lada 111 podgorica
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
-
ivan_lakcevic
Re: lada 111 podgorica
jos jedno pitanje,zasto auto PONEKAD,ne cesto...kad ubacim u 2gu ili 3cu...odjednom pocne da landara tj ne prima gas,jedno 2-3sekunde stiskao papucicu ne stiskao i onda odjednom "Prodise" i dobije snagu....? desi se vrlo rijetko,ili kad sam na nekoj uzbrdici...
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Mislis gusi,ga nesto,stucne,pa odjednom krene?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Šipka... uslovno rečeno, je kod mene parče čeličnog lima 3-4 mm širine, 0.7-0.8 mm debljine i prilično je fleksibilna dok se donji deo, gde su min/max oznake, uvija za 90 stepeni dok je cela šipka pomalo savijena jer u nekom luku ulazi u karter. E sad ne bi trebalo da izleće iz onog svog držača, kad izleće može biti zbog prevelikog pritiska u karteru od karika koje produvavaju ili je jednostavno ne nabiješ dovoljno
. Izvuci šipku dok motor radi pa vidi prska li ulje odatle.
Što se tiče štucanja rekao bi da su najverovatnije kablovi (imao sam slične simptome) mada i svećice mogu biti. Ja bi prvo zamenio kablove.
Što se tiče štucanja rekao bi da su najverovatnije kablovi (imao sam slične simptome) mada i svećice mogu biti. Ja bi prvo zamenio kablove.
-
ivan_lakcevic
dje se nalaze,i koliko jednostavno se mijenjaju? i koliko kostaju? ulje ne prska,meni je drska takva,slikacu,kao da nije fabricka...i uopste ne viidm oznaku za min i max...imam hrapavo polje na dnu drske pa idem logikom na vrh hrapavog max a na dno min,tako da drzim ulje na sredini....a mjerac se pomjeri 2-3mm na gore moze jedva primjetno posle par dana kad otvorim 
-
ivan_lakcevic
a ovo se desi VRLOOO rijetko,po ravnom nedje kad usaltam u 2ili3 i na veliki broj obrtaja,kao da nece da povuce dok ne prodju 2-3-4sekunde i onda dobije snagu nenormalnu dzaba pritiskao papucicu...a posle toga sve perfekcija...vuce i radi... al to se vrlo rijetko desi...a desi mi se ponekad na uzbrdici kad prebacim u 2gu,nece na 2000obrtaja da povuce nego padaju mu i vratim prvom malo vise nabijem...pa onda....
-
ivan_lakcevic
jos da kazem da sam auto uzeo polovno,znaci neznam sta je sipano,kako je sipano u njega,sta je mijenjano...ja kad sam ga uzeo falilo je 1l ulja skoro! ,al uradio sam odmah servis znate i sami...ulje i filtere i kais,i pakne... sipam samo na provjerenoj pumpi i no-stop 95oktana,vozim vazda sa pola rezervoara zbog pumpe...ne ceram auto u obrtaje tu do 3.000max...ne kocim naglo,ne vozim ni ispod 1500obrtaja.... pazim ga maximalno od kako sam ga uzeo...al opet te dizne i ta elektronika i ima tih sitnica da se uloze da bi vjerovao autu maximalno,planiram u skorije vrijeme gume,auspuh komplet,akumulator,kais u motor(njega nisam zamijenio jer imam potvrdu da je zamijenjen skoro) ,mozda i plin da ugradim, tako da sve cu otom potom mic po mic da radim..al eto...sad je fina ide necuje se ni na ler ni kad je vozim... nekad se desi da kad zaverglam upali se na 2-3sekunde i br br brb ttup tup i ugasi se,i iz druge upali,to kad je vruc motor,ladan pali iz prve do sad nije nikad 2put verglano kad je ladan...e da i podizace da joj napravim, i centralno ako bude uopste i moglo...posto to imam na njoj ali ne radi... ,usucu joj ovaj aditiv ako ce pomoci oko motora da ga procisti malo i te dizne da odmasti...natankiracu je do cep-a i usuti taj aditiv...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Nalaze se ispod onog plastičnog poklopca motora koga drže četiri šrafa. Jako se lako menjaju a pošto su sad pojma nemam.
