PROCITAJ AKO IMAS BAS VISKA VREMENA....

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Re: PROCITAJ AKO IMAS BAS VISKA VREMENA....

Post by Milan 2107 »

ljudi samo ću reću sve je bolje od forda (novijeg od 1978) pa makar bila konjska kola iako nema puno veze sa temom
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

što jes, jes. da nema opela i volkswagena ford bi bio najgori auto.... :D
to kaze moj prijatelj, koji je sef ovlascenog servisa za ford... :lol:
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

jeronimo

Post by jeronimo »

DEL_BOY wrote:E sad sam shvatio zasto Lada ne valja,zato sto nema nista od sledeceg:

4-way active headrest, driver; 2-way active headrest, pass.
Aktivni naslon za glavu sa 4 smera, prednja sedišta
Dodatni grejač motora u zimskim uslovima sa tajmerom
Drugi pod za teške terete
Držač za naočare
Električni priključak u prtljažniku
Elektro-podesivi prednji deo središne konzole
Gornje patosnice, neklizajuće; komplet od 5 komada, 2 zadnja i prednja držača za flašu, 1 pretinac za rukavice
Grejač sa ventilatorom, filter čestica i mirisa
Gumene podne prostirke, napred
Inteligentni podsetnik vezivanja pojasa, pozadi
Klima-uređaj za elektronsku kontrolu klime
Klimatizacija
Kožom presvučen volan sa 3 kraka
Ladica za prtljag ispod suvozačevog sedišta
Naslon za glavu, prednje sedište, aktivan (2-smera)
Naslon za glavu, prednje sedište, neaktivan
Naslon za ruku prednja podna konzola
Naslon za ruku sa licem od najlona
Niski mrežasti džepovi i preklopni sto-tacna na poleđini prednjeg sedišta
Ograničavač brzine (V-max), fiksan (mak. brzina 100 km/h)
Oprema jedinica infozabave obriši Standardno
Podešavač visine sedišta suvozača, 4 položaja
Polica ispod sedišta putnika
Poslužavnik sa držačem za čašu - prednja podna konzola
Prednja sedišta sa grejačima
Prednja sedišta sa naslonima koja se mogu podešavati
Prekrivač prtljažnog prostora
QuickHeat električni grejač
Ručica menjača, presvučena kožom, sportska
Siemens MS 4150 radio aparat sa CD plejerom i sistemom navigacije
Sportska prednja sedišta
Sportski instrumenti sa mat hromiranim prstenovima
Sprečavanje krađe neovlašćen ulaz
Tepih patosnice od velura, 4 u kompletu
Upravljač sa grejačima
Upravljač sa tri kraka, dva poklopca u charcoal boji i daljinskim audio kontrolama
Vozačevo i putničko sedište ručno podesivo po visini u 6 smerova
ABS sistem kočenja
Automatska kontrola svetala sa detekcijom tunela
Bezbednosna mreža
Bočni i krovni vazdušni jastuci za vozača i suvozača
Centralni naslon za glavu, zadnji, tkanina, podesivi
Naslon za glavu, zadnje sedište, presvučeno vinilom, srednji
Pilot za parkiranje
Podrška pri kretanju na usponu (HSA)
Program elektronske stabilnosti (ESP)
Sistem za detekciju izduvanog pneumatika
Tempomat
Vazdušni jastuk za vozača i suvozača
Zaštitni vazdušni jastuci za vozača i suvozača i bočni vazdušni jastuci
7 zvučnika
Audio interfejs
CD 400 radio aparat
Digitalni audio sistem
GPS prijema jedinica
Grafički info displej
Informativni displej u boji, 7 inča
Komande radio aparata na upravljaču
Mobilni telefon, držač, antena i punjenje, podna konzola
Portal za mobilni telefon sa GID/CID
Portal za mobilni telefon sa TID
Prijemna jedinica "radio"
Prikaz instrumenta unapređen info za vozača (jednobojna grafika)
Prikaz vremena, spolj. temp, radio
Putni računar - ugrađen
Radio CD 300
Radio Navi 600
Sistem hlađenja radio opreme
Sistem od 7 zvučnika, premium
Ugrađen univerzalni hands-free telefon
Unapređene informacije za vozača na instrument tabli

