Lada 2104 Twincam by djape
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
Re: Lada 2104 Twincam by djape
tocak od 720mm spoljmog precnika cini cuda...
koliki je dijametar ove rupe ? po slici mi se cini oko 40-tak cm
koliki je dijametar ove rupe ? po slici mi se cini oko 40-tak cm
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
tako odprilike.
ako bi polako presao nivi ne bi bilo nista, ali da pogodis ovo sa 50-60, ubio bi i gumu i felnu. nemoj me shvatiti pogresno, znam sta je niva, licno sam vozio jednu pre 10tak godina 60tak km/h po tramvajskim sinama na bulevaru i rupama oko njih i nisam usporavao za ivicnjake, ali vlasnik te nive je imao svoj auto servis i radnici su mu menjali komponente trapa i prenosa svaki cas. bila je bar jednom nedeljno na kanalu.
ako bi polako presao nivi ne bi bilo nista, ali da pogodis ovo sa 50-60, ubio bi i gumu i felnu. nemoj me shvatiti pogresno, znam sta je niva, licno sam vozio jednu pre 10tak godina 60tak km/h po tramvajskim sinama na bulevaru i rupama oko njih i nisam usporavao za ivicnjake, ali vlasnik te nive je imao svoj auto servis i radnici su mu menjali komponente trapa i prenosa svaki cas. bila je bar jednom nedeljno na kanalu.
j***** auto bez kardana
ma naravno ,ja sam nekada vozio sluzbenu uz i niz stepenice ali kada sam mislio na gumu sa sirim obodom mislim na nesto novije modele u odnosu na one stare, dosta su "vazdušastije"...nesto ovako:

Uploaded with ImageShack.us
mada naravno glavni krivac za kvarove trapa izazavane preprekama, kod terenaca nije sam teren nego upravo brzina prolaska kroz isti

Uploaded with ImageShack.us
mada naravno glavni krivac za kvarove trapa izazavane preprekama, kod terenaca nije sam teren nego upravo brzina prolaska kroz isti
ova obuca lepo stoji na nivi...
Re: samo u Srbiji
usput, za 15 godina vozackog staza sam samo jednom pogodio ovako nesto a kugle i silene sam menjao na svakoj od 4 lade dosad, tako da si ipak losi delovi u pitanju
j***** auto bez kardana
he, he sta ja da kazem...
sa 140 000 na cajgeru sve na autu osim lamele,guma,paknova i plocica je fabricko trap je proveravan u dva najbolja servisa u bg svakih 10 000 i uredno naplacivana samo kontrola. bar 40% je presla van puta cesto tamo gde ni peske nece da idu...
trap se naravno radi ali na kilometrazi vecoj od moje...tako je i na sluzbenima (tu doduse omakne po neka kugla da proskripi ali kako ih i ko vozi dobri su)
nije sve tako crno...
trap se naravno radi ali na kilometrazi vecoj od moje...tako je i na sluzbenima (tu doduse omakne po neka kugla da proskripi ali kako ih i ko vozi dobri su)
nije sve tako crno...
licno ja verujem, ali dosta njih na ovom forumu ce te napraviti ludim ili lazovom kad procitaju ovojeronimo wrote:he, he sta ja da kazem...sa 140 000 na cajgeru sve na autu osim lamele,guma,paknova i plocica je fabricko trap je proveravan u dva najbolja servisa u bg svakih 10 000 i uredno naplacivana samo kontrola. bar 40% je presla van puta cesto tamo gde ni peske nece da idu...
nije sve tako crno...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
nije nemoguce, uz pazljivu voznju. koliko sam ja dosad pohvatao, na ladama uglavnom sve traje 100-150.000km a posle toga krece veselje.
j***** auto bez kardana
lada twincam mk1 je definitivno bivsa. sledeci korak je pakovanje mk2 koja ceka ofarbana i zasticena

j***** auto bez kardana
- Nikola_bgd
moglo je to jos 
Last edited by Nikola_bgd on Tue Sep 13, 2011 12:00 am, edited 1 time in total.
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
lada twincam mk1 Rust In Peace
Last edited by Milan 2107 on Wed Sep 14, 2011 2:09 pm, edited 1 time in total.
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Al' si je ocerup'o.... 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- darkmensale
- Automobil: Lada 2107
Valjda Rest in peaceMilan 2107 wrote:lada twincam mk1 Rost In Peace
Strma dzada pici moja lada!!!
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
[url=http://www.ladafanclub.com][img]http://h.imagehost.org/0649/lfc.gif[/img][/url]
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
nek rđa u miru xD
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela