LADA NOVOSTI

Moderators: dejo, bgzoka

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Као што каже прва реченица ове вести, ВАЗ је решио да по други пут уђе у исту реку – ФИАТ. На страну то што у Русији однедавно монтирају "Палио" седан (или какогод да се зове та његова редизајнирана верзија) и "Дукато", па и на приче (које су само то и остале) од пре неколико година да ће у ГАЗ-у производити ауто на ФИАТ-овој платформи "Ц" класе, ал' ево опет нешто шурују ВАЗ и ФИАТ.

Мени је занимљив онај део у коме се помиње платформа "А" класе, на којој ће направити модел који би требало да замени "Оку" и који би требало да кошта до 5.000 "ојра" (наравно – фабричка цена).

Помињу се ту и гама мотора од 1.4 до 2.0 литара, па платформа за другу генерацију "Калине" (Кад пре?), али и нешто због чега не знам да ли је сва та прича прави план или само "навлакуша" да би им држава помогла са тих милијарду или две долара за све те пројекте.

Kao što kaže prva rečenica ove vesti, VAZ je rešio da po drugi put uđe u istu reku – FIAT. Na stranu to što u Rusiji odnedavno montiraju "Palio" sedan (ili kakogod da se zove ta njegova redizajnirana verzija) i "Dukato", pa i na priče (koje su samo to i ostale) od pre nekoliko godina da će u GAZ-u proizvoditi auto na FIAT-ovoj platformi "C" klase, al' evo opet nešto šuruju VAZ i FIAT.

Meni je zanimljiv onaj deo u kome se pominje platforma "A" klase, na kojoj će napraviti model koji bi trebalo da zameni "Oku" i koji bi trebalo da košta do 5.000 "ojra" (naravno – fabrička cena).

Pominju se tu i gama motora od 1.4 do 2.0 litara, pa platforma za drugu generaciju "Kaline" (Kad pre?), ali i nešto zbog čega ne znam da li je sva ta priča pravi plan ili samo "navlakuša" da bi im država pomogla sa tih milijardu ili dve dolara za sve te projekte.

«АВТОВАЗ» опять будет делать Fiat
20 июня 2007, 10:53

«АВТОВАЗ» решил войти второй раз в одну и ту же реку – российский автогигант ведет переговоры с итальянским Fiat о покупке платформ для автомобилей класса «А» и «В» по европейской классификации. На их основе «АВТОВАЗ» планирует сделать новую дешевую микролитражку, которая придет на смену «Оке», и второе поколение модели Kalina (напомним, что автомобиль класса «С», призванный сменить «десятку» и Priora, «АВТОВАЗ» решил делать вместе с канадской компанией Magna – премьера этой модели состоится в 2009 году).

Кроме того, «АВТОВАЗ» и Fiat планируют создать совместное предприятие по производству широкой линейки силовых агрегатов объемом 1,4 л., 1,6 л., 1,8 л. и 2,0 л. Причем, собирать там будут не только бензиновые моторы, но и столь необходимые России дизели.

Новое сотрудничество «АВТОВАЗа» и Fiat начнется с выпуска автомобиля класса «А». Как заявил «Коммерсанту» глава совета директоров АвтоВАЗа, гендиректор ФГУП «Рособоронэкспорт» Сергей Чемезов, речь идет «об одной из последних разработок Fiat – небольшом молодежном автомобиле чуть больше «Оки» стоимостью не более 5 тыс. евро». Ежегодно «АВТОВАЗ» хочет делать по 100-150 тыс. таких моделей, которые будут у нас продаваться под маркой Lada.

«Реализация» проектов будет стоить «АВТОВАЗу» по разным оценкам $1-2 млрд. На данный момент этих средств у Волжского автозавода нет. Но Сергей Чемезов уверен, что с деньгами «АВТОВАЗу» поможет государство. «Во всяком случае, президент Владимир Путин недавно указал Минэкономразвития, что стоит поддерживать не только иностранных, но и российских автопроизводителей», - заявил господин Чемезов.