NISTA TA LADA NE VALJA!!!! :D :D :D
ja uopste ne znam kako ljudi smeju da sednu za volan bez svega ovoga :lol: , to je ravno samoubistvu. inace bez ovoga ne bih mogao da se snadjem nigde na terenu...pa jos ako je blato ili sneg do kolena.... :mrgreen:

http://www.youtube.com/watch?v=ZZws_ckFGno

aleksa

Post by aleksa »

Osecam se prozvanim... :D,Ja sam menjao 110-ku za Lybru ;)

Odrzavanje mi je maksimalno 30% skuplje,a sve ostalo je apsolutno na strani Lybre,pa ko voli nek izvoli! ;)

jeronimo

Post by jeronimo »

za sada....kada budes presao bar 150 000 ((koliko sam ja presao sa mojom 2005) onda da stavimo na papir)
odmah da kazem na ovoj kilometrazi menjano: gume-tri puta, set kvacila i kocnice(prednje dva puta, zadnje jednom )+ulja i filteri i jedan set kablova...pa racunaj.... ;)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Ma ljudi ta nemacka,francuska,italijanska sr... to nista ne valja :!: da dodam da ja imam frizider i posluzavnik za 4 case izmedju sedista,pa vi gledajte :P ,odmah da ste mi to skinuli sa onog veeeeelikog spiska gore navedenog :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

aleksa

Post by aleksa »

jeronimo wrote:kada budes presao bar 150 000 pa racunaj.... ;)

Pa ja sam vec izracunao da necu preci ni 50.000 km za vreme koje ce taj auto biti kod mene. ;)

Problem je sto veliki broj ljudi kupuje automobile eto tako,nit zna sta mu treba,nit zna koja za koju namenu,i onda odatle potici takve price: te skupo,te se zajebao,te su sve to krsevi... :)

Ja sam sa mojom Ladom presao 160.000 km,i principu sam apsolutno zadovoljan! Tad mi je trebao nov auto,sa minimalnim troskovima,bez nekih dodatnih "stvarcica",jednostavno mi je trebao auto na kojem cu da se ucim,pa i tad sam bio svestan da moja Lada koja je 2004 godiste je u najboljem slucaju na nivou automobila iz 1994 godine,i to sam i dobio!
E sad mi treba nesto totalno drugo,pa nek malo i kosta,boze moj! :)

Meni je Lada oduvek bila najsimpaticnija marka automobila,ali bilo kakvo poredjenje sa "pravim" automobilima nema stvarno nikakvog smisla! ;)

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

Aleksa,nema sumnje da je Lybra odlican auto,imao sam i sam tu priliku bolje se upoznati sa tim autom i mogu samo da kazem VAUUUUU...Zaista je tako jer sve i da hoces da nadjes neku manu nemozes. Ja imam zamerku na zadnju klupu da je prevelika,sto bih ja rekao "naduvana" ili jos bolje preduvana pa ako pozadi sede tri osobe normalne kilaze (oko 80kg) i normalne visine (175cm) nema sanse da sede komforno i normalno. Za 4 osobe je izmisljena ali za 5 nikako. To je jedino sto ja imam da zamerim. Medjutim vec sam na pocetku pisao o njoj. Kada sam moje majstore (za koje smatram da su vrhunski) pitao za Lybru rekli su mi NI SLUCAJNO!!! Kazu da je preskupa za odrzavanje pogotovo ako je presla dosta ali problem je kao i kod vecine "stranaca" sto nema sanse da znas i da saznas TACNO koliko ima predjenih kilometara. Ali dobro....sta znam ja o autima,ja sam samo jedan zaljubljenik u ista i tu se moje znanje zavrsava.
I jos nesto,moja Lada ima 76.200 km i ZAISTA ima 76.200 km i ni metar vise. Svaki sraf znam koji je skinut i ponovo zavrnut i niko mi nemoze za moj auto nista reci jer samo ja znam da je odlicna. A Lada koja ide 190 km/h mora da je dobra i tu niko nemoze u drugacije da me ubedi.
Toliko.
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

