Zamena seta kvacila na 2108

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Pera

Re: Zamena seta kvacila na 2108

Post by Pera »

Pisano je o tome i previse puta.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

msenic

Post by msenic »

nasao sam set kvacila ruen (proizvodnja makedonija). Cijena oko 70 eura. Valja li?
Last edited by msenic on Mon Oct 03, 2011 5:58 pm, edited 1 time in total.

Boki78

Post by Boki78 »

Mislim da je skupo.Ja sam valeo platio ~45e.Inace govorka se da je kvalitet Ruena opao.

msenic

Post by msenic »

ne znam gdje da vise trazim. Svaki dio koji sam do sada kupio u "ovlastenim" prodavnicama po sarajevu nisu trajali ni upola koliko bi trebali. Kvacilo mi je toliko otislo da i u cetvrtoj brzini proklizava. I mogu ja platit i 100 eur da znam da ce valjati. Ima li iko iskustva sa dijelovima u banjaluci?

Valjaju li nacalo dijelovi jos uvijek?
Sada sam zvao jos jednu prodavnicu nude mi Ruen, neki SBR ili navodno originalni ruski za oko 75 eur.
Takodje i LUK-ov set kvacila za 100 eur.
Sta kazete?
:?

msenic

Post by msenic »

nasao sam jednu radionicu u kojoj mi je ponudjeno da se nanitnuju nove obloge na lamelu. Za ~17eur. Mnogo ih hvale. Da li je iko imao iskustva sa nitnovanjem lamele na samari?

Boki78

Post by Boki78 »

Ne znam zasto, ali delovi su vam osetno skuplji nego u Beogradu (ako ne racunamo Ruskog :D ). Remont lamele za 17e je skup, ovde je nova Valeo lamela sa sve fiskalnim racunom i garancijom 18e. Ako je verovati iskustvima drugih sa njom se opusteno prelazi po 100 000km .

stefanm
Automobil: ford, lada

Post by stefanm »

msenic wrote:nasao sam jednu radionicu u kojoj mi je ponudjeno da se nanitnuju nove obloge na lamelu. Za ~17eur. Mnogo ih hvale. Da li je iko imao iskustva sa nitnovanjem lamele na samari?
nemoj da nitujes obloge, to nije isplativ posao. kupi novu lamelu, a koju ces marku da kupis to zavisi od tvojih finansija. cudi me da ti tako brzo ode lamela. prosecno bi trebala da ti traje pazljivijom voznjom barem 70-80 kkm. ako zustrije vozis (startujes, drzis pod kvacilom, slepas nekoga) vek trajanja se smanjuje upola. obrati paznju i sta ti majstori ugrade, da ne bude odneses LUK set, a posle skines RUEN. pozz
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"

msenic

Post by msenic »

Preostale su mi dvije opcije:

-ne mogu da nadjem nista osim Ruen, SBR i original ruskih u krugu grada. Sta savjetujete od ta tri ( iste cijene~75eur)

-Sto se tice kvalitetnijeg -nema nigdje na lageru ali sam zvao sam dobavljaca valeovih dijelova- moguce je naruciti, cekanje mjesec dana, cijena 85 eur.
Trazio bih od vas da ukoliko znate da potvrdite kataloski broj za 2108 cu od VALEO-a: 801122. Problem je sto to nije jedini broj za samaru. Postoji i set kvacila pod nazivom V7 takodje za samaru- broj:899055 (gledao sam podatke 190mm, 190mm.. iste dimenzije u svemu).

Pitam jer ipak treba da dodje taj dio iz fabrike pa ne bih da je pogresan. Da li postoje neke razlike u izvedbama potisnih ploca sto bi me moglo zeznut?

Nemojte misliti da nisam procitao sve na ovu temu. Ipak uocio sam kod par clanova foruma da su npr. u 2009oj preporucivali jednog proizvodjaca, a u 2011oj pljuju na istoga.

vladista
Automobil: Lada Niva 1.7

Post by vladista »

Ja bih stavio ruski set.....

msenic

Post by msenic »

ma i ja bih najradije drug, ali mislim da bi mi nesto drugo uvalili. Isto tako sam kupio "ruski- 100% avtovaz" glavni kocioni kojii je riknuo za pola godine...
Zamjeniti gl koc. nije neki posao za mene, ali nemam uslove za skidanje mjenjaca, kad bi mi neko smece otkazalo na 5kkm...a bilo je i takvih slucajeva..

Pera

Post by Pera »

Menjac na Samari skidas i vracas bez kanala,bez ikakvih problema,treba samo malo vise snage na par sekundi i nista drugo.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Boki78

Post by Boki78 »

msenic wrote:Trazio bih od vas da ukoliko znate da potvrdite kataloski broj za 2108 cu od VALEO-a: 801122. Problem je sto to nije jedini broj za samaru. Postoji i set kvacila pod nazivom V7 takodje za samaru- broj:899055 (gledao sam podatke 190mm, 190mm.. iste dimenzije u svemu).
Meni su na zalost kutije od korpe i lamele ostale kod majstora, pa ne mogu da nadjem taj podatak :(

stefanm

Post by stefanm »

ja sam na mojoj "bivsoj" ladi stavljao ruen lamelu, korpa bila neka italijanska, a druk lezaj bugarski na 85 kkm, prodao sam je na 147 kkm, radilo je sve extra

msenic

Post by msenic »

Pera wrote:Menjac na Samari skidas i vracas bez kanala,bez ikakvih problema,treba samo malo vise snage na par sekundi i nista drugo.
Znaci jednostavno je jel. Stavis ga ipak na neke kloceve? Skidas li osovine sa nabe ili sa mjenjaca ili komplet? Jeli mast ispod manzetne kod mjenjaca na osovini ili je ulje? (vidjao sam to nesto s uljem na jugi jednom, zato).

Ljudi-
Nisam jos nabavio nove dijelove. Trebam samo da mi neko potvrdi taj kat. broj. i vjerovatno cu onaj valeo uzeti. Jest malo skuplji al mislim da je sigurnije. Zna li iko sta znaci V7(Kvacilo)

I ako neko mozda ima iskustvo da je uzeo set za samaru pa da nije odgovarao, da podjeli sa mnom.

pozdrav

stefanm

Post by stefanm »

podignes auto (ako nemas kanal), levu osovinu skidas komplet, na desnoj samo olabavis i pomeris manzetnu, mast je u zglobu na menjacu.(nije kao kod yuga)... uostalom (ako razumes ruski) pogledaj ovde http://www.autoprospect.ru/vaz/2109-sam ... edach.html ... imas detaljan opis svega

Post Reply