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

Alekre

Post by Alekre »

Nesto sam cuo ce kupiti ''Zastavu''. Koji ce im to k***

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Две вести и обе некако очекиване. Прва је да ће почети да "шарају" ентеријер "Приоре" новим бојама тапацирунга, а друга је да конвејер за "Калине" сада ради једносменски јер је слаба потражња.

Dve vesti i obe nekako očekivane. Prva je da će početi da "šaraju" enterijer "Priore" novim bojama tapacirunga, a druga je da konvejer za "Kaline" sada radi jednosmenski jer je slaba potražnja.

Lada Priora станет цветной
22 июня 2007, 11:16

«АВТОВАЗ» скоро начнет отгрузку дилерами Lada Priora с новым салоном – он станет цветным! До конца июня предполагается сделать 200 опытных автомобилей с цветным салоном, а затем новый материал обивки станет одной из опций нового российского седана, передает ИА «Ladaonline». По словам представителей «АВТОВАЗа», в будущем покупатель сможет выбирать из нескольких десятков различных вариантов цветового оформления интерьера.

// auto.mail.ru

«АВТОВАЗ» снижает выпуск Lada Kalina
25 июня 2007, 10:08

Руководство «АВТОВАЗа» поняло, что модель Lada Kalina покупают довольно плохо. И поэтому, дабы не забивать склады дилеров товаром, принято решение с 6 августа перейти на односменный режим сборки этих автомобилей, передает ИА «Ladaonline». По заявлению представителей Волжского автозавода, данное решение носит временный характер, однако многие дилеры уверены, что односменный график сборки Kalina останется навсегда. По крайней мере, сейчас нет никаких намеков на то, что через несколько месяцев Kalina начнут покупать лучше, чем сейчас.

Но на «АВТОВАЗе» верят в светлое будущее Lada Kalina. Скоро завод начнет производство универсала. Кроме того, появятся новые комплектации автомобиля: «норма», «стандарт», «люкс».

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Iskreno i ne cudi me za kalinu. Pogledajte samo koliko je cesta kod nas. Toliko ih ima da je prakticno zanemarljivo.

Mislim da nije problem u kvalitetu, nego vise u dizajnu. Nekako mi nije privlacna.

Alekre

Post by Alekre »

A Logan jeste? Marketing, ljudi, marketing. Nijednu reklamu nisam video na Tv-u. Za logana je pucalo na sav glas, neko vreme se prestao da kupujem reviju Sat plus jer je u svakom broju Mirko mahao rukama, terao musice i pricao o Loganu. Nemam nista prema tom Loganu, poenta da Lada nije dovoljno medijski prisutna. A bogami i dileri, kada je stigla na nase trziste?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

josif visarionovic wrote:Iskreno i ne cudi me za kalinu. Pogledajte samo koliko je cesta kod nas. Toliko ih ima da je prakticno zanemarljivo.

Mislim da nije problem u kvalitetu, nego vise u dizajnu. Nekako mi nije privlacna.
+1
KamAZ je dobra mašina.

Goxxy

Post by Goxxy »

Ja se apsolutno slažem sa Alekreom. Meni je auto baš simpatičan i za te dimenzije ima prostora kako za putnike tako i za prtljag slično koliko i 110-ka (u pitanju je sedan - 450 litara 110-ka a 400 litara Kalina). O drugim aspektima tipa udobnost, kvalitet izrade i dizajn ne bih ni da govorim. Kalina je svetlosnu godinu ispred desetke. Jedino je, svakako, Priora po dizajnu bolja od Kaline.

Ipak, marketing im je loš... Kada bi država zaista iskoristila tu prednost da se na vozila iz Rusije ne plaća porez (ili beše carina... šta već), mislim da bi Kalina tada bila hit. Isto kao što je svojevremeno Logan bio. Tada bi se uvoznicima isplatilo da je reklamiraju na sva zvona, a ovako... jako teško.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

choksi
Automobil: 111

Post by choksi »

Da bi se učepili rusima naši privatnici u gradskom prevozu su kupili liazove (mislim da su ruski ako grešim nek me neko ispravi) autobuse iako lošijeg kvaliteta(priča se da su morali jer je neko odozgo to sugerisao), pa se nadam možda nam država obezbedi neke olakšice za kupovinu ruskih vozila jer bi time pomogli i nama i braći rusima.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Срећан рођендан. Многаја љета