jeronimo wrote:što jes, jes. da nema opela i volkswagena ford bi bio najgori auto.... :D
to kaze moj prijatelj, koji je sef ovlascenog servisa za ford... :lol:
nek se momak tješi ali samo da kažem po geografskoj osnovi mi je vw u krvi :D
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

DEL_BOY wrote:Danas sam bio u servisu da sredim kocnice i menjac sto me je zezao. Sedim u dvoristu i gledam situaciju. A u servisu jedno 10-tak auta...Opel Astra '99,Mercedes '89,Opel Vektra '98,Reno Laguna '02,Fiat Stilo karavan '03,Fiat Punto '02,VW Pasat i jos par auta koje su primili zbog kojekakvih kvarova i zamena pocrkavanih delova. Pricam sa glavnim majstorom (sa ocem jer su mu tu jos 3 sina pored njega u servisu) u dvoristu na nekoj klupi i bacimo malo neku pricu za moju Ladu posto su me sinovi posteno ispreskakali sta to vozim (zezaju momci naravno) i lepo mi covek kaze. "Ti si jedan od pametnijih ljudi koje sam sreo u zadnje vreme :prvi ". I on tu nastavlja svoju pricu... kaze: "Svaki dan se susrecemo u servisu sa kojekakvim budalama koji nam dolaze sa raznim extra autima koje su kupili za jeftine novce a nemaju pojma koliko kosta odrzavanje istih". "Evo vidis recimo ovog Pasata". "Njemu smo radili zamenu korpe i lamele i spanere a sve je kostalo 62.000 din pa vidis recimo ovu Vektru...e njoj smo radili redovan servis plus kocnice i izaslo ga je oko 25.000 din". I prica on meni to sve i nadoveze se dalje..."A ti si do sada radio i korpu,i lamelu,i kocnice sada,i gumu na zglobu,plus servisi,pa jos po neka intervencija i nisi dao vise za sve to od 22-23.000 din,jel tako"? Ja kazem "Jest tako je". I ko je sada stvarno tu lud? :!: Ja koji sam kupio novu Ladu sa 0.0 km ili TAJ neki strucnjak koji je kupio Lagunu sa KO ZNA KOLIKO kilometara i kojeg sada svaki popravak kosta ko Sv.Petra kajgana??? Da negresim dusu jest ta Laguna stvarno lep auto,prostran,udoban,opremljen svim i svacim,ulickana je do bola ali sta fali mojoj Ladi? Fali joj putni kompjuter,klima,servo,ugradjen CD,senzori za kisu,senzor za svetla,pa senzor za ovo,senzor za ono,podesavanje sedista u jedno 47 pravaca sa sve memorijom,pa joj fali takodje i sedista sa masazerom za ledja,za vrat za jaja.........ajooooooj.....pa sta njoj sve fali!!!!!!!! KATASTROFA!!!!! Tako je. Sve joj to fali ali zato ovaj auto toliko kosta i da sve to ima kostao bi bar duplo.
Razmisljao sam jedno vreme da prodam Ladu dok jos mogu uzeti neku kintu za nju. I gledam ja sta bih kupio. Svidja mi se jako (to je moja velika ljubav odavno) Opel Omega. To je auto koji kao da je pravljen za mene i po mojim instrukcijama. Jedna dobra Omega u boze pomozi stanju kosta oko 3.000 evra ali ima manu. Presla je bar pola miliona kilometara,plus na sve to koliko kostaju delovi za nju (lamela i korpa oko 45.000 din) od te moje ljubavi nema nista. Gledam onda Peugeot 406. Jako lep auto,opremljen,bogato unutra sve izgleda,ima mesta dosta,gepek velik ali opet isti problem. Kilometraza koja je od 150-200.000 km,plus servisiranje,pa delovi itd. Otpada i ovaj. Pa mi zapala za oko Lancia Lybra. Auuuuuuuu kako je to dobar auto. Malo jeftiniji Mercedes recimo. Bogato opremljen,kvalitetno izradjen pogotovo sedista i tabla...ma sve je i vise na svom mestu nego sto coveku treba. Krece se oko 3.500-4.500 evra sto nije nesto puno para. Pricam sa mojim majstorima sta misle o njemu a oni skoro svi u glas "OD TOGA BEZI KO DJAVO OD KRSTA". Kazu da tu zuje samo usi koliko je skup za odrzavanje....katastrofa. Gledam ja jos par auta koji su mi izgledali zanimljivi i dodjem do jos nekoliko zakljucaka vezano za iste i odlucim definitivno da nedam moju Ladu sada ni za 3 Lagune,2 Lybre i jednu Omegu zajedno.
Od danas ima da se maximalno posvetim mom autu i da uradim neke moje zamisli koje hocu, :xixi kao sto su alu felne,pizdarija muzika sa sve pojacalom i dobrim zvucnicima,prohromski auspuh i jos tako nekih nekoliko stvarcica koje nisam do sada uradio. Ma bice ona meni tak super.

