Zupcasti kais

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Zupcasti kais

Post by bruyoni »

A koji ti se to počeo čuti, mislim ko ga je pravio?
Ma kaiš, Gates, je super na svu sreću i ništa ne baca ali je španer krenuo da se čuje pre tri-četiri dana.
Treba mi auto tako da šta nađem sutra našao sam. Ima taj Mapco ali ko što rekoh ne znam kakvi su jer je u pitanju firma koja samo lepi svoju robnu marku.
Ma u na kraju uzmem te ruske, ili MS za 1500 dinara i valjan kaiš i onda opet menjam za 20 000km... nije skupo ali u principu užas.

vladns
Automobil: lada 112

Post by vladns »

a sta kazete na ovaj spaner: "DPI" Indija :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Indijci imaju dosta kvalitetnu industriju tako da možda obećava.
E sad poslušaj ga nakon nekog vremena jer dok su novi svi su OK
Ja sam nekako izbunario NTN španer i Mapko roler, za sad rade. A do kada će... videćemo.

bruyoni

Post by bruyoni »

Sutra ću da skinem i slikam Gates kako izgleda nakon 2500 km!
Istegao se bar zub ipo u dužinu, popucao sa spoljne strane, na dodir je kao unutrašnja guma, a na zubima je potpuno gladak a sa strane se na površini počela javaljti armatura.
Nije pretezan, zategnut po uputstvu (i na sam osećaj bilo propisno) ali eto. Toliko se bio istegao da dok je hladan kači zaštitnu plastiku.
"Original" kupljen u Euroautu koji tvrdi da je zastupnik za Gates, sve se razmišljam da im se pojavim sa računom i da napišem mail u centralu.
Danas sam ga samo dotegao jer sam bio juče u svatovima pa danas nisam imao vremena da kupim novi ali sutra ga menjam ako nešto preče ne iskrsne.
Stavim Dayco ili Contitech, ša nađem.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

u jeb...ti..pa eto,sta se pravi,i koji je kvalitet..pa se cudimo kad pukne na 20 000.aj stavi slike da vidim bas me interesuje,sredi to pod obavezno
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Otkud_znam
Automobil: lada 110 8v

Post by Otkud_znam »

Imas u Kisackoj prodavnicu, zove se Barum-Optibelt, ima raznog remenja. Ja sam tamo kupio goodyear zupcasti i evo vec 80.000 fercera, doduse nisam zavirivao u kakvom je sad stanju. Kod mene je 8v pa se nesto i ne sekiram :)

bruyoni

Post by bruyoni »

Komšije mi...
I u njoj radi neki debeli nadobudni čiča koji nije hteo da mi proda dva metra creva za gorivo iz prostog razloga jer ga je mrzelo da se ustaje i meri samo dva metra (njegove reči)
Ustao je tek kada sam mu jebao nadrkano seme i pleme ali sam ga brzo ugurao nazad u stolicu i očitao mu bukvicu novinama koje je čitao.
Ti me neće videti ni hleba ako ne budem imao da jedem!
Uzet Dayco pošto u Coningu nisu imali Conti. Ako stignem slika mi postavim večeras "original" Gates.
Sutra idem na put pa neću moći da odem do Euroauta da im pokažem šta prodaju, ali u ponedeljak ću da odem.

bgzoka

Post by bgzoka »

Ja sam opet cuo da remenje nije problem, vec spaneri. Navodno su oni losi pa remen ne stoji kako treba i haba se sa strane...

Vec sam u nekom postu ranije pisao da su meni na servisu kontrolisali remen nakon 30k km, Goodyear, krenuo da se haba sa jedne strane. Zamjenjen citav set sa vodenom pumpom...

bruyoni

Post by bruyoni »

Dok se ja setim...
Ne španeri nisu problem, nije on toliko potrošen sa strane koliko mi se činilo ali da je postao istegljiv to je ono što je opasno evo malo fotki kao izgleda.

Image

Image Image Image Image
Ovi komadići gume nisu nalepljeni već kao da se smes počela raslojavati kad ih otkinete napravite rupicu a neki idu skroz do pletiva.
Žao mi je samo što se nisam setio i nisam slikao oznake na remenicama da se vidi koliko su bregaste bile raštelovane pa i to da im pošaljem.
Napominjem 2500 km (dvehiljadepetstotina kilometara) prošli isti ovakav (5539) je nakon dosta vremena izgledao mnogo bolje i što je važnije nije bilo rastegljiv!
Last edited by bruyoni on Sun Oct 30, 2011 6:15 pm, edited 1 time in total.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

cccccc....one rupice kao di si ga namerno bocnuo silom,zaista ludilo...
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

vladns
Automobil: lada 112

Post by vladns »

Pa jel tebi prezubcio kais kad su ti bregaste bile rastelovane? Jel moze neko da mi kaze koji remen ide u prvu ugradnju

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

ja na obe lade koristim dayco sa mapco zategacima.
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni

Post by bruyoni »

Nije prezupčio već se toliko istezao da repere na bregastima nisi moga nikako da poklopiš u paru.
Ako zategneš i staviš usisnu na reper, izduvna umesto da bude na reperu kasni oko pola zuba i to dok je statično mogu da mislim koliko je fulao pri radu.

tomo 110
Automobil: lada 110 1.5 16v

Post by tomo 110 »

Bacushka, sakav da te prasam od kade gi kupuvas zategacite mapco i rebrastiot DAYCO.Od pricina sto i ja sum od Skopje pa mi treba proverena prodavnica , za lada delovi. Uste ja vozam na originalnite fabricki.Kaj i da e trebam da gi smenam. :hello

djape1977

Post by djape1977 »

da ne verujes. dakle i gates je djubre, odnosno najverovatnije laznjak. poslednji put sam ga pre 3-4 godine kupio i stavio na fiatov dohc i radi super. znaci da je u medjuvremenu neko nasao jeftiniju nabavku (kineze) i preplavio trziste
j***** auto bez kardana

Post Reply