Pali se lampica od kocnica

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Pali se lampica od kocnica

Post by altinjanin »

Da, :D ulje u kocnica bi bilo pozeljno menjati na 2 godine,ja to uvek radim,nije skupo,a dosta znaci. iz svakog tocka prvo istisnuti/sva creva/,a zatim iz flasice.za proveru kvaliteta ulja u kocnicama ima neki aparat,ne znam kako se zove,ali lici na toplomer,stave ga u flasicu ako lampica zasvetli zelene boje ulje je dobrog kvaliteta,ako zasvetli narandzaste boje,bilo bi pozeljno zameneti u sto kracem periodu,a ako zasvetni crvene boje,pod hito je zrelo za zamenu.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

ta lampica sa uzvicnikom signalizira (pored niskog nivoa kocione tecnosti) da rucna kocnica nije spustena do kraja (ili mozda postoji problem sa instalacijom na prekidacu rucne a takodje i na poklopcu posude koc tecnosti). ovo sto pisu thief i elektronicar izgleda dosta laicki (menjati koc ulje na dve god, signal da prednje kocnice nerade, ulje dobilo vlagu pa provodi struju, nakon popravke od 2 eura bolje koci) uffff.... garantujem glavom da nije bio problem u kvalitetu kocionog ulja....
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Lampica koja svetli crvene boje/krug i u njoj je znak uzvika/ je ISKLJUCIVO za nivo kocione tecnosti,a lampica koja svetli crvene boje/krug sa slovom P/ je signal da je podignuta RUCNA kocnica!
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

thief
Location: Sarajevo, Automobili: Lada Niva 1,7 , Citroen Xantia 2.0i 16v, Yugo Koral 45

Post by thief »

stefanm wrote:ta lampica sa uzvicnikom signalizira (pored niskog nivoa kocione tecnosti) da rucna kocnica nije spustena do kraja (ili mozda postoji problem sa instalacijom na prekidacu rucne a takodje i na poklopcu posude koc tecnosti). ovo sto pisu thief i elektronicar izgleda dosta laicki (menjati koc ulje na dve god, signal da prednje kocnice nerade, ulje dobilo vlagu pa provodi struju, nakon popravke od 2 eura bolje koci) uffff.... garantujem glavom da nije bio problem u kvalitetu kocionog ulja....
Pa eto bilo ne bilo evo prodje 5 mjeseci i za sad sve stima, bilo je raznih popravki i prepravki u medjuvremenu al kocnice za sad vrhunske... 8) Da li je do ulja ili ne, sve sto je uradjeno za sad se pokazalo sasvim OK. Da li ce za 1 mjesec ili duze opet nesto da se desi vidjecemo. Sto neko jednom napisa " nije Niva pokvarena, samo nije ispravna do kraja" :lol:
Jel tako...tako jee

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Post by nemanya »

ljubisa.va wrote:Sto da se ne prazni..
Mislim ok nisam ni mislio ali me interesuje,
Ako skineš kanticu i istreseš iz nje tečnost, velike su šanse da pri ponovnom sipanju ulja u crevima od kantice do cilindra ostane vazdušni jastuk.

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

altinjanin wrote:Lampica koja svetli crvene boje/krug i u njoj je znak uzvika/ je ISKLJUCIVO za nivo kocione tecnosti,a lampica koja svetli crvene boje/krug sa slovom P/ je signal da je podignuta RUCNA kocnica!
moja greska- neprocitana komplet tema :oops:
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

Post Reply