Srećan rođendan. Mnogaja ljeta

«Десятке» исполнилось 12 лет
28 июня 2007, 13:33

Исполнилось 12 лет с того момента, как «АВТОВАЗ» начал выпуск автомобиля десятой серии, передает ИА «Ladaonline». Эта модель появилась в конце июня 1995 года в очень сложный момент для страны в целом и «АВТОВАЗа» в частности. Но «десятка», как самый престижный автомобиль «АВТОВАЗа», пользовалась хорошим спросом, даже несмотря на высокую цену – тогда «ВАЗ-2110» стоил примерно $12 000.

Первое время «десятку» делали только в кузове седан, но в конце 1997 года появился универсал «ВАЗ-2111», а в начале 2000 года был представлен хэтчбек «ВАЗ-2112». В этом году «десятка» начала свой постепенный уход на покой. Вместо седана «АВТОВАЗ» уже выпускает модель Priora, а в 2008 году обещают начать производство хэтчбека Priora (универсал, скорее всего, будут делать до 2010 года).

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Нови пакети опреме у "Калинама".

Novi paketi opreme u "Kalinama"

«АВТОВАЗ» рассказал о новых комплектациях Lada Kalina
29 июня 2007, 12:36

Представители «АВТОВАЗа» рассказали о том, что будет входить в новые комплектации Lada Kalina. Напомним, что уже в июле Волжский автозавод начнет делать Kalina в версии «стандарт» и «норма», а осенью появятся машины в комплектации «люкс» (сейчас Kalina выпускается только в «норме»), передает «РИА-Новости».

Комплектация «стандарт» будет упрощенной версией «нормы». Данный автомобиль не будет иметь электроусилителя руля и искусственную кожу в обивках сидений и дверей. Кроме того, «стандарт» оставят без зеркал в противосолнечных козырьках и обивки в багажнике.

Что касается Kalina в версии «люкс», то такая машина получит не только усилитель руля, но и две подушки безопасности, пиротехнические преднатяжители ремней, бархатную обивку салона, молдинги дверей, легкосплавные диски, подогрев сидений.
// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Ех, шта ли ће сада да раде са "Нивом"? Главни "буџа" АвтоВАЗ-а каже да би већ крајем ове године моглo да се догоди да представе "озбиљно модернизовану" "Ниву" и да би добила редизајниран предњи и задњи део и "помало различит" ентеријер. Ако већ раде све то, надам се да ће прчкати понешто и у механици. Живи били, па дочекали да видимо и то.

Eh, šta li će sada da rade sa "Nivom"? Glavni "budža" AvtoVAZ-a kaže da bi već krajem ove godine moglo da se dogodi da predstave "ozbiljno modernizovanu" "Nivu" i da bi dobila redizajniran prednji i zadnji deo i "pomalo različit" enterijer. Ako već rade sve to, nadam se da će prčkati ponešto i u mehanici. Živi bili, pa dočekali da vidimo i to.

«АВТОВАЗ» модернизирует «Ниву»
6 июля 2007, 10:16

Уже в конце этого года «АВТОВАЗ» может представить серьезно модернизированную «Ниву». «Будет симпатичный, красивый автомобиль. И более качественный. Абсолютно другого качества автомобиль», - заявил президент «АВТОВАЗа» Владимир Артяков, передает «Прайм-Тасс». «Нива», которая была впервые показана в 1977 году и с тех пор, по большому счету, не обновлялась, получит новый дизайн передней и задней части, немного другой салон.

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Да, да, догодило се и то: и Ладе ће убудуће имати један кључ. У вести пише да ће се јулу произвести опитну партију од хиљаду "Приора" и да ће у будућности све оне бити са таквим решењем са једним кључем.

Da, da, dogodilo se i to: i Lade će ubuduće imati jedan ključ. U vesti piše da će se julu proizvesti opitnu partiju od hiljadu "Priora" i da će u budućnosti sve one biti sa takvim rešenjem sa jednim ključem.

