Problem sa strujom
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Problem sa strujom
Prvo očisti kontakte mase na karoseriju pored samih svetala pozadi (kad skineš plastiku vidi se lepo crna žica zakačena na šraf). To ti je uzrok 90% a posao od 5min.
Premeri napon na stop sijalici ali premeris napon sa tom zicom od mase koju koristi ta sijalica a posle premeris napon sa sasijom nebi smelo da se puno razlikuje,ali cim ona samo menja intenzitet to je slaba masa 100%,ocisti sve mase i onu od akumulatora i ocisti one dzekove na zadnjim svetlima jer i oni znaju da zezaju!
-
Boki78
Hvala ljudi.Sada mi je to vec jasnije i uradicu prvom prilikom.Ako bude malo lufta vec danas ....
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
-
Boki78
Vala bas
Sad me je zagolicalo da li je taj kontakt pravio problem na celoj strani (i napred) pa cu morati da probam da prespojim onu zicu napred i pokusam ...
Opet ja sa bobinom.
Imam ovako nešto samo što umesto ova 2 šrafa ima 4 buksne.
Da li može da se stavi slična od nekog drugog auta (opel najsličnija) i šta mora da se slaže od karakteristika ( i gde se to gleda).
Opelova na donjoj slici.
Imam ovako nešto samo što umesto ova 2 šrafa ima 4 buksne.
Da li može da se stavi slična od nekog drugog auta (opel najsličnija) i šta mora da se slaže od karakteristika ( i gde se to gleda).
Opelova na donjoj slici.
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Bobina ko bobina samo malo drugacije izgleda inace je ista kao obicne (klascne) bobine ! Mozesh da stavish koju hocesh odnosno od cega god naidjesh ! ( zastava , vw-audi, druge lade prakticno svaku klasicnu )
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Meni ovo nije jasno uopste,dosta sam Samara video,ali nikad sa ovakvom bobinom,u cemu je fora?u cemu se razlikuje ta bobina od klasice,ima li neke prednosti?i jel to fabricko resenje?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Samar-Guja
Samo drugacije namotan trafo !
Klasicna bobina ili indukcioni trafo najvishe poddseca na teslin transformator (shto inace i jeste)

Dok je ova na slici kao obican kockasti trafo !

Pa mislim da ima malo jacu varnicu odnosno ova bobina vuce vishe struje ! (ampera)
Klasicna bobina ili indukcioni trafo najvishe poddseca na teslin transformator (shto inace i jeste)

Dok je ova na slici kao obican kockasti trafo !

Pa mislim da ima malo jacu varnicu odnosno ova bobina vuce vishe struje ! (ampera)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Hvala,jel ima neku prednost u odnosu na klasicnu?
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Samar-Guja
A kad bih hteo da namestim na običnu valjkastu, kako da prevežem žice (da li su dve na +, a dve na - i kako da znam koje su za koji pol).
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Postoji, nece da upali ako obrnes + i -, pise na njoj, + ili 15 i - ili 1.