Potrosnja gasa do prvog servisa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Re: Potrosnja gasa do prvog servisa
Ko što i Altinjaninu rekoh: Ne traži delove nego traži dobrog majstora. Džabe ti da i da platiš Vialle sa ubrizgavanjem tečne faze ako nemaš koga da ti to čestito ugradi!
Boca koja ide u točak ima oko 34l neto kapacitet tng-a.
Boca koja ide u točak ima oko 34l neto kapacitet tng-a.
Last edited by bruyoni on Sat Sep 17, 2011 6:16 pm, edited 1 time in total.
Potpuno se slazem sa bruyoni-jem
Tocak stavis negde u gepek - definitivno zauzima manje prostora nego klasicna boca. Ako ti smeta (treba da prevuces npr. sporet) stavis ga napred izmedju sedista. Ja sam ga umotao u ciradu - ima da se kupi u Metro-u za 200 din.
Sekvent je zasigurno bolji izbor, ne pali se Check engine i mala je razlika u ponasanju motora
Tocak stavis negde u gepek - definitivno zauzima manje prostora nego klasicna boca. Ako ti smeta (treba da prevuces npr. sporet) stavis ga napred izmedju sedista. Ja sam ga umotao u ciradu - ima da se kupi u Metro-u za 200 din.
Sekvent je zasigurno bolji izbor, ne pali se Check engine i mala je razlika u ponasanju motora
Aj cisto probaj da kontaktiras SAT reviju i onu njihovu "pravnu sluzbu",ili matorog idiota mirka alvirovica,da vidimo sta ce ti reci.Bimba wrote:Ma sta imam da tuzim majmune iz AMSS-a!?
Posto su oni sa AMSS na prst u dupe,non stop se uzajamno hvale!
1. da bi nekoga tuzio, prvo moras da namiris drzavu i platis podizanje tuzbe.Bimba wrote:Ma sta imam da tuzim majmune iz AMSS-a!?
Nista necu postici, a samo cu se nervirati, gubiti vreme...
Iz mog iskustva (masinski sam inzenjer) svaki atest i nalaz vaze u trenutku pisanja tog izvestaja, uvek se moze reci da su se te pojave desile posle pregleda...
A da ne govorim u kakvoj drzavi zivimo (necu da zadirem u zonu politike na forumu o automobilima!)...
![]()
Javljam sta ce biti posle prepravke instalacije da vise ne curi (od srede)
2. curenje gasa se proverava u servisima njuskalicom, mali aparatic koji meri koncentraciju gasa na mestu gde priblizis "antenu" tj. senzor.
na prethodnoj ladi - samari mi se osetio gas i odem kod majstora da mi provere i njuskalica pocela da pisti kao luda. oni mi rekose da moram da zamenim onu skalameriju koja se nalazi na boci, ali da dodjem kad potrosim gas, pa su iz predostroznosti samo malo jace pritegnuli matice kojima su cevi pricvrsecene za bocu.
bilo mi zao para, pa sam posle otisao kod drugog majstora da mi potvrdi dijagnozu prvog, kad ono, vise njuskalica na pisti.
poenta, oni prvi majstori su resili problem dotezanjem matice koja drzi cev.
mozda da pokusas slicno.
3. slicnu situaciju sam imao na samari, gde sam, kad sam je kupio, u sred leta morao imati ukljuceno grejanje.
debili koji su ugradjivali gas prethodnom vlasniku nisu znali gde da "uzmu vodu" za isparivac, pa su napravili kako su znali.
da stvar bude gora, to su poznati dileri gasne opreme i goriva u subotici.
poseta "krstenom" majstoru je resila problem.
mogu da zamislim prethodnog vlasnika samare, koji je vozio auto 2 godine na gas, a prodao mi ga je pred leto.
verovatno je bio srecan sto se nece voziti u samari sa grejanjem
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!
Hvala Pesadincu... Njuskalica, e to je vec tehnologija za experte iz AMSS-a.
Aleksa, vec sam pisao Alvirovicima. Nemojte da se iznenadite kada me vidite u SAT-u
Salu na stranu, ne ocekujem nikakvu reakciju sa njihove strane jer to podrazumeva "da im neko vadi pare iz dzepa". Pa njima je i onaj kineski Chery auto veka... Da ne pricam o hvalisanju Dacije i ostalih s.anja!