Kad skidaš poklopac i oćeš da upališ auto pazi da gornji desni šraf bude zavrnut jer je navoj ulazi u usisnu granu pa tuda vuče falš vazduh i onda se u leru ugasi.
A jel trzne dva tri puta kad to radiš ili jednostavno miruje pa onda povuče?
PS: Izgleda da ćeš ti uz tu ladu da naučiš automehaničarski posao
PPS: Koristi Edit dugme (u desnom uglu tvog odgovora) i tako menjaj odgovore i ono što imaš da doaš, ne ređaj odgovore jedan za drugim.
Kad skidaš poklopac i oćeš da upališ auto pazi da gornji desni šraf bude zavrnut jer je navoj ulazi u usisnu granu pa tuda vuče falš vazduh i onda se u leru ugasi.
A jel trzne dva tri puta kad to radiš ili jednostavno miruje pa onda povuče?
PS: Izgleda da ćeš ti uz tu ladu da naučiš automehaničarski posao
PPS: Koristi Edit dugme (u desnom uglu tvog odgovora) i tako menjaj odgovore i ono što imaš da doaš, ne ređaj odgovore jedan za drugim.
-
ivan_lakcevic
ok hvala na savjetima,pa i necu ,povescu kod majstora kad se raspitam o cijeni,pa i svecice ujedno da zamijenim? a neznam nekad samo 2-3sek nista tajac i onda povuce munjevito i nastavi normalno,a nekad sve trza napred ono kao da ga palis u brzini kad je
neznam kako da objasnim,al to se ne desava tako cesto,vrlo rijetko....2-3puta na 20dana...,obicno kad sam na nekoj uzbrdici i treba da krenem pa prvom nabijem ga na 3000obrtaja i prebacim u drugu i onda se to desi...pa stanem i opet prvom naceram ga na 3000 i prebacim i povuce...eto...savjet sto jos pogledat? ako nije mijenjano(a vjerovatno predhodni vlasnik nije ni mijenjao) da zamijenim,tj provjerim za pocetak?
teraj ti to slobodno do 5000 obrtaja, imas na obrtomeru kad su opasni obrtaji-crveno (voli ona od 3000 do 4500) motor ce bolje raditi. tako kad ga gnjavis onda se stvaraju naslage smole i koksa u mororu....samo dobro ulje polusinterika i i cepaj...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Dobri,kvalitetni kablovi su ti oko 20e
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
Pravi kablovi,koji ce sluziti dobro koju godinu bez probijanja su malo vise od 20 e,ja sam na prosloj i na sadasnjoj Samari montirao NGK,ako se dobro secam bese cena 5000 din,ali traju mnogo vise nego ti niskobudzetni,na staroj Samari vec 4 god,na ovoj 1.5.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
preskupo je 5000 din za kablove...(makar i ngk)
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
Preskupo je da kupis 3 seta od 2000 koji ce da traju po 1-1.5 godinu.
Da se razumemo,radice i oni verovatno i malo jace od toga,ali sa probijanjem.Meni NGk na staroj Samari ne probija ni malo vec 4 godine,opusteno mozes da ih hvatas na svakom izolovanom delu dok auto radi,da vidim te od 2000 posle 1 godinu da li ce moci.
Da se razumemo,radice i oni verovatno i malo jace od toga,ali sa probijanjem.Meni NGk na staroj Samari ne probija ni malo vec 4 godine,opusteno mozes da ih hvatas na svakom izolovanom delu dok auto radi,da vidim te od 2000 posle 1 godinu da li ce moci.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
-
ivan_lakcevic
zasad ne planiram nista oko toga da cackam,auto radi...to se desi jednom u 15dana da nedje zasteka,i prodise odjednom... i nastavi da radi skroz ok...