Problem nakon ugradnje TNG
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Problem nakon ugradnje TNG
Lada 110 1.6 8v 2005 godiste ugradim plin prije sedam dana. Nakon ugradnje plina imam samo jedan problem: Auto na benzin pali bez problema. Hladan, vruc nema veze. Kada dostigne radnu temperaturu i spadne na 900 obrataja, hoce da se ugasi na leru. U stvari, gasi se na leru. Kada dostigne temperaturu za prebacivanje na gas, prebaci i tada svi moji problemi nestaju. Auto ide, vuce, hoce gasa i ne trosi mnogo.
Isao sam u servis i promijenili smo sledece: davac detonacije, modul paljenja, termostat i regulator ler gasa. Problemi nisu prestali.
Da li je moguce da je prilikom instalacije gasa nesto za.ebano kod benzina.
Isao sam u servis i promijenili smo sledece: davac detonacije, modul paljenja, termostat i regulator ler gasa. Problemi nisu prestali.
Da li je moguce da je prilikom instalacije gasa nesto za.ebano kod benzina.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Re: Problem nakon ugradnje TNG
Imao sa m slican problem i resio ga ciscenjem cele klapne gasa, zamenom senzora ler gasa i step motora. Sve to je kostalo oko 40-tak evra.
Pogledaj temu: phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3091&start=60
Proveri za svaki slucaj da ti pumpa goriva nema neki prekid.
Pogledaj temu: phpBB3/viewtopic.php?f=10&t=3091&start=60
Proveri za svaki slucaj da ti pumpa goriva nema neki prekid.
Sto se tice pumpe, skidali smo i dizne i one rade besprekorno.
Provjericu jos tu klapnu gasa.
Provjericu jos tu klapnu gasa.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Uh bre,dobro si ti platio sve to sto si menjao,mozda i nije trebalo,elem,koliko shvatam na benzinu imas problem?Kada ga upalis da li ler gas pada,tj,varira-igra?Ako si sve navedeno zamenio,pada mi na pamet svecice,kablovi,mada cisto sumnjam jer kazes da pali i ide bez ikakvog problema?na plinu takodje,znaci jedino ti se na benzinu gasi kada se zagreje.A reci mi jos jedno,da li pocne da trokira pre no sto se ugasi,ili se odmah gasi?
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
milanovic, a koji senzor si stavio originalni za ladu ili za astru?????
nekog muci gvozge a nekog gake
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
http://www2.fluoridealert.org/Alert/Canada/Ontario/Fluoride-sharing-the-same-legacy-as-asbestos
najbolje dane u zivotu sam proveo nocu
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Prvi put onaj Astrin i platio ga 25 evra, ali je ubrzo crko. Izgleda da je neki turski. Posle sam kupio orinal Ladin. Kataloški broj dela je: 2112-1148200
Uf, uf jesam se naplacao. Da ponovim, problem se desava samo, samo na benzinu i to kada se zagreje i padne na 900 obrtaja i treba da prebaci na plin. Kada predje na plin sve je potpuno ok. Znaci nece na leru na benzinu. Ne trokira ali pri malom gasu malo zatrza pa onda primi benzin i ide, vuce bez problema. Sta bi moglo biti da je na malim obrtajima problem a prreko 1000-1200 nema nikakvih problema. Ponavljam da sa gasom nema nikakvih problema, auto se jednostavno smiri i sapuce...
- altinjanin
Protokomer?Ne znam da li on moze da pravi takav problem?
hajde da cujemo jos misljenja,ja ne znam zaista...
Evo jos jedna mala pomoc. Kada resetujemo racunar sve se vrati u normalu. Juce je radio skoro celi dan a jutros opet problem. Bio na putu danas napravio 400km gas radi a benzin nece. Upravo skinuo kleme, resetovao ga i opet radi dobro 
Ne znam sta da radim.
Ne znam sta da radim.
Mene je kada sam imao slicne simptome zajebavao fals vazduh na crevu koje ide od glave motora (promera 2 cm) do gumenog creva koje vodi od kucista filtera vazduha (i protokomera) do klapne za gas. Auto mi se na benzin gasio i nije hteo da radi.
da nisu "majstori" redukovali usis vazduha da bi auto "bolje" radio na plinu? vidjao sam svakakve svinjarije, ukljucujuci i nabijanje sundjera u usis.
j***** auto bez kardana
elektronika (senzori, davaci, step motor)+ kablovi sveciceladetina wrote:Evo jos jedna mala pomoc. Kada resetujemo racunar sve se vrati u normalu. Juce je radio skoro celi dan a jutros opet problem. Bio na putu danas napravio 400km gas radi a benzin nece. Upravo skinuo kleme, resetovao ga i opet radi dobro
Ne znam sta da radim.
imas pm.. pozzzz uspeh
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
sigurno je jedno, rad na plinu utice na rad na benzinu jer se ecu adaptira na novo podesavanje(zato ti posle reseta kada sve izbrise iz memorije radi dobro) "majstori" za plin su zenuli nesto
(lose mape ubrizgavanja-izbor plinskih dizni , ostetili nesto na instalaciji ili lose povezali ,napravili negde fals vazduh, spisak je podugacak...
najgore od svega ako nemaju pojma nece ti to ni resiti, jer si vec bezveze izmenjao ispravne senzore...tako da je jedino resenje odlazak kod nekoga ko ZNA(i ima alata da to ispita i ustanovi sta je problem) i u koga imas poverenja a sad to je cesto teze nego naci ziranta....
najgore od svega ako nemaju pojma nece ti to ni resiti, jer si vec bezveze izmenjao ispravne senzore...tako da je jedino resenje odlazak kod nekoga ko ZNA(i ima alata da to ispita i ustanovi sta je problem) i u koga imas poverenja a sad to je cesto teze nego naci ziranta....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- altinjanin
koliko shvatam nije sequent plin?
Jeste, sekvent je.
Nakon svega ovoga jasno je da je plinadzija nesto .ajebao ali kako sada utvrditi sta? I koliko dugo smem ovako voziti?
Nista novog. Kada resetujem racunar neko vreme radi bez greske i opet isto. Sutra opet otvaram haubu pa se javljam posle podne.
Nakon svega ovoga jasno je da je plinadzija nesto .ajebao ali kako sada utvrditi sta? I koliko dugo smem ovako voziti?
Nista novog. Kada resetujem racunar neko vreme radi bez greske i opet isto. Sutra opet otvaram haubu pa se javljam posle podne.