz,ja smotam pa izmedju ostrva koja razdvajaju trake izmedu kucica,pa do nje. ona i dalje vice/pojma nemam sta/ ali zaista malo neprijatno,samo sam je razumeo /serbisen nenormal/,i dalje melje,i vraca pasos i kao teraj se..mislim se mene si nasla u 4 ujutru da zezas,ali idem na odmor i necu da se nerviram. Zatim sledi drugi sok,dolazim da kupim vinjetu,i ona na salteru kaze,nemam da ti nista vratim.. :shock: na moje pitanje sta da radim,rece imas 20m pumpu pa uzmi..dobro,ja u lajku,do pumpe kad tamo ne radi im sistem... jeb... uhvatila nas je malo panika sta da radim sada,jer ne sme se voziti bez vinjete,a narocito kod rigoroznih Madjara,ceo auto-put je pod kamerama,tako da sam zaista bio u dilemi.Rece mi ovaj na pumpi da vozim do sledece pumpe/oko 20 km/..i sta da radim,gas i udri,isao sam na rizik,reko valjda nece za toliko kratku relaciju,ali opet kazne u zaista velike. na svu srecu nasao sam vinjetu,i nastavili smo dalje. /da napomenem da nisam u trenutku kada sam trazio vinjetu na granici,kada sam dobio odgovor da nema da mi vrati kusur,nije mi palo na pamet da zahtevam i da ne mrdam sa saltera dok mi ne da,jer je u obavezi da proda,a ne da izmislja nema sitno,ni krupno,no dobro sve se dobro svrsilo/. Zatim nastavljamo dalje,konacno sam isao obilaznicom oko Budimpeste/bitno je pratiti oznaku M0,A,Balaton i Gyor/,ima oko 36 km,ogranicenje je 80km i strogo,ali napominjem najstrozije je voziti''slalom'',ima znak ''DO NOT SLALOM'',ceo put je takodje pod kamerama tako da samo polako i bez zurbe.Put je zaista savrsen,lajka pliva,130-140,samo susti.Zatim sam na bivsoj granici Madjarska-Austrija kupio Austrijsku vinjetu/ovazno se lepi na staklo/,10 dana 7,90e.I tako dodjosmo u Bec,sta reci,lep,kulturan grad,ima sta da se vidi,sve reci hvale.U becu smo bili 7 dana kod naseg prijatelja,imali smo ultra full pansion :mrgreen: E...idemo dalje,zatim krecemo na Copenhagen/imali smo avio-karte 29e po osobi,leteli smo kompanijom fly-niki lauda/.Copenhagen...uh prica za sebe,ostao sam bez teksta,grad kao iz bajke,kucice,luka,pesacke zone,zelenilo,uredjeno,sve pod konac,malo saobracaja u gradu/porezi su im jako veliki za sve tako da se malo vozi/ali zato bicikle voze pa ubijaju.Ostao sam bez teksta kada sam video metro,ide sam nema vozaca,sav u staklu kao da sam dosao u 2066 godinu :mrgreen: .Cepao sam original Tuborg i Carsberg,u neograniceim kolicinama.Interesantno je to da mrak pada tek oko 22 i 30. Zatim smo isli do Malme-a/ Svedska/,da napomenem da su Copenhagen i Malme spojeni mostom Oresund preko baltickog mora,most je ludilo,ide se prvo jedan deo ispod mora,a zatim se penje na most,zaista je dozivljaj fantastican. I tako... vratili smo se u Bec,i juce pravac nazad,dosta je bilo,sipao sam u Ausrtiji super plus benzin/1,43e/ od 98 oktana.Sta reci lajka ide kao zmaj,moram da napomenem da sam sproveo jedan test kako se ponasa auto u petoj brzini,a da ga vozim 130,pa ga spustim do 90,pa zatim opet do 130,i tako 10 puta,moram priznati da ide jako dobro,ubrzanje je fantasticno,povuce k/o luda,naravno opet dolazim do zakljucka da ovaj nas benzin je tesko sr..cekao sam sat i 20 monuta na Horgosu,ulaz u Srbiju,ali dobro sve u svemu zaista smo se fantasticno,fenomenalno proveli.Ima slika,pa evo i njih da gledate.

http://postimage.org/image/12hsivozo/
http://postimage.org/image/12iapsif8/
ovo je na auto-putu M1 od Budimpeste ka Becu,bitno je samo pratiti Wien,a vidi se na slici gde se odvaja za Bratislavu,znaci nema skretanja,samo pravo i pun gas!

http://postimage.org/image/12j4hgrb8/

http://postimage.org/image/27tl0zk5g/

milanovic986

Post by milanovic986 »

Pozdrav druze.

Nista lepse nego voziti ovakvim auto putevima. Jeste, razlika u gorivu je ogromna i tek kad sipas kvalitetno gorivo vidis kako Lada lepo radi i vuce. Tako sam i ja sipao onaj Shell V-Power Racing. Osecaj je bio kao da sam se u drugi auto.

altinjanin

Post by altinjanin »

bice jos slika,kasnije stavljam slike zanimljvih automobila i retkoh,ima i old tajjmera.

Post Reply