Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Re: Altinjanin 112

Post by milanovic986 »

I mene pocinju da zezaju amortizeri gepeka. Moram rukom da gurnem gepek skroz gore da bi ostao otvoren.

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

Promeni to sto pre,nije skupo,ja sam cekao,cekao,dok nisam po glavi i ledjima dobio :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

Eh drugari,evo vratih se ja iz Pule....bice slika sutra...sto se tice puta isao sam preko Zagreba-Ljubljane-Kopra pa dole opet u Hrvatsku ka Rovinju i najzad do Pule.Ukupno 735km u jednom pravcu,isao sam tim putem jer u Sloveniji uzimam vinjetu,pa mi vazi za povratak,a da sam isao preko Rijeke,onda je jos placa,a nisu bas jeftine putarine.Malo je dalje,ali posto je plin tu,potrosnja vise nego dobra onda malo voznje po jadranskoj obali kroz prelepe predele je pravo zadovoljstvo.Do Zagreba je 105 kuna/7,5 kuna je evro/ putarina,zatim od Zagreba do granice sa Slovenijom je 5 kuna,zatim sledi voznja kroz celu Sloveniju/lajka dobila jos jednu vinjeticu/ 15e za 7 dana.Put je zaista fantastican,narocito mi se svidja deo posle Ljubljane ka moru tj.Kopru,tuneli osvetljeni za svaku pohvalu,put kao pista ravan,zaista milina i uzivanje,pun je uspona i nizbrdiza,lajka je kao azdaja letela kroz krivine.Da napomenem da sam od kuce krenuo pun plina,i tek sam usavsi u Sloveniju,negde oko 60-ak km pred Ljubljanu sipao gas,cena je 0,75e.Plin je kao i benzin daleko kvalitetniji nego nas,kada je neki uspon-uzbrdica zaista nema potrebe za se menja u nizi prenos,samo gas i izvlaci lajka kao od sale.Put od Kopra ka Puli je sjajan,37 kuna se placa i to je sve sto se tice putarina.Sta reci,Pula,lep gradic,pun uvala za setnju,sve uz more,mnogo mi je prijalo.Stari grad opet prica za sebe,kao i amfiteatar,koloseum koji izgleda zaista impozantno.Usput smo obisli i Rovinj,isao sam starim putem Pula-Rovinj,put ima oko 40-ak km.ali je zaista neverovatan,vozite,a okolo vas plantaze maslina i cempresa,sunce sija 15 stepeni,lagana voznja...Rovinj je opet prica za sebe,mali,mali,gradic,pun malih uskih ulicica pokrivenim kamenom,tu je predivna mala luka sa brodicima i camcima i mirisom sveze ribe...sve u svemu zaista sam se lepo proveo,odmorio,nasetao,lajka je bila na najvisem mogucem nivou,potrosio sam 100l plina,ukupno sam presao 1550 km.Imao sam i jos nesto u planu,planirao sam da u povratku svratim u Ljubljanu da se vidim sa nasim drugarom VAZMANOM,medjutim dobio sam tuznu vest da mi je poginuo jedan jako dobar prijatelj sa kojim se znam 20 godina,tragicno je nastradao na ibarskoj magistrali pre 6 dana,tako da me je to malo poremetilo,ali sta da se radi...no hajde opet na malo vedrije teme,sutra ce biti slika,da napomenem da sam tamo pio pivo i to Ozujsko i Karlovacko i da su zaista dobra,dajem blagu prednost Karlovackom :prvi

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

steta za drugara,ali ti si srecan covek! samo toliko! :)

altinjanin

Post by altinjanin »

[img=http://s8.postimage.org/w0742k68h/DSCN1003.jpg]
evo nove vinjetice-zelene

http://postimage.org/image/se6y4pbqd/
lajka ispred apartmana

http://postimage.org/image/p20dmo32p/
lajka u centru Rovinja

http://postimage.org/image/ivnrkls1r/
a sad malo i ja :)
http://postimage.org/image/4jp8moxgz/

i da napomenem da sam imao veliku pomoc u ''navigaciji'',lepsa polovina je to odradila vrhunski :prvi

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

jel ovaj branik bio vazda ovakav? ili je naknadno stavljen? nesto strci u odnosu na boju auta :) ,a lada je ZVEK! maglenke su strava! ,moze i rus da obidje 3kruga oko svijeta,iako nema 3polja na znaku! :)

altinjanin

Post by altinjanin »

Branik sam jos pred leto ja licno radio tj.smirglao,gruba,pa fina smirgla,a zatim vodena,pa priprema bile su neke pukotine tj.napukao je od maglenke ka donjem kraju,pa sam to smolom i onim setom za zaptivanje rupa i naprslina sredio i na kraju ofarbao.To je mat crna,a mrzelo me da prskam i lakom-sjajem,tj. nije bilo kada sam radio,a onda sam morao na put tako da je za sad ovako.

ivan_lakcevic

Post by ivan_lakcevic »

jer vidim odstupa od auta :) sredi i to,pa da je u tip-top stanju :) ,koliko si presao ukupno s ladom? kao nov-a je!

altinjanin

Post by altinjanin »

84 200,sad sam 1550 km presao. bice sredjeno na prolece :) .

altinjanin

Post by altinjanin »

Zaboravih jednu anegdotu da ispricam,naime od prvog januara ne treba zeleni karton,jedino za Makedoniju i Bosnu treba,a za sve ostale zemlje ne treba,ja sam jos zvao amss,ma sve ok,ne brinite,i drugog uvece januara,par sati pred put,cujem u vestima da nisu pustali na granicnom prelazu sa Hrvatskom one koji ne poseduju zeleni karton!Sta da radim,4h pre polaska na put,zovem ponovo amss,oni kazu sve je u redu nasi su kao kasno poslali dopis,ali bice ok...ja pitam sta da ardim,ako me vrate,kao idite,ne bi trebalo..! koja smo mi banana drzava,cirkus prave,a ja da razmisljam 4h pred put da li ce me pustiti,uvek sam imao taj zeleni karton,i nikada mi nikoi nigde nije trazio,a sad ne treba,ali kao bila je visecasovna guzva na granici...i nista krenemo mi i ok