Pozdrav
Aleksa, vec sam pisao Alvirovicima. Nemojte da se iznenadite kada me vidite u SAT-u
Salu na stranu, ne ocekujem nikakvu reakciju sa njihove strane jer to podrazumeva "da im neko vadi pare iz dzepa". Pa njima je i onaj kineski Chery auto veka... Da ne pricam o hvalisanju Dacije i ostalih s.anja!
Pozdrav
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Kazi kada budes na tv-u,da te gledamo,uz kokice i pivo
..ma znas sta ,ja sam davno prestao da se nerviram, po pitanju pravde,zakona itd..posto zivimo gde zivimo,da se nesto promeni nece,niti ce,da mogu ja sam da uticem na to ne mogu,prema tome,glavu na drugu stranu,i razmisljam o drugim i pametnijim stvarima.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Evo i ja da potvrdim što već svi znaju. Atest sam radio u Nišu (AMSS) i bukvalno sam samo platio foto sešn. Nikakvih provera nije bilo, samo slikanje. Srećom, plin radi bez problema.
Takodje i u mom slucaju samo slikanje,i to "strucnjak" samo pruzio ruku ispod auta i bez gledanja KAO islikao instalacije ispod auta.Dare wrote:Evo i ja da potvrdim što već svi znaju. Atest sam radio u Nišu (AMSS) i bukvalno sam samo platio foto sešn. Nikakvih provera nije bilo, samo slikanje. Srećom, plin radi bez problema.
Jos kao video nalepnicu AC Rasic,i kaze sa njima nema problema oni su profi,znam ja njih oni su tamo dole kod gazele (misli covek da im radionica kod mosta gazela),a ja se mislim u sebi: jeste majstore skocis sa gazele u savu,pa te odnese u dunav,i taman te dunav izbaci kod visnjice i eto te kod Rasica!
- altinjanin
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
bitno da su dali zulum, šta ima veze odakle su...aleksa wrote:Takodje i u mom slucaju samo slikanje,i to "strucnjak" samo pruzio ruku ispod auta i bez gledanja KAO islikao instalacije ispod auta.Dare wrote:Evo i ja da potvrdim što već svi znaju. Atest sam radio u Nišu (AMSS) i bukvalno sam samo platio foto sešn. Nikakvih provera nije bilo, samo slikanje. Srećom, plin radi bez problema.![]()
Jos kao video nalepnicu AC Rasic,i kaze sa njima nema problema oni su profi,znam ja njih oni su tamo dole kod gazele (misli covek da im radionica kod mosta gazela),a ja se mislim u sebi: jeste majstore skocis sa gazele u savu,pa te odnese u dunav,i taman te dunav izbaci kod visnjice i eto te kod Rasica!(AC Rasic je u visnjickoj banji)
-
rascho
- Automobil: Lada 112 1.5 16V
Ovdje kod nas uzimaju tri puta više, a kvaliteta rada im je vidim istaaltinjanin wrote:lopovi jedni,uzimaju 5000 dinara
Inače kod nas moraš mijenjati bocu nakod 10 godina, nema načina da joj produžiš atest
Vidi se da su učili od istih učitelja
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Ајд да се мало вратим на тему!
Код мене је потрошња у граду 10-10.5л - значи газела и мало центар... а зими гута и до 11л али ту је грејање у месту, па скидање снега/леда и остале "зимске чаролије" које нас чекају за који месец...
на аутопуту 8-8.5л - нормална вожња 130-140км/ч
на магистралним путевима 6.5-7л - не преко 90км/ч
Причао сам с ликом који је уграђивао и каже да ту нема штеловања око потрошње пошто комп одређује каква ће бити смеша.
Ортак на сузуки витари гледа потрошњу тако што истроши плин ДО КРАЈА тј. док сам не пребаци на бензин, па онда сипа 10л плина и опет тако. То је најсигурнија рачуница али ипак фрка ми је да скроз испразним боцу па још нисам пробао тај принцип мерења...
Ajd da se malo vratim na temu!
Kod mene je potrošnja u gradu 10-10.5l - znači gazela i malo centar... a zimi guta i do 11l ali tu je grejanje u mestu, pa skidanje snega/leda i ostale "zimske čarolije" koje nas čekaju za koji mesec...
na autoputu 8-8.5l - normalna vožnja 130-140km/č
na magistralnim putevima 6.5-7l - ne preko 90km/č
Pričao sam s likom koji je ugrađivao i kaže da tu nema štelovanja oko potrošnje pošto komp određuje kakva će biti smeša.
