Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
ivan_lakcevic
Re: Altinjanin 112
e,danas pouzdano raspitao sam se, lovato uredjaj za ladu 111 moju,kosta sa komplet ugradnjom 330e sistem kljuc-u ruke, a atest za plin kosta 34.5eura(nije obavezan,ako autom ne zelis ici van crne gore)...radis ga samo u slucaju da ces ici autom preko granice... taj sekvent sistem je ODLICNA stvar! raspitao sam se danas o tome i promijenio misljenje u tom pravcu mozda cu i ja ugraditi neuporedivo je jeftinije,a tih 365eura ce se odplatiti kroz godinu dana voznje.....
-
ivan_lakcevic
koja je razlika izmedju lada sa oznakom GTE i GLI ?
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Pa kazem ti,to je sjajna stvar,usteda je ogromna,ja sam izracunao,godisnje u dzepu ostaje oko 550e,a to je jedna registracija,i za 2 servisa ili slicno.te karavanke 111 imaju oznaku GTE,neka kaze neko kompetentniji,ja nisam siguran.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
U petak ugradjujem gas!!! 

sekvent, 50-60l boca=470 eura (komplet sa atestom)? jesam li dobro razumeo.
ae ako ti nije tesko postavi racunicu za ovo oko ustede od 550e godisnje.
ae ako ti nije tesko postavi racunicu za ovo oko ustede od 550e godisnje.
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- altinjanin
420e je cena,atest je 5000 dinara.Benzin-potrosnja 7l,na 10000 km kosta 98 000/ako je cena 140 dinara/,na gas,potrosnja oko 8l na istu kilometrazu kosta 47 000,znaci oko 51 000 usteda,to je jedna registracija i plus....
ugradio sam gas 06.08., znaci pre 20-ak dana,
od tada sam presao nepunih 2000 km,
ugradjen je ZAVOLI sistem, sa toroidnom bocom.
neka prosecna potrosnja je oko 8.0 do 8.5 l gasa,
s tim da je barem polovina kilometraze napravljena na "autoputu", SU-NS i nazad.
neke razlike u voznji i nema,
najveca razlika je u troskovima goriva.
ugradnja gasa je placena 510e, atest 5300 dinara.
nova saobracajna (promena vlasnistva + upisivanje gasa)
od tada sam presao nepunih 2000 km,
ugradjen je ZAVOLI sistem, sa toroidnom bocom.
neka prosecna potrosnja je oko 8.0 do 8.5 l gasa,
s tim da je barem polovina kilometraze napravljena na "autoputu", SU-NS i nazad.
neke razlike u voznji i nema,
najveca razlika je u troskovima goriva.
ugradnja gasa je placena 510e, atest 5300 dinara.
nova saobracajna (promena vlasnistva + upisivanje gasa)
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
- altinjanin
5300 je atest u AMSS,to moram odraditi,a da li moram odmah u sup da mi upisu u saobracajnu/staru/ ili da cekam registraciju krajem oktobra,pa mi onda daju novu i upisu gas?
to vec moras sam odluciti,altinjanin wrote:5300 je atest u AMSS,to moram odraditi,a da li moram odmah u sup da mi upisu u saobracajnu/staru/ ili da cekam registraciju krajem oktobra,pa mi onda daju novu i upisu gas?
mislim da ti nije frka da cekas do oktobra i da ti upisu u novu, da ne bacas pare i gubis vreme u policiji.
ali opet, sve zavisi koliko imas srece, da li ce te panduri uopste zaustaviti, a onda, ako te zaustave, sve zavisi na kolga naletis ....
ja sam to sad obavio, da kola budu na moje ime i da se upsie u saobracajnu i gas,
pa da budem miran
....
Fool me once, shame on you!
- altinjanin
Hm...da,uradicu ja atest odmah,ali mislim da cu cekati registraciju,pa lepo neka agencija sve odradi,ja nemam ni zivaca,a ni nerava da idem u policiju da cekam 5h da bih registrovao kola,lepo platim 1000 za uslugu i jave mi kada zavrse.Tako sam i prosle godine radio.
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Atest odradi odma i čekaj registraciju da ga uneseš u saobraćajnu.
Meni su tako u SUPu rekli da odradim a ja sam plin ugrađivao prošle godine krajem juna a registracija mi bila u maju.
Niko me ništa nije pitao ni pravio probleme samo sam dao atest ljudima u agenciji i oni sve upisali u saobraćajnu
Meni su tako u SUPu rekli da odradim a ja sam plin ugrađivao prošle godine krajem juna a registracija mi bila u maju.
Niko me ništa nije pitao ni pravio probleme samo sam dao atest ljudima u agenciji i oni sve upisali u saobraćajnu
- altinjanin
Da,tako sam i mislio! 
- elektronicar
- Automobil: 2108 + 21093 +2109
ma nema vise guzvi pri registraciji. U Milana Rakica sam sve zavrsio za pola sata. Otisao ujutro sa crvenom samarom na tehnicki, sve bilo OK i odmah skinuo tablice i krenuo u Policiju, tamo je pre mene bila samo jedna osoba kojoj je predmet vec bio u obradi. Razdvojili su sad redove za agencije i red za licno prisustvovanje pri registraciji.
Uglavnom, mislim da sam oko 9 otisao na tehnicki a sve zavrsio i nove tablice namontirao vec oko 11h.
Cena = 18640 din
Uglavnom, mislim da sam oko 9 otisao na tehnicki a sve zavrsio i nove tablice namontirao vec oko 11h.
Cena = 18640 din
- altinjanin
Ja pitah pre neki dan,reko da znam sta me ceka CITAJ-MONETARNI UDAR
oko 26 600!!!
- altinjanin
Sproveo sam malo istrazivanje,zvao sam,a gde sam mogao otisao sam licno,po pitanju gasa,ugradnje,i zaista je neverovatno da se cene krecu od 410e do 620 e,za potpuno isti uredjaj,a svi pominju Tomasetto,pa Tomasetto,a Tomasetto je samo cini mi se isparivac,Rail-Waltec su brizgaljke,a komp. je Stag AC,a to je najpoznatija Poljska firma,ja sam ih licno kontaktirao i dobio isti odgovor,a takodje sam proverio i kod zabara,Tomasetto samo pravi isparivace i mozda multi-ventile,ali nisam siguran,tako da je to gasni uredjaj iz 5 ili vise komponenti,i ne moze se nazvati samo Tomasetto,ali zaista funkcionise to je cinjenica,a to da se uzima i do 200e preko realne cene uredjaja je cist lopovluk,ne kazem i ne zelim da imenujem servise,ali izgleda da sto je veci i fency servis i sto vise ima plocica koje se sijaju i pod od mermera to vise kosta,i ponavljam namerno sam zvao i isao i sve do u detalje pitao,i naravno Turska boca,ili Poljska i to su mi svi rekli,znaci taj uredjaj koji se ugradjuje se moze nazvati Tursko-Poljsko-Italijanski,ali dobro,tako je.Posto moja lepsa polovina govori perfektno italijanski,kontaktiracu direktno fabriku u Italiji koja proizvodi Tomasetto mejlom,a ako treba ima i da ih zovemo,pa da se jos malo raspitam,no dobro,tog ''mesanca'' cu i ja dobiti,tako da bice ok