Brezoni tocka i matice za Nivu
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
Brezoni tocka i matice za Nivu
Ljudi potrebna mi je pomoc da li neko ima sliku matice i brezona tocka za ladu Nivu i dimenzije istih hitno mi je potrebno Hvala
Samo ostro i pun gas!
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Re: Brezoni tocka i matice za Nivu
nadam se da to ne moze da se desi u trenutku, tj bez prethodnih simptoma
Ne moze odjednom da ispadne...tj.da klepis od asfalt.....izgubices vucu odjednom,a dok posle budes isao u blokadi da stignes do majstora vodi racuna jer ce tocak sam polako da se izvlaci usled okretanja......Obicno kad neko nestrucan menja lezaj pa pregreje prsten sto ga drzi desava se ovo gore na slici....tj.spadne sigurnosni prsten lezaja malo kasnije u eksploataciji....Otprilike ce se ovoliko izvuci posle 800-1000 metara od momenta kad izgubis vucu...tj. kad ispadne poluosovina iz nutova....Na dizalicu...klepis ga opet unutra i sve tako dok ne stignes do mesta gde bi ovo uradio....i nakon svega obavezno menjanje semeringa poluosovine na kojoj se ovo desilo.....
- matrix357
- Automobil: lada njiva
ovo mi se 2x desilo
,nije bas ugodno!jednom na auto putu na 120,stao bez ispadanja do kraja.slep do majstora a za sljedeci puta je bila glavcina i odrezana osovina pa na prednji pogon doma.
,nije bas ugodno!jednom na auto putu na 120,stao bez ispadanja do kraja.slep do majstora a za sljedeci puta je bila glavcina i odrezana osovina pa na prednji pogon doma.- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Dobro je shto ima josh tockova koji vuku ! 
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- matrix357
- Automobil: lada njiva
da mada brzina kretanja bas nije zadovoljavajuca