I tako.....mozda sam se malo vise raspricao nego sto sam mislio ali nadam se da ce ovih nekoliko reci :) mozda nekom i biti od koristi a ako i nebudu sta da im radim. Svako ima pravo da radi sta hoce pa da kupi i Lagunu :lol:

po logici tog majstora najbolje bi bilo voziti jugo (jeftini delovi i popravke, ili jos bolje ficu).zasmejavas me stvarno do suza i nisam mogao da se suzdrzim a da te ne pitam nesto. kao prvo reci mi u kom si servisu bio? koji auto vozi majstor sto ti je to rekao? uostalom meni taj deluje kao svastar (pajstor- u prevodu majstor koji sve zivo radi), koliko si vrsta auta nabrojao u njegovom dvoristu ihaaa. za koja vozila je taj majstor? za sve zivo od mercedesa do lade? eee moj mico, jak ti je to majstor, veruj mi da u zivotu nije smeo da takne utikac ako na njemu ima vise od dve zice, pa odatle i panican strah od kvarova razlicitih senzora.
moje razmisljanje je potpuno razlicito od tvog a evo obrazlazem i zasto. kod novijih (da ne kazem modernijih) vozila iz klase audija, mercedesa, vw, forda intervali redovnih servisa a takodje i zamene osnovnih delova (tipa zupcasti, spaneri, roleri, vodne pumpe) su uglavnom na 100 000 km (kod fordova to ide do 100 000 milja) dok je to kod lade dosta kraci period, pa to sto su delovi skuplji i nije neki problem, jer dok na mom autu ja odradim jedan veliki servis na 100 000 km ti na tvojoj ladi radis dva. znaci dajes maltene iste pare i placas majstora dva puta. sad sto se tice cena delova to je malo diskutabilno ali evo mogu ti navesti cene pojedinih delova za moj auto (for je u pitanju) pa ti uporedi koliko su delovi za njega skuplji u odnosu na tvoj auto. evo primera:
- svecice motocraft (fordove original) 300 din kom
- plocice za prednje kocnice 1200 din za oba tocka (delphy)
- glavni kocioni cilindar (metteli) 3200 din
- amortizer zadnji (kayaba) 4000 din kom
- gurtne za zadnje kocnice 2000 din par
- disk 1500 din
- vodena pumpa 2500 din
- zadnji dobos (sa glavcinom) 3500 din kom
- glavcina za prednji tocak 2200 din (delphy)
- jabucica (kugla) original "QH" 1300 din, delphy (900 din)
- silen blok manji 450 din, veci 600 din (delphy)
- komutator (motocraft) 2000 din
- elektronska bobina ( ili modul, kako ga ovde zovete) 6000din.
- skf lezaj za zadnji tocak 1800 din, zamenski 1000 din
cene senzora (tiap TPS, MAF, MAP )znam otprilike ali necu da ih pisem, jer to su sklopovi koji rade maltene bez otkaza i teraju dokle god teras i auto. e sad o kvalitetu voznje, ekonomicnosti, izdrziljivosti, pouzdanosti - mislim da je suvisno polemisati. nadam se da ces naci negde podatak o kolicini prodatih auta (mercedes, ford i sl) u odnosu na ladu i da ces shvatiti da je bolje imati takav auto kod koga se na prvi pogled cini da je veoma skup za odrzavanje, ali da sa produzenim intervalom odrzavanja to ispadne maltene isto kao i kod jeftinijeg auta koji cesce ide na popravke. nemoj me shvatiti pogresno pa da pomislis da potcenjujem lade (koliki ti je dzep, toliko duboko i zavlacis ruku u njega), ali kad bih ja birao izmedju lade i vw, forda, audija, mercedesa, uvek bih izabrao nekog iz grupe "zapadnjaka" i veruj da ne bih pogresio.
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

