PROCITAJ AKO IMAS BAS VISKA VREMENA....

Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986

nemanya
Automobil: NIVA 4x4

Re: PROCITAJ AKO IMAS BAS VISKA VREMENA....

Post by nemanya »

Mislim da se dosta zavaravate oko kvaliteta izrade zapadnih automobila.
Nije ni to više kao što je nekad bilo. Sad je i tu počelo da se hvata više na ime nego li na beskompromisni kvalitet.
Pogledajte samo koliko je automobila povučeno prošle godine na vanredne servise. Svi ti ,navodno, najkvalitetniji proizvođači su povlačili automobile.

Niko ovde ne tvrdi da Lada ima vrhunski kvalitet. Ja samo tvrdim da ću crknuti menjač na Ladi promeniti tako što ću na otpadu naći drugi. Automatski menjač Audija A8 nećeš naći na tom mestu.

Apropo crkavanja motora te A8-ice. Motor je crkao zbog pucanja lanca razvoda. A auto je održavan u ovlašćenom servisu. Zaista ne znam kako to može biti neadekvatno održavanje ako se održava u servisu koji je jedna takva fabrika ovlastila da u njeno ime radi kvalitetno.
Za mene nije normalno da ode lanac na automobilu koji je prešao 100.000 km. i košta 100.000 hiljada evra. A pričamo o kvalitetu koji treba biti 50 koplja iznad Lade.
Niko se na tom automobilu nije izdrndavao. On sad sa preko 300.000 km. izgleda kao da je izašao iz fabrike,jer ga vozi poslovni čovek,a zna se šta je tu najbitnije - kvalitet i pouzdanost (svaki vikend ide za Italiju).

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

STEFANE,GDE SAM JA TO NAPISAO "TI SI STEFANE RETARDINJOS"??? :!: Pokazi mi tu recenicu i odmah cu da se samoubijem. :shock: To je pod A. Pod B...Ono sto je MOJ majstor mislio,to je i rekao a ti ako nisi razumeo njegove reci i sta je zeleo time da kaze sta je kazao onda mi ostaje jedino da ti kazem DA TI JESI RETARDINJOS. Svi su drugi shvatili samo ti nisi. Sta drugo da ti kazem. Ako se sprdas ovde i izvlacis reci i recenice iz konteksta alal ti vera jer to nije lepo a mislim da sasvim dovoljno jasno i razgovetno kucam da niko nemora nista da mnogo misli. Sve je receno. Sedi ti lepo onda u svoj Ford i misli koliko ti je volja. :? Sta sam imao da kazem napisao sam. Procitaj ponovo svaku moju rec i videces da sam u pravu osim ako neces pa ces terati svoje i eto nama (svima ovde) zabave do smaka sveta. I voleo bih da kazem sledece....

OVA TEMA NIJE ZAPOCETA ZBOG OVOGA U STA SE PRETVORILA I ZATO SE SVIMA IZVINJAVAM STO SAM JE UOPSTE POKRENUO.......

THE END
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

Stefane, ti prvo kazi kog forda vozis? ako je to focus (kao sto sam vec negde procitao) onda ne znam sto uopste uporedjujes Ladu 11x sa focusom, auto od 8 i 13-14 mozda i vise hiljada eura...

ljudi, koliko para, toliko i muzike. uvek bilo i bice. svako zna koliki mu je raspon krila pa se tako i ponasa. moja trenutna finansijska situacija meni omogucava da svoju samaru jedva redovno odrzavam. ako se nekad nesto promeni pa mi zivot otvori nove mogucnosti, verovatno cu voziti i ja neki zapadnjak jer da se ne lazemo, i ja bi voleo da zakljucavam kola na dugme, palim ih takodje na dugme, klimu, servo volan, i sve bezbednosne sisteme. za sad vozim Ladu i nemam zamerke. gde god sam posao-stigao sam.

a ti polovnjaci sto se kupuju kod nas sa po 100ak hiljada kilometara, samo se blago nasmejem. i moji drugari su kupovali takve megane i 206ice, pa zimi nisu mogli da ih upale. jedan od njih je megana platio ne znam koliko pa ga je za 2 godine eksploatacije iskostao jos 50% od cene koju je dao za njega. jedva ga je ZAMENIO na kraju, a ne prodao. 206-smejurija. kaze mi decko "brate doso sam kolima, nisam ih palio 10 dana pa reko aj malo na trening pa na pranje posle" a sutradan mi kaze "brate pojede me auto, stalno mu nesto fali, ima da ga prodam i peske cu da idem, ne mogu vise". a jedan mi zimus kaze "hteo sam da upalim kola, nisam ih palio 2 dana, a bilo je bas hladno (-15), i nisam mogo da ih upalim, zakovala mi elektronika, upalile mi se sve zive lampice i ne mogu da zaverglam". a pre mesec dana jedan od boljih drugova je uvezo Golfa IV iz Italije, 2002. god sa 150.000 km. :D samo cekam kad ce da zaplace...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

aleksa

Post by aleksa »

Auuu,al se zakuvalo! :D

Nego ljudi sto niko ne spomene pad vrednosti kod Lada automobila... ;)

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

prednosti nemogu da nabrojim,zabolece me ruka od kucanja.mane sam vec nabrojao..... ;)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

bakivet
Automobil: l 110 8v

Post by bakivet »