Lada Priora получит единый ключ
16 июля 2007, 09:34

«АВТОВАЗ» в июле этого года соберет первую тысячу автомобилей модели Lada Priora с единым ключом, которым можно будет не только открыть двери и багажник, но и завести автомобиль. Для иностранных моделей этот «наворот» уже давно стал нормой, однако в российском автопроме такое встречается впервые.

Пока «АВТОВАЗ» сделает лишь опытную партию автомобилей с единым ключом. Однако в будущем подобное решение появится на всех Priora.

Кстати, можно отметить, что в июле этого года «АВТОВАЗ» полностью сворачивает производство седанов Lada-110. Теперь в Тольятти будут собирать только Lada Priora.

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

Dobro su se setili. :?

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Две вести.

Прва је да су у ВАЗ-у склопили првих десет нових мотора са индексом ВАЗ-11194 од 1,4 литара 16V намењених "Калинама" који су после испитивања послати да се монтирају у аутомобиле. Нови мотор има пречник клипа 76,5 мм и, као и мотор у "Приори", има олакшане клип и клипњачу од произвођача "Federal Mogul". Неки лик каже да су имали минималних примедби што се тиче монтаже, али да се то лако да отклонити. План за август је производња 5000 таквих 1,4 мотора. Е вала, најзад су се намолили да то ураде, иако има барем две године од када су направили тај котор. Ако не грешим, моторче даје око 90 коња и чини ми се да је к'о створен за "Калину".

Друга вест није везана за ВАЗ, већ за СеАЗ и модернизацију "Оке". Кажу да у фабрици настављају посао везан за обнављање аута. "Multipass" је компанија која се занима тим послом, уговор потписан у фебруару, током лета би требало да буде готова техничка документација и наручени калупи за пресе за лимарију, до краја године ће бити направљени експериментални примерци, а 2008. да почне производња. Практично свои спољни делови каросерије ће бити измењени. Дизајнер те фирме је на предњи крај "Оке" поставио округле фарове, заобљене рубове точкова и динамичнију линију испод прозора. Људи из фабрике планирају производњу око 30.000 таквих "Ока " у 2008, да би у 2009. то дошло до 50.000, а циљна група су има жене и младе породице.

Dve vesti.

Prva je da su u VAZ-u sklopili prvih deset novih motora sa indeksom VAZ-11194 od 1,4 litara 16V namenjenih "Kalinama" koji su posle ispitivanja poslati da se montiraju u automobile. Novi motor ima prečnik klipa 76,5 mm i, kao i motor u "Priori", ima olakšane klip i klipnjaču od proizvođača "Federal Mogul". Neki lik kaže da su imali minimalnih primedbi što se tiče montaže, ali da se to lako da otkloniti. Plan za avgust je proizvodnja 5000 takvih 1,4 motora. E vala, najzad su se namolili da to urade, iako ima barem dve godine od kada su napravili taj kotor. Ako ne grešim, motorče daje oko 90 konja i čini mi se da je k'o stvoren za "Kalinu".

Druga vest nije vezana za VAZ, već za SeAZ i modernizaciju "Oke". Kažu da u fabrici nastavljaju posao vezan za obnavljanje auta. "Multipass" je kompanija koja se zanima tim poslom, ugovor potpisan u februaru, tokom leta bi trebalo da bude gotova tehnička dokumentacija i naručeni kalupi za prese za limariju, do kraja godine će biti napravljeni eksperimentalni primerci, a 2008. da počne proizvodnja. Praktično svoi spoljni delovi karoserije će biti izmenjeni. Dizajner te firme je na prednji kraj "Oke" postavio okrugle farove, zaobljene rubove točkova i dinamičniju liniju ispod prozora. Ljudi iz fabrike planiraju proizvodnju oko 30.000 takvih "Oka " u 2008, da bi u 2009. to došlo do 50.000, a ciljna grupa su ima žene i mlade porodice.

