Farbanje čeličnih felni
Moderators: dejo, elektronicar, choksi
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Farbanje čeličnih felni
ma uzmi kvarcnu pec ako imash cim ofarbash felnu namesti je odozgo na felnu i gotova je za tili cas ! Pricam ovo iz iskustva ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Hvala probaću 
Mada jutros sam ih pipkao i čini mi se da počinje da su suši... red je bio nakon dva dana.
Mada jutros sam ih pipkao i čini mi se da počinje da su suši... red je bio nakon dva dana.
ma stavi je u rernu na 2 sata...
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
na 200 stepeni kao prasetinu i biće reš za manje od 2hstefanm wrote:ma stavi je u rernu na 2 sata...
- bruyoni
Ne budi blesav, 200 stepeni... pa da mi se krene ljuštiti farba.
U rerni se peče na nekih između 50-100 stepeni i to ide u hladnu rernu da krene da se sve zagreva manje-više ravnomerno.
Inače, osušila se farba. Mislio sam danas da ih pečem ali nema potrebe, juče naveče odem da ih pipnem i one suve. Još dva dana i montiram.
Pet slojeva farbe (ona dva sprejom brojim kao jedan), sad i da istrunu držaće ih farba na okupu
U rerni se peče na nekih između 50-100 stepeni i to ide u hladnu rernu da krene da se sve zagreva manje-više ravnomerno.
Inače, osušila se farba. Mislio sam danas da ih pečem ali nema potrebe, juče naveče odem da ih pipnem i one suve. Još dva dana i montiram.
Pet slojeva farbe (ona dva sprejom brojim kao jedan), sad i da istrunu držaće ih farba na okupu
Misliš i ako napukne felna držaće je farba
evo da se i ja osvrnem na temu...
ja sam felge ostavio par dana u limunskoj kiselini...zatim bih ih izvadio i ukoliko je limunska kiselina pojela svu koroziju,jos jednom sa glatkim smirglom osmirglao...tada ne red stupa desol koji skida svu nepozeljnu boju
nakon toga temeljna i gore na nju boja srebrna za felge...vidjet cemo kako ce se pokazati
ja sam felge ostavio par dana u limunskoj kiselini...zatim bih ih izvadio i ukoliko je limunska kiselina pojela svu koroziju,jos jednom sa glatkim smirglom osmirglao...tada ne red stupa desol koji skida svu nepozeljnu boju
nakon toga temeljna i gore na nju boja srebrna za felge...vidjet cemo kako ce se pokazati
- bruyoni
Trebalo bi biti bolje da si prvo skinuo farbu (skid bojom, desolom... kako ko zove), potom prešao žičanom četkom i tek onda bacio u kiselinu.
Ovako ako slučajno negde ispod farbe ima rđa kiselina ne može da dođe do nje.
Ja sam ove braon, sad su crne
, dobro odradio žičanom, namazao antirostom (fosforna kiselina) dva puta, sačekao da izreaguje, prebrisao krpom i komplet je namazao u dva sloja osnovne. Potom još dva sloja emajla ili, ako neko baš hoće, auto lak.
Ovako ako slučajno negde ispod farbe ima rđa kiselina ne može da dođe do nje.
Ja sam ove braon, sad su crne
Ајд овде да поставим питање.. Наиме решио сам да префарбам бицикл, па јел може неко да ми препоручи шта је најбоље за скидање старе боје? Значи ако има нека хемија, да је то могуће извести у кућној радиности? 
skidboja, skidol, ima nekoliko proizvoda slicnog imena i slicnog sastava. rade bez greske.
j***** auto bez kardana
- Milan 2107
- Automobil: 2107 e39 525D
Body 600 ako ne nađeš ove
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela
-
Boki78
Stavi na papir cene sredstva za skidanje boje, i materijala za dalje farbanje. Ukoliko se to priblizi ceni od 20e, a da pri tome zelis samo osveziti izgled bicikla, tj ne nameravas raditi neki poseban dizajn, onda ti se cela prica i ne isplati toliko.Za 20e mozes odradtiti peskiranje i plastifikaciju, a da pri tome potrosis onoliko vremena koliko ti treba da ram odneses do firme koja se time bavi.Delic9 wrote:Ајд овде да поставим питање.. Наиме решио сам да префарбам бицикл, па јел може неко да ми препоручи шта је најбоље за скидање старе боје? Значи ако има нека хемија, да је то могуће извести у кућној радиности?
- bruyoni
Ko što Boki reče batali hemiju za bajs. Suviše je oblo pa ćeš se opet gnjaviti da skineš. Izvodljivo je ali ubija, nas trojica smo smo dva dana radili jedna za rastavljanje i čišćenje drugi za bojenje.
Peskiranje je najbolje dok za plastifikaciju već treba malo paziti jer treba zaštiti šolje i puteve za sajle da im se ne smanji prečnik pa da bužir i sajla ne mogu da prođu.
Peskiranje je najbolje dok za plastifikaciju već treba malo paziti jer treba zaštiti šolje i puteve za sajle da im se ne smanji prečnik pa da bužir i sajla ne mogu da prođu.
-
Boki78
Veoma istinito, i ako se Delic9 odluci na za plastifikaciju ovo je vazan i dobar savet.Naime upadanje plastike u navoj patrone pogona unosi komplikcije.To se mora ocistiti, a prirucna sredstva bilo hemijska bilo mehanicka ne rade posao.Onda se treba traziti servis koji ima odgovarajuci alat. E sad kako taj alat kosta nekih 150e+ takvih servisa nema mnogobruyoni wrote: Peskiranje je najbolje dok za plastifikaciju već treba malo paziti jer treba zaštiti šolje i puteve za sajle da im se ne smanji prečnik pa da bužir i sajla ne mogu da prođu.
- bruyoni
Pa kod starijih bicikala se izvade šolje, kod novih sistema se vadi cela patrona pa je dovoljno samo skinuti kurble, izvaditi patronu i zaštiti navoje. Takođe isti sistem je i za glavu kormana.