Ovde ni jednog trenutka nisam (ja se bar nesecam i neka me neko ispravi ako gresim),rekao nista ni ZA ni PROTIV niti Lade niti bilo kog drugog auta odnosno marke. Svako vozi ono sto zeli,ono sta moze da plati i isto tako i odrzava. JA sam licno i personalno moju Ladu kupio na sajmu automobila u Novom Sadu te sada vec davne 2005.godine. Elem...Odem ja na sajam da vidim sta bih ja mogao mozda kupiti. Stand (tada jos uvek) Zastave naravno odlicno poznat i nista pametno i to necu. Ako neznam sta hocu bar sam tada znao sta necu a to je Zastava. Idem dalje....Stand Fiat-a a na njemu svasta nesto plus Punto koji je bio naravno tada Italijanski i koji sam mogao pazariti medjutim po mom misljenju i za mene je Punto malo (ali samo malo) bolji i lepsi da nekazem savremeniji auto od Juga tako da ni to nije dolazilo u obzir. Onda sam recimo gledao Dacia Logana koji je tada bio totalni hit i svi su trcali da ga kupe pa kao da je za dzabe. Gledam ja Logana,sednem u njega,gledam gore,dole,izadjem,opet udjem....Za te pare (oko 8000 evra tada) nije on tako los,bar je od Zastave 10 u glavu ali idem ja i dalje. Pa se redjali redom Pezo,Reno itd itd ali sve je to skupo,preko 12-13.000 evra i rata (posto je lizing bio u pitanju) prelazi moje tadasnje mogucnosti. Ali da napomenem da je sve to sto toliko kosta bilo u rangu Punta,Pezo 206 recimo i ostali "mali" gradski auti. Meni treba veci auto,da ima gepek ko svet,da se moze natovariti kojekakvim stvarima i pogotovo sa decijim "zajebancijama" posto je zena bilo trudna. Da nekrenem kod babe i dede na selo a moram na krov da montiram nosac za stvari....e jebes onda i auto i posao. Idemo dalje...Dodjemo nas dvoje na stand Lade. Gledam ja karavan gleda on mene. Udjem ja unutra,ma ima tu nesta koliko hoces,sednem napred,pa pozadi,pa gledam policu nazad od gepeka tu ja mogu da se sklupcam i legnem. Otvorim gepek...auuuuu....pa tu pola familije da strpam. Imaju motore 1,5 i 1,6. Hocu ja 1,6 a ako kupim za vreme trajanja sajma imam i popust bez obzira kako je kupio od 1000 evra sto znaci da nece kostati 8.400 vec 7.400 evra. Odem sa zenom na kafu,sednemo,razmislimo sta cemo i vratimo se nazad a dalje je istorija. Posle toga dodje meni stric koji je mogao tada da uveze bilo koji auto sa pricom "Pa sto si to uzeo,ja bih ti za te novce doterao nekog Opela i VW Golf-a nekog ili tako nesto..." Ali problem je bio sa kilometrima. To je bre sve preslo boga oca,pregazili ih koliko su mogli i sad da ja sednem u neki auto koji je arcio tamo neki Hans po Nemackim njivama. Ne dolazi u obzir. To ti je prica vezano za kupovinu Lade.
A sto se majstora tice i tu ti je prica pozamasna ali ispricacu je jednom. Nemogu vise da kuckam. Ali jedno si u pravu. Servis koji mi odrzava auto jeste servis za sve i svasta. Momci rade sve sto pozelis jer mogu,znaju,imaju alat koji i najbolji servisi mogu samo da sanjaju,imaju dijagnostiku,imaju svoju prodavnicu rezervnih delova i opreme,imaju sve i plus sto smo drugari i znamo se 100 god,znam im mamu,tatu,babu,dedu,sve...tako da mi je servisa kojekakvih pun k...pogotovo OVLASCENIH (bar u NS).

