Farovi za Ladu Samaru

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

Zile
Automobil: LADA 112 1.6 16V

Post by Zile »

Razlika izmedju ruskog i turskog fara je u izradi sociva i stakla.Kod ruskog fara u smom socivu nalazi se limena plocica pravougaonog oblika isper sijalice dok kod turskog fara je soljica ispred sijalice kao ko zastave.Mozda postoji fora i u samom staklu sto cu ovih dana da eksperimentisem pa cu vam javiti rezultate eksperimenta.Dobri su farovi koji su poreklom Cehoslovacki tako pise na njima.

deckyNS

Post by deckyNS »

Da primetio sam to, sad dok sam gledao njihov sajt. Imaju slike farova, tacno se primeti da nedostaje taj deo ispred sijalice. Ima slika i onog drugog fara sa dva odvojena dela... Nista impresivno... Ipak se treba drzati onog "Sdelano v SSSR" slazem se...

josif visarionovic
Site Admin
Site Admin

Post by josif visarionovic »

I u Cehoslovackoj. Osvar i ti Ceski su istog kvaliteta i to veoma,veoma dobrog.
Nije bilo pravila, 2104, 2105, 2107 i Samare su se prodavale i sa jednim i sa drugim farovima.

Alekre

Post by Alekre »

Da li ima neko iskustvo za xenonom? Nasao sam par puta reklamu ''Ugradjujemo xenone u bilo koji far''. E sad, malo mi to cudno.

Goxxy

Post by Goxxy »

Samo Osvar i "Сделано в России", ništa drugo ne može da primiriše. Nikakvi turci, nikakve kopije... To vam je moje iskustvo ako ćete nove farove.
[url=http://www.flickr.com/photos/goxxy][img]http://www.goxxy.net/vaz/2.gif[/img][/url]

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Ne verujem da moze da se ugradi Xenon u svaki automobilski far Xenon svetla rade na nekom velikom naponu (ne znam koji) , imaju svoj trafo i far mora da bude vakumiran , a shto se tiche farova samo ruski farovi su dobri kao shto kaze Goxxy. :!:
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

KamAZ driver

Post by KamAZ driver »

Samar-Guja wrote:Ne verujem da moze da se ugradi Xenon u svaki automobilski far Xenon svetla rade na nekom velikom naponu (ne znam koji) , imaju svoj trafo i far mora da bude vakumiran , a shto se tiche farova samo ruski farovi su dobri kao shto kaze Goxxy. :!:
Може, ал' те то кошта коју стотину евра и имаш читав кит, са све инсталацијом и чиме све не. Видех којегде и китове за 2108.

Može, al' te to košta koju stotinu evra i imaš čitav kit, sa sve instalacijom i čime sve ne. Videh kojegde i kitove za 2108.
KamAZ je dobra mašina.
Kupio sam ga i ne žalim... NIKOGA!

deckyNS

Post by deckyNS »

Jel cuo neko za turske Esser farove, nesto slicno Ayfar?

deckyNS

Post by deckyNS »

Zar niko nije cuo za te farove?

Pera

Post by Pera »

Izgleda da nije.Savet-bezi od toga :x
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

sasar

Post by sasar »

Ja imam na Samari Eser, desni far i odlično radi a levi je ayfar koji je užas tako da ovaj desni odrađuje posao za oba.Samo da napomenem da je konstrukcija sočiva kod Eser fara drugačija (to sam primetio tek kad sam montirao far) tako da je Samara ko kiborg a nemogu da nađem Eser levi. To moram uslikati pa ću okačiti sliku.

deckyNS

Post by deckyNS »

sasar wrote:Ja imam na Samari Eser, desni far i odlično radi a levi je ayfar koji je užas tako da ovaj desni odrađuje posao za oba.Samo da napomenem da je konstrukcija sočiva kod Eser fara drugačija (to sam primetio tek kad sam montirao far) tako da je Samara ko kiborg a nemogu da nađem Eser levi. To moram uslikati pa ću okačiti sliku.
Imas oba fara u Auto Jefta (Kralja Petra).... ti Eser farovi...

ps. kako mislis drugacija konstrukcija sociva?

deckyNS

Post by deckyNS »

Pera wrote:Izgleda da nije.Savet-bezi od toga :x
Bezao bih ja od toga, ali kad je tesko naci original ruski..... covek u radnji mi isto kaze da ne razume da je tako tesko doci do ruskih (made in russia) delova, cak i njima, prodavcima....u bilo koju radnju da udjes da trazis da ti nabave neki deo iz Rusije (ok, na neko vreme za cekanje) samo odmahuju glavom....a na lageru nemaju.....i sta sad??? dosta je tesko doci do delova koji nisu made in turkey, china i ostali.....Rusi kao da su potisnuti ili su sami digli ruke od Srbije i ovog trzista, pa pogledaj nastup Lada prodavaca i dilera vozila, ej Priora ce vec u Bosni da se vozi a kod nas jos nije ni predstavljena, jel se varam??? a Kalina nije cestito ni bila predstavljena.......strasno los nastup i uopste cela dilerska mreza, pre mozda nezainteresovanost za kupce....stvarno da covek razmisli dal da vise ima Ladu....svaka cast prodavcima Dacia-e, mora im se skinuti kapa, sad ce da vrte ovde neki glavom, al to je cinjenica.....ljudi "drsko" i prodorno nastupaju, imaju akcije i razne trikove da povecaju prodaju i zato Logan osvaja, a ovi sa Ladom ko da se stide i plase.....a delovi, ne daj boze da imaju ruske, a kamoli da nabave iz Rusije.....sami ste pricali ovde kako ste prolazili u radnjama kad su hteli da vam uvale kobajagi rusko....jer nemaju ni oni....pogledaj kolko treba da se ceka na glupe migavce (Osvar), evo nek kaze Goxxy..

Pera

Post by Pera »

Stvarno ne znam za NS,u Beogradu,ili na Bubnju ili u Auto-Disku,sve mogu da nadju,razumem te skroz,ali ako imas dovoljno para manje-vise kvalitetni delovi mogu da se nadju.Konkretno far imas da nadjes ruski,nov,ali kosta 3000-4000 din,pa ako mozes toliko da izdvojis nema problema,ili eventualno neki polovnjak sa dobrim farovima.
Banalan primer mog komsije koji nije mogao da nadje novu korpu za Aleka,pa je morao da je naruci iz Rusije i kostala je oko 8000 din-original,i nikad vise nije imao problema sa istom :)
Fazon je sto svi koji donose te delove idu logikom sto jeftiniji deo nadju,bolje ce ga prodati,sto kod naseg mentaliteta pali,i to dobro :?.Jednostavno treba da znas kako da prepoznas original,odo u off,vec pisano negde :roll:
Btw. i ja imam desni ayfar-i cim sam ga montirao nije mogao da se pomeri mehanizam za stelovanje i od silnih pokusaja je puko :evil:
Drugi far mi je neki Ceski i on mi jako dobro radi :)
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

deckyNS

Post by deckyNS »

Za Ayfar mi kaze da je i sam imao u ruci dok je radio u jednoj drugoj radnji i da je katastrofalno los, cak je u nekoliko serija (komada) video da su stavljali obicna sijalicna grla za najobicnije sijalice :shock:
Ovaj Eser ima drugacije reseno socivo i onaj sistem za reflektor koji je manji i u gornjem delu ispred sijalice (kod VAZ-ovih je cela metalna plocica preko celog fara, znaju svi koji su otvarali)....

Post Reply