Собраны первые 10 двигателей 1,4л для LADA KALINA

В конце июля в механосборочном производстве АВТОВАЗа были собраны первые десять 16-клапанных двигателей ВАЗ-11194 объёмом 1,4 литра для автомобиля LADA KALINA. Все 10 готовых двигателей после обязательного цикла испытаний в цехе № 36-2 были переданы на сборку автомобилей LADA KALINA в цех № 45-5 сборочно-кузовного производства АВТОВАЗа. Новый двигатель отличается диаметром поршня - 76,5 мм (в отличие от 82-миллиметрового диаметра поршня на двигателе ВАЗ-21124 объёмом 1,6 л), а также облегчённой шатунно-поршневой группой производства Federal Mogul. «Пробная сборка новых двигателей выявила лишь минимальные замечания, которые легко устранимы, говорит и.о. главного инженера МСП Андрей Кабардин. - Этим мы сейчас и занимаемся».
Предварительный план августа – 500 двигателей ВАЗ-11194 объёмом 1,4 литра для автомобиля LADA KALINA.

ИА Ladaonline

Опытные образцы «Oka-City» появятся в этом году

СеАЗ продолжает активно работать над созданием обновленной «Оки». Машина получит название «Oka-City» ( «Ока-Сити»). Проект рестайлинга малолитражки заказали интернациональной компании Multipass, сообщает Cardesign.ru . Подписание контракта состоялось в феврале текущего года, летом должна быть готова техническая документация, и размещены заказы на изготовление новых штампов, еще до конца года появятся опытные образцы автомобиля, а в 2008 начнется серийное производство.
Внешность автомобиля изменится довольно серьезно: практически все внешние кузовные панели «Ока-Сити» новые. Дизайнер Multipass Владимир Ярцев наделил машину забавным передком с круглыми фарами, пухлыми колесными арками и более динамичной подоконной линией.
Серпуховские стратеги считают, что автомобиль будет пользоваться спросом у небогатых молодых семей и как «автомобиль для жен». В 2008 году планируется выпустить 30 тысяч «Ока-Сити». Чтобы увеличить к 2009 году производство до 50 тысяч, СеАЗу придется модернизировать линии сварки, окраски и сборки, что требует инвестиций около 800 млн.рублей.

ИА Ladaonline
KamAZ je dobra mašina.

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Мало сам закаснио са постовањем ове, макар онима који воле класичне "Ладе", занимљиве вести. Кажу да на локалном тржишту нема довољно модела 2105 и да њихове цене расту, па приде је и ограничен избор боја. Кажу да је разлог за то што је "Ока" са кинеским моторима знатно поскупела у односу на ону са домаћим мотором, а 2105 је сада остао најефтинији модел на тржшту. Хм... око 4500 евра. Пошто оно "Југашин"?...

Malo sam zakasnio sa postovanjem ove, makar onima koji vole klasične "Lade", zanimljive vesti. Kažu da na lokalnom tržištu nema dovoljno modela 2105 i da njihove cene rastu, pa pride je i ograničen izbor boja. Kažu da je razlog za to što je "Oka" sa kineskim motorima znatno poskupela u odnosu na onu sa domaćim motorom, a 2105 je sada ostao najeftiniji model na tržštu. Hm... oko 4500 evra. Pošto ono "Jugašin"?...

Lada-2105 оказалась в дефиците
7 августа 2007, 14:57

Lada-2105, которая является самым дешевым автомобилем в гамме Волжского автозавода, сейчас оказалась в дефиците, передает ИА «Ladaonline». В результате стали расти и цены на «пятерки». Если еще в конце прошлого месяца Lada-21053 стоила в Тольятти 130-133 тыс. руб., то сейчас за эти машины просят уже порядка 135 тыс. руб. При этом наблюдается ограниченный выбор цветовой гаммы (сейчас на родине Lada можно купить только автомобили зеленого цвета «морская пучина» и вишневого «яшма»).

По мнению экспертов, рост спроса на «пятерки» вызван тем, что сейчас эта модель является самой доступной на рынке. И «пятерки» начали покупать те люди, которые раньше останавливали свой выбор на «Оке» (последняя модель с появлением под капотом китайского мотора серьезно подорожала).

// auto.mail.ru
KamAZ je dobra mašina.

Post Reply