Modul paljenja

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Re: Modul paljenja

Post by bruyoni »

bacushka wrote:samo kablove si zamenio????
Pa da, probili kablovi posle šezdeset hiljada km, ostarili i odma pravili smetnje.

bacushka
Automobil: 21113

Post by bacushka »

:angry :( :( posle predzenih 150 km i kad sam stao da platim putarinu na sve 4 njih auto se gasio :(
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu

bruyoni

Post by bruyoni »

Elem, imam čudnu molbu...
Ima li ko da pozajmi modul paljenja za 1.5 16V?
Planiram duži put Ladom pa, i ako sa njim do sada nisam imao problema (kuc, kuc, kuc u druvo), bi voleo da mi stoji u gepeku za svaki slučaj.
Naravno vratio bi ga i platio iznajmljivanje ako treba i ako ga ne iskoristim (daj bože da ne). A ako bi ga kojim slučajem iskoristio naravno da bi vlasniku kupio novi po njegovom izboru, da ne ispadne da mu uzimam najjeftiniji deo.

Hvala!

PS: Ili altinjaninu da ponudim da kupimo jedan po pola pošto vidim on ih dosta često menja ;)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

:mrgreen: :mrgreen: pu,pu,da ne ureknemo,ma samo cepaj,pun gas,nisu sada tolike vrucice pa da dolazi do pregrevanja.Evo meni izdrzao godinu dana.Gde planiras da jezdis?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

bruyoni

Post by bruyoni »

Hamburg :)
Naravno preko Berlina, da ih podsetim kako je kad Rusi dođu :D

altinjanin

Post by altinjanin »

E pa lepo,kad kreces?Znas sta,ovo ti uopste nije lose,da si pitao,nije bitno ko je sa foruma,ali pametno razmisljanje,sad me bas nadje pred atest i registraciju :roll: ali taj modul bi svakako svako od nas trebalo da ima u gepeku,ja sam pred put u Bec razmisljao,ali nisam imao da dajem 65e,tako da sam samo laganini,u sebi ponavljao...ma ima da izdrzi :mrgreen:

bruyoni

Post by bruyoni »

Pozitivno razmišljanje :)
Pa mislim prva polovina sledećeg meseca ako sve ispadne kako treba jer to u suštini nosim drugaru stvari pa ako on bude od reči onda idem, ako zajebe onda ne idem.
Baš zbog toga što mi nije siguran mi se ne daju u napred pare za modul a da idem dan pred put da tražim gde ga imaju mi nekako prevelik rizik.

altinjanin

Post by altinjanin »

Aha,hajde da vidim od stanja finansija,pa mozda,kazem mozda i uleti dil,pola-pola,2 cilindra tebi,2 meni :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: ...inace to je extra tura,ima da se navozis,i da malo lajka oseti pravi put i gorivo :xixi

dajko3
Automobil: Samara 2108, 2115

Post by dajko3 »

dao bi ti ja ali moja lada je 8v...kupio sam novi a ispostavilo se da je stari dobar...tako da imam jedan u rezervi
Samara 4ever

bruyoni

Post by bruyoni »

Kako ti izgleda? Mislim da bi možda i odgovaralo ako ti je lada sa ubrizgavanjem tj da nije karburator. Aj molim te pogledaj koji je kataloški broj na modulu ono 2110-xxxxx pa da uporedim sutra koji je kod mene

ovako dal možda izgleda
Image

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

Ja uvijek imam jedan modul paljenja u gepeku :) Bez rezervne gume bih još i krenuo na put, ali bez njega nikada :)
Inače ovaj zadnji mi je izdržao dosta, možda zato što sam podmetnuo izolaciju od tvrdog kartona pod njega, inače su trajali 1 - 1,5 god. Također sam počeo smanjivati zazor na svjećicama na 0,8mm (ngk tvornički radi 1,1mm iako se u ladinom uputstvu to navodi kao max zazor) zbog plina, pa je odmah manje naprezanje na modulu. Možda je to dvoje u kombinaciji pomoglo.
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

bruyoni

Post by bruyoni »

A baš mi nisi usput, idem putem E75 :D
A pazi ja ga teram od starta sa NGK V-line 11 svećicama (ok prva ugradnaj su bile neke ruske ali su one letele nakon 20k km) i zazorom od 1,1mm i nemam problema (kuc, kuc u drvo). Kako sam čuo i pročitao na drugim mestima baš od smanjenog zazora stradaju moduli nešto ima veze sa smanjenjem otpora pa pošto su bombine vezane 1-4, 2-3 onda se preko vezane svećice suviše struje vrati u modul pa on vremenom rikne od preopterećenja.

Elem, sad zovnuh ddm u NS i modul paljenja je 5200 din (ovo pre svega Altinjaninu upućeno ako oće da uzmemo :D ) tako da nije nešto preterano skupo ali čekam odgovor od Dajkoa da vidim kakav modul on ima.

altinjanin

Post by altinjanin »

dobro,da znamo,samo vidi da nije kineski molim te,ovde u beoladi u zemunu je 6700.

rascho
Automobil: Lada 112 1.5 16V

Post by rascho »

bruyoni wrote:zovnuh ddm u NS i modul paljenja je 5200 din
Kada mi sljedeći rikne eto mene u NS. Za razliku u cijeni platim plin, autoput i još nas dvojca pojedemo ćevape i pivo :D
Od sada ću svaki put kada odem u Srbiju kupovati rezervne dijelove, ne jer mi trebaju, nego jer su jeftini :lol:
Telefon je izumio Aleksandar Graham Bell 1875. godine...
kad ga je sklopio vidio je da ima dva propuštena poziva....
zvao ga je Chuck Norris...

altinjanin

Post by altinjanin »

Slazem se!!!!! :D prikljucujem se i ja!

Post Reply