Ortak na suzuki vitari gleda potrošnju tako što istroši plin DO KRAJA tj. dok sam ne prebaci na benzin, pa onda sipa 10l plina i opet tako. To je najsigurnija računica ali ipak frka mi je da skroz ispraznim bocu pa još nisam probao taj princip merenja...
Код мене је потрошња у граду 10-10.5л - значи газела и мало центар... а зими гута и до 11л али ту је грејање у месту, па скидање снега/леда и остале "зимске чаролије" које нас чекају за који месец...
на аутопуту 8-8.5л - нормална вожња 130-140км/ч
на магистралним путевима 6.5-7л - не преко 90км/ч
Причао сам с ликом који је уграђивао и каже да ту нема штеловања око потрошње пошто комп одређује каква ће бити смеша.
Ортак на сузуки витари гледа потрошњу тако што истроши плин ДО КРАЈА тј. док сам не пребаци на бензин, па онда сипа 10л плина и опет тако. То је најсигурнија рачуница али ипак фрка ми је да скроз испразним боцу па још нисам пробао тај принцип мерења...
Ajd da se malo vratim na temu!
Kod mene je potrošnja u gradu 10-10.5l - znači gazela i malo centar... a zimi guta i do 11l ali tu je grejanje u mestu, pa skidanje snega/leda i ostale "zimske čarolije" koje nas čekaju za koji mesec...
na autoputu 8-8.5l - normalna vožnja 130-140km/č
na magistralnim putevima 6.5-7l - ne preko 90km/č
Pričao sam s likom koji je ugrađivao i kaže da tu nema štelovanja oko potrošnje pošto komp određuje kakva će biti smeša.
Ortak na suzuki vitari gleda potrošnju tako što istroši plin DO KRAJA tj. dok sam ne prebaci na benzin, pa onda sipa 10l plina i opet tako. To je najsigurnija računica ali ipak frka mi je da skroz ispraznim bocu pa još nisam probao taj princip merenja...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Uh naravno da ima štelovanja, daleko od toga da ga nema tipa pogledaj na AC Stag sajtu program koji služi baš za štelovanje u kom u bukvalno svim režimima možeš da koriguješ plinsku mapu i da povećavaš/smanjuješ vreme otvaranja dizni. A potrošnja se najsigurnije meri punjenjem do kraja i pražnjenjem do kraja, bolji metod od toga nema sve te fore sa dopunjavanjem i malim dopunama dosta greše.
ne znam da li su me majstori prevarili,
ali rekose,
da kod ovih novih sistema,
pri nestanku gasa,
komp automatski prebaci na benzin,
tako da bojazni nema.
opisani nacin provere potrosnje je merodavan,
ali samo da utvrdis koliko ti auto trosi dinara na 100 km,
ali apsolutno tacnog nacina merenja potrosnje gasa mislim da nema.
benzin mozes sipati u kanister na pumpi i videti koliko si dobio za placenih xyz litara.
kod gasa to nije slucaj, tako da ja platim, npr 10 litara, a pitanje je da li dobijem 9, 9.5, 8.8, ili vec koliko.
onda, sastav gasa, ......
da podvucem, i sa potrosnjom od 10 l, mislim da nisi nikako pogresio sa ugradnjom,
opet se jeftinije vozis ....
ali rekose,
da kod ovih novih sistema,
pri nestanku gasa,
komp automatski prebaci na benzin,
tako da bojazni nema.
opisani nacin provere potrosnje je merodavan,
ali samo da utvrdis koliko ti auto trosi dinara na 100 km,
ali apsolutno tacnog nacina merenja potrosnje gasa mislim da nema.
benzin mozes sipati u kanister na pumpi i videti koliko si dobio za placenih xyz litara.
kod gasa to nije slucaj, tako da ja platim, npr 10 litara, a pitanje je da li dobijem 9, 9.5, 8.8, ili vec koliko.
onda, sastav gasa, ......
da podvucem, i sa potrosnjom od 10 l, mislim da nisi nikako pogresio sa ugradnjom,
opet se jeftinije vozis ....
Fool me once, shame on you!
- altinjanin
Tacno her pesadinac,evo ja sam sipao za 1000 dinara,presao oko 150 km,i pali mi rezervu,pali-gasi,i tako treperi,ne znam dokle,ali i dalje ima gasa,tako da videcu ,cekam da prebaci na benzin,pa da vidim koliko sam presao sa 15l plina.