P.S.

I samo jos da dodam. Za sve ovo vreme koliko je vozim dao sam u nju sve ukupno sa gumama i svim ostalim cudima oko 600 evra (plus-minus). I nema zime za nju,samo sedi ubodi kljuc i gas,na plus 45 kao i na minus 15 stepeni. Tako da nevidim za sve te novce da li bi me ijedan polovnjak nesto posebno bolje sluzio.
A ti Stefane....nikad nemoj da uporedjujes babe i zabe. Nema smisla uporedjivati auto koji je nov recimo 8.000 evra sa drugim koji nov kosta 15-16 i do 20-tak.000 evra. O cemu mi pricamo??? Manite se glupiranja. Ozbiljni smo ljudi valjda,za neozbiljne izmisljen je fejsbuk.
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

pesadinac

Post by pesadinac »

DEL_BOY wrote:Ovde ni jednog trenutka nisam (ja se bar nesecam i neka me neko ispravi ako gresim),rekao nista ni ZA ni PROTIV niti Lade niti bilo kog drugog auta odnosno marke.
:D
ajd' ti lepo procitaj ponovo prvu poruku u ovoj temi :D

salu na stranu ....

inace, rasprava sta je bolje je na nivou rasprave da li je Zemlja okrugla ili nije.

ubedjivati nekoga da je lada bolja od vektre, omege, lagune ili bilo kog auta nema smisla,
uporedjivati se mogu novi automobili,
kod polovnjaka se uporedjuju stanja automobila.
dva identicna automobila koja isti dan izadju iz fabrike se posle pola godine, godinu dana vise ne mogu uporedjivati,
a kamo li automobili razlicitih brendova, klasa, godista, ....

meni je moja 111 odlicna, jer sa sadasnjim standardom mogu da je odrzavam,
ali isto tako, da mogu da odrzavam sa istom bezbriznoscu
recimo lagunu ili grand scenic-a, starog 8-9-10 godina,
sa malom kilometrazom, odlicnim stanjem,
ubedjen sam da bih i vozio nesto tako,
a takodje i velika vecina clanova foruma.

od ove price, jedino mi je smesnija prica kako je glupost kupovati novi auto,
da je polovnjak od par godina "taman razradjen" ....

svima nama (cast izuzecima, koji su pasionirani "ladisti") je lada prevozno sredstvo,
ali, verujem, da bi 99% clanova LKS promenilo auto u roku "od odmah"
da mu se zivotni standard to i omoguci.