Menjao sam, skoro, set kvacila>
Delovi + ruke = 12000.
Za koji auto je odrzavanje jeftinije?
http://www.palvet.webs.com/

aleksa

Post by aleksa »

bakivet wrote:Menjao sam, skoro, set kvacila>
Delovi + ruke = 12000.
Za koji auto je odrzavanje jeftinije?
Isto toliko kosta i za ovde spominjane "polovnjake":astra g,stilo,206,lybra... ;)

Naravno za benzince! :)

bakivet

Post by bakivet »

Hm, gledao sam cene delova i nisam bas bio siguran da je njihova cena ista ? (Doduše zaboravih reći da je nešto nošeno i na strug na obradu ....)
Videh da se cena seta kvačila za Fijata kreće oko 8500. Baš da neko uzme za ruke 3500? Super ako je tako!

aleksa

Post by aleksa »

Upravo to,za Lybru (fiat) je oko 8000 dinara,pa nek ruke budu oko 5000 dinara,to je opet nikakva razlika. ;)

Pricate bre kao da se na Ladi sve zavrsava za jednu crvenu! :)

DEL_BOY
Automobil: 2111

Post by DEL_BOY »

E bas mi je drago sto je neko spomenuo vrednost auta...Moja 1,6 16v 76.000 km pred kraj 2005. god,redovno odrzavana,izgleda 90% kao nova,nema gas (i nece ga nikad ni imati),nove sve 4 gume,nova vodena pumpa,novi set kvacila,nov akumulator pod garancijom,gume pod garancijom,unutrasnjost 98% kao nova a za neverovati da se pozadi (posto se nazad najmanje koristi) jos neki delovi mirisu na onaj miris novog i TAKVA vredi ovog momenta 3.200-3.500 evra da cekam pravog a 3.200 mozda i odmah jer su me vec pitali da je prodam par ljudi od kojih jedan drugar a nov novcijat je tada kupljen za 7.400 evra. To je realnost ovog momenta za ovu moju.

Ajd sad da vidimo koliko kosta Opel (bilo koji model) polovan tog godista sada i koliko je kostao nov??? Laguna? Klio? Lybra? Pasat? Golf? Ford bilo koji model? Svi ostali extra modeli po extra ceni i extra stanju sa extra kilometrazom....nemojte da se kacite sa cenama posto sam tu jak ko crna zemlja!!! :!:
Zašto krava pase travu? Jer nema ruku da smota...

bakivet

Post by bakivet »

aleksa wrote:
Pricate bre kao da se na Ladi sve zavrsava za jednu crvenu! :)
Jes,u pravu si. Nesto proradi i samo od sebe :)

Istina, moja 110 2003., sada vredi oko 1500 e,a golf isto godiste mnogo vise. Ali,cinimi se da im je % isto pala cena. Taj golf je vredeo duplo i kad su bili novi, zar ne?
Trece, nas narod obozava golfove jer ih bije glas da se malo kvare i jeftini su im delovi, dok je lada na losem glasu zbog potrosnje i lose limarije. Medjutim znam dosta ljudi koji , Samaru, napr. nbi menjali ni za jedan auto. 110,kalina i ove novije trebalo bi da su jos bolje?!

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

! :hit :angry :shoot :!: :evil: :P :lock
Last edited by Samar-Guja on Tue Oct 04, 2011 3:03 pm, edited 1 time in total.
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

aleksa

Post by aleksa »

bakivet wrote:
aleksa wrote:Taj golf je vredeo duplo i kad su bili novi, zar ne?
DEL_BOY wrote:Ajd sad da vidimo koliko kosta Opel (bilo koji model) polovan tog godista sada i koliko je kostao nov??? Laguna? Klio? Lybra? Pasat? Golf? Ford bilo koji model?
Daj ljudi sta spominjete nove "zapadne" automobile,valjda uporedjujemo novu Ladu sa "zapadnim" polovnjakom!? :)

Aj uzmite novu Ladu (kalina,priora,110-ka) za skoro 8000 evra i npr. Stilo ili Astra za 3500 evra i stavite SVE na papir pa da vidimo racunicu! :!:

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

astra npr ima plivajuci zamajac, cena zamene seta kvacila je oko 500 evra drugarska varijanta a o stilu da ne pricam kolege u firmi ih imaju desetak od bezinaca do dizela kvarova koliko hoces. od njih pola nije na putu u toku dana nego se redovno servisira sto zbog katastrofalne elektronike a sto zbog trapova koji "obozavaju" nase puteve...
proveri da li libra ima plivajuci zamajac ako ima neprijatno ces se iznenaditi za zamenu seta kvacilla a zna da otkaze najednom...nije dzaba tako jeftin kao polovan auto... ;)
uostalom kad je italijan bio vojnik.... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

aleksa

Post by aleksa »

jeronimo wrote:astra npr ima plivajuci zamajac,
proveri da li libra ima plivajuci zamajac
Ja sam pricao za benzince,kod njih taj kvar skoro i da ne postoji,zato sto ga u velikoj vecini slucajeva i nemaju. ;)
jeronimo wrote:od njih pola nije na putu u toku dana nego se redovno servisira
Dok Lade gaze stotine hiljada kilometara... :?

Ja lepo kazem,aj da napravimo ozbiljnu racunicu i da vidimo kako stoje stvari,a ne da se frljamo motorima iz audija A8... :D

Locked