Neravnomeran ler i cvaktanje pri davanju gasa
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: Neravnomeran ler i cvaktanje pri davanju gasa
jel na tvojoj Ladi bas dihtung ili ona zaptivna masa?
jesi li remontovao glavu ili samo zamenio dihtung? kako sad radi auto? ima li cvaktanja? kakvi su ventili, klipovi, cilindri, kompresija? ae daj malo detalja, jos i slike ako imas...vladista wrote:U pitanju je bio dihtung glave,progoreo izmenju 2 i 3 klipa..
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
Ima dihtung...stavicu slike cim prebacim..jedan ízduvni ventil napukao u tri tanke crtice ka centru ventila...nista brušeno,ošmirglano i vraceno..nema cvaktanja,kompresija sada na svim klipovima 9,5..u poned. jos stelovanje ventila...probaó glavu sa benzinom svi ventili savrseno drze.,stubline bez grama zazora...
Cak ni gumica ventila na ovom ventilu sto sam zamenuo nije pipana-odlicna stara..
stefane, gde radis remontovanja glave motora?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
najcesce- nis "braca verzio"... ponekad leskovac "hadzijovancic"
ja ovo ne razumem bas najbolje:vladista wrote:Ima dihtung...stavicu slike cim prebacim..jedan ízduvni ventil napukao u tri tanke crtice ka centru ventila...nista brušeno,ošmirglano i vraceno..nema cvaktanja,kompresija sada na svim klipovima 9,5..u poned. jos stelovanje ventila...probaó glavu sa benzinom svi ventili savrseno drze.,stubline bez grama zazora...
-ima dihtung - to znaci..?
-napukao ventil- nista bruseno, osmirglano i vraceno..?
-stubline bez grama zazora- mereno od oka ili..?
-gumica odlicna- nisu menjane?
-ravnanje glave?
-slajfovanje svih ventila?
-vodjice?
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Meni se čini da je tu došlo do pregrevanja zbog siromašne smeše plina zbog svog vladistinog majstorisanja oko prebacivanja sa ubrizgavanja na karburator.
Ne kažem da je loše odradio prelazak ali mislim da mu je prilično siromašna smeša plina.
Ne kažem da je loše odradio prelazak ali mislim da mu je prilično siromašna smeša plina.
To pregrevanje je odradjeno pre nego sto sam je ja kupio. .nista nije menjano. Ni radjeno osim zamene ventila i dihtunga glave.Sve ostalo dobro.Juce dostelovani ventili autó je za brzinu jaci,i cak posle stelovanja ventila nema trzanja u 4 i 5 brzini
E to sam čekao da čujem.
Al dok nisam prestelovao ventile-isto bila vibracija u 4 i 5-oj- i drugar i ja smo ih u 2stote stelovali...jedan izduvni je bio toliko rastelovan da izgleda uopste nije dobro zatvarao..
to nije dobro odradjen posaovladista wrote:To pregrevanje je odradjeno pre nego sto sam je ja kupio. .nista nije menjano. Ni radjeno osim zamene ventila i dihtunga glave.Sve ostalo dobro.Juce dostelovani ventili autó je za brzinu jaci,i cak posle stelovanja ventila nema trzanja u 4 i 5 brzini
Evo konacno i slika
Majstor kad je pogledao gumicu ventila rekao mi je da nema potrebe da je menjam,jer ce duze da izdrzi od nove,i da je u extra stanju postojeca...okrene se glava i u otvore gde su svecice i ventili se sipa benzin...ako ne oseze nivo benyina to je extra zatvaranje ventila-tako sam ih proverio....a imao sam prilike da gledam kada naoko odlicna glava i ventili ispuste benzin za par sekundi....I kada je kriva glava to vrlo brzo pomesa vodu i ulje ili pocne da nestaje voda,ili da obliva motor...brusenje se radi u bas extremnim slucajevima pregrevanja kada tecnost ili kompresija prolaze ispod dihtunga....u mom slucaju mi nije uopste jasno kako je ovako progorelo dihtung glave-kao brenerom....