ako se samo setimo jednog od administratora, Goxxy-a,
covek je pre nekoliko godina odrzavao Samaru kako vecina clanova
ne bi odrzavala ni jedan auto bez obzira na standard,
ali sa drugacijim potrebama i mogucnostima
stvari je promenio iz korena.

tako ce i vecina sa vremenom .....
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

DEL_BOY wrote:Danas sam bio u servisu da sredim kocnice i menjac sto me je zezao. Sedim u dvoristu i gledam situaciju. A u servisu jedno 10-tak auta...Opel Astra '99,Mercedes '89,Opel Vektra '98,Reno Laguna '02,Fiat Stilo karavan '03,Fiat Punto '02,VW Pasat i jos par auta koje su primili zbog kojekakvih kvarova i zamena pocrkavanih delova. Pricam sa glavnim majstorom (sa ocem jer su mu tu jos 3 sina pored njega u servisu) u dvoristu na nekoj klupi i bacimo malo neku pricu za moju Ladu posto su me sinovi posteno ispreskakali sta to vozim (zezaju momci naravno) i lepo mi covek kaze. "Ti si jedan od pametnijih ljudi koje sam sreo u zadnje vreme :prvi ". I on tu nastavlja svoju pricu... kaze: "Svaki dan se susrecemo u servisu sa kojekakvim budalama koji nam dolaze sa raznim extra autima koje su kupili za jeftine novce a nemaju pojma koliko kosta odrzavanje istih". "Evo vidis recimo ovog Pasata". "Njemu smo radili zamenu korpe i lamele i spanere a sve je kostalo 62.000 din pa vidis recimo ovu Vektru...e njoj smo radili redovan servis plus kocnice i izaslo ga je oko 25.000 din". I prica on meni to sve i nadoveze se dalje..."A ti si do sada radio i korpu,i lamelu,i kocnice sada,i gumu na zglobu,plus servisi,pa jos po neka intervencija i nisi dao vise za sve to od 22-23.000 din,jel tako"? Ja kazem "Jest tako je". I ko je sada stvarno tu lud? :!: Ja koji sam kupio novu Ladu sa 0.0 km ili TAJ neki strucnjak koji je kupio Lagunu sa KO ZNA KOLIKO kilometara i kojeg sada svaki popravak kosta ko Sv.Petra kajgana??? Da negresim dusu jest ta Laguna stvarno lep auto,prostran,udoban,opremljen svim i svacim,ulickana je do bola ali sta fali mojoj Ladi? Fali joj putni kompjuter,klima,servo,ugradjen CD,senzori za kisu,senzor za svetla,pa senzor za ovo,senzor za ono,podesavanje sedista u jedno 47 pravaca sa sve memorijom,pa joj fali takodje i sedista sa masazerom za ledja,za vrat za jaja.........ajooooooj.....pa sta njoj sve fali!!!!!!!! KATASTROFA!!!!! Tako je. Sve joj to fali ali zato ovaj auto toliko kosta i da sve to ima kostao bi bar duplo.
Razmisljao sam jedno vreme da prodam Ladu dok jos mogu uzeti neku kintu za nju. I gledam ja sta bih kupio. Svidja mi se jako (to je moja velika ljubav odavno) Opel Omega. To je auto koji kao da je pravljen za mene i po mojim instrukcijama. Jedna dobra Omega u boze pomozi stanju kosta oko 3.000 evra ali ima manu. Presla je bar pola miliona kilometara,plus na sve to koliko kostaju delovi za nju (lamela i korpa oko 45.000 din) od te moje ljubavi nema nista. Gledam onda Peugeot 406. Jako lep auto,opremljen,bogato unutra sve izgleda,ima mesta dosta,gepek velik ali opet isti problem. Kilometraza koja je od 150-200.000 km,plus servisiranje,pa delovi itd. Otpada i ovaj. Pa mi zapala za oko Lancia Lybra. Auuuuuuuu kako je to dobar auto. Malo jeftiniji Mercedes recimo. Bogato opremljen,kvalitetno izradjen pogotovo sedista i tabla...ma sve je i vise na svom mestu nego sto coveku treba. Krece se oko 3.500-4.500 evra sto nije nesto puno para. Pricam sa mojim majstorima sta misle o njemu a oni skoro svi u glas "OD TOGA BEZI KO DJAVO OD KRSTA". Kazu da tu zuje samo usi koliko je skup za odrzavanje....katastrofa. Gledam ja jos par auta koji su mi izgledali zanimljivi i dodjem do jos nekoliko zakljucaka vezano za iste i odlucim definitivno da nedam moju Ladu sada ni za 3 Lagune,2 Lybre i jednu Omegu zajedno.
Od danas ima da se maximalno posvetim mom autu i da uradim neke moje zamisli koje hocu, :xixi kao sto su alu felne,pizdarija muzika sa sve pojacalom i dobrim zvucnicima,prohromski auspuh i jos tako nekih nekoliko stvarcica koje nisam do sada uradio. Ma bice ona meni tak super.

