moje osakaceno siroce niva

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

matrix357
Automobil: lada njiva

Re: moje osakaceno siroce niva

Post by matrix357 »

polagano se vidi kraj...

matrix357

Post by matrix357 »

sastavljeno.nakon toga je slijedila scila i haridba sa dotjerivanjem i radom masine.sada je to koliko toliko dotjerano uz problem rada dok je masina hladna.naime,motor nakon sto prede 40C radi savrseno ali do te temp se rado ugasi i onda tesko zapali.postoji nekakav problem koji je vjerovatno vezan uz vakum jer kad skinem crijevo od vakuma masina gotovo identicno radi kao i dok je crijevo ukopcano.sutra ispustam ulje jer sumnjam i na njega koje je 15-40 i stavljam 10-40.

matrix357

Post by matrix357 »

motor zavrsio kolega i kosu iscupao dok sam ja uzivao :oops: u blagodatima wellnesa!takav hidropodizac mogu jedino rusi napraviti :D ,samim zatezanjem mu se suzava grlo kucista i odreduje rad!nema nicega u kucistu osim uloska!ni feder,ni kuglica,nista!ja sam platio skolu :D !pogled na snjezni gorski kotar iz toplog bazena :D i zalazak sunca sa kupalista slatina.

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

eto vidis da zdrava logika na pocetku, ;) i resenje je tu. samo si ti tvoju meditaciju odradio majstorski(onaj drugi je nagrabusio za dvojicu).... :D
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

matrix357

Post by matrix357 »

Ma nije to jos gotovo!po simptomima mi se čini da je ostao ko
mad nečega u uljnom kanalu!dok se ne ugrije ulje do 60 gasi se i jedan ventil ostaje otvoren a kada prode 60 radi kao curica!vec je drugo ulje unutra jer je prvo bilo kao blato!

jeronimo

Post by jeronimo »

jesi li probao neko sredstvo za ciscenje motora tipa omega ili wins?
sad ti je jsno zasto je preskocila sa lancem nazobili su je nekom tovatnom masti ili su terali na ulju ko zna koliko. skoro me jedan od beogradskih "punisa" pita treba li ja da promenima ulje nije preslo ni 8 000 . ja ga pitam a kad je menjano , a on pa nisam ni dirao nista posle prvog servisa koji je bio na prolece 2008(auto mu sluzi za voznju po "imanju". :shock:
morao sam da mu objasnjavam da je maximum ulja u agregatu jedna kalendarska godina bez obzora na kilometrazu....
a on jos nije najgori, najgori je neki sa rudarskog fakulteta koji je terao na ulju za razradu skoro 40 000(inace treba da se zameni na max 3 000) i motor je imao kvar na par hidropodizaca(dolivao je ulje i nije imao nikakvih problema sa agregatom) inace bi on jos terao a auto je bio kao iz mad max-a izlupan ko macolom sa svih strana a kod nogu si mogao da asovom preriljas i da posadis po izboru lukac, krompir itd... :D

matrix357

Post by matrix357 »

ma vidi,bivsi vlasnik je dobar momak ali je totalni informaticki frik i u aute se razumije kao marica u krivi k...c!kada sam ispustio ulje bilo ga je vrlo malo a i to sto je bilo je licilo na kanalizaciju.nakon popravka glave sam ulio novo ulje i sa njim je odradila 2-3h.kada sam ga ispustio izgledalo je kao da je vozeno 50 000!hidropodizaci su bili puni mulja,opce stanje uzas!bit ce tu jos puno posla da se uredi meni po gustu,kvacilo je tvrdo,mjenjac tvrd,male rucice tesko ulaze,ventil vakuma je sljedeci tjedan za promjenu...strpljenja i nesto novaca i bit ce ok a ako ce dalje zezati imam motor sa 20 000km u ponudi za sitnu lovu.sad paralelno sredujem nju i prikolicu koja nije vozena 20g :D !naoruzao sam se zivcima i samo fuckam :D !

matrix357

Post by matrix357 »

masinica radi sve bolje a lada ce sutra na obradu lima i lakiranje do stokova.novi blatobran,maska i farovi,podna zastita i lakiranje.u meduvremenu ce biti i bull barovi napravljeni.

matrix357

Post by matrix357 »

posto se nije imalo vremena a ni vrijeme nije bas naj cura ide tek danas na face lifting.problem sa radom masine je i dalje prisutan.primjetio sam da nakon sto se auto chok iskljuci radi kao beba a na choku izgleda da preljeva jer osjecam jako puno benzina u ispuhu i radi na 2 ili 3 cilindra.dali znate sta bi moglo biti?

djape1977

Post by djape1977 »

da. baci svu elektroniku u kantu za djubre i stavi karburator sa rucnim sauhom.
j***** auto bez kardana

jeronimo

Post by jeronimo »

ima li vozilo plin? meni mirise na nepodesenu tojest prebogatu smesu onda na bezinu reprodukuje nepravilan rad .tekodje treba proveriti senzor temperature sta prijavljuje na hladan motor(moze i bez ali je mnogo lakse sa dijagnostikom i paljenjem auta ujutro na hladno)
moze biti da neka svecica ili kabal probijaju (pa sastavi kada se osuse)...
to nema veze sa elektronikom jednostavno kada se pokrece sklop koji je dugo stajao javljaju se uvek menji ili veci problemi...

matrix357

Post by matrix357 »

ima plin ali sam ga vozio samo na bezin.mislim ipak da je nekakav komadic ostao u uljnom kanalu i da ventil ostaje otvoren i da onda preljeva ili da je nepovratni u banani pa se opet isto desava.prehladno mi je da bi se sada sa popravkom a nazalost nekakav dobar majstor se ne nazire.cijena radnog sata u ovlastenom servisu je 25eura a bas nisam cuo neke rijeci pohvale o njima...

jeronimo

Post by jeronimo »

meri se radni pritisak u sitemu sa i bez prikljucenog vakuma...
za detaljan pregled prikljucivanje na dijagnostiku je neophodno sto zbog nadgledanja rada sto zbog pracenja senzora
mada ja mislim da kolega ipak nije bas najbolje odradio hidropodizace kada je resetujete(ecu) da li radi bolje ili isto?

matrix357

Post by matrix357 »

jeronimo wrote:meri se radni pritisak u sitemu sa i bez prikljucenog vakuma...
za detaljan pregled prikljucivanje na dijagnostiku je neophodno sto zbog nadgledanja rada sto zbog pracenja senzora
mada ja mislim da kolega ipak nije bas najbolje odradio hidropodizace kada je resetujete(ecu) da li radi bolje ili isto?

sta kad resetiram?!

gedora
Automobil: zil

Post by gedora »

resetujes komp (ECU-electronic control unit).. na to se misli u postu iznad tvoga

Post Reply