I tako.....mozda sam se malo vise raspricao nego sto sam mislio ali nadam se da ce ovih nekoliko reci :) mozda nekom i biti od koristi a ako i nebudu sta da im radim. Svako ima pravo da radi sta hoce pa da kupi i Lagunu :lol:
auh samo dve tvoje recenice citiram:(zezaju momci naravno) i lepo mi covek kaze. "Ti si jedan od pametnijih ljudi koje sam sreo u zadnje vreme :prvi ". I on tu nastavlja svoju pricu... kaze: "Svaki dan se susrecemo u servisu sa kojekakvim budalama koji nam dolaze sa raznim extra autima koje su kupili za jeftine novce a nemaju pojma koliko kosta odrzavanje istih".
ti si jedan od pametnijih? sta to znaci? ko ne vozi ladu malo manje je pametan? da ne kazem glup? kojekakve budale voze extra auta? majstori za sve i svasta? alat i dijagnostiku za toliko vrsta auta? za 7400 eura dan danas moze da se kupi odlican polovnjak (mislim na zapadnjake) koji ce pokopati ladu u svakom pogledu.
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

IlijaGM

Post by IlijaGM »

Stefanm ja stvarno ne znam da li si ti lud ili glup?Jednostavno DEL_BOY nije hteo da se bakce sa polovnjacima,trebao mu je auto koji ce zadovoljiti njegove potrebe u okviru novca sa kojim je raspolagao,i koji ce moci da odrzava sa svojim primanjima,tu je izabrao ladu.Lada ga je tokom njene exploatacije ovih 6 godina sluzila dobro,i covek je sa njom zadovoljan,misli da je napravio pravi izbor sto je kupio novi auto,i da bi ga odrzavanje nekog polovnjaka sumljive kilometraze vise kostalo(sto je verovatno i u pravu).
Ako ti i ovo sto sam napisao nije jasno onda jedino da pocnemo da crtamo pa da ti tako objasnimo.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Vecina nas vozi ladu zato sto NEMA i NE MOZE da placa skupe popravke zapadnjaka,a vozimo takodje ladu jer JE VOLIMO,prema tome ja ne razumem cemu rasprava sta je neko trebalo da kupi za 7000e,kupiti nekog zapadnjaka da ne pominjem imena muka mi je za te pare je ravno idiotizmu,prvo jer ne znas ko je vozio,koliko je vozio,kako je odrzavao,kupujes bure koje nema dna,a za tih 7000e eto nove lade,pa novo je novo.Ovo pricam iz iskustva,jer moj drug iz Austrije,evo vozi A6 karavan,370 000 presao,ali sad ce da ga doveze,kilometraza vracena na 115 000,pa zaista lepo,ali sta je tu je,pare,pare,bolesnici koji se pale na audija i upecaju se,a to sto je u ''jako'' lepo stanju,nema veze,bitno da svrsava sto je u audiju,ma s...se na sve to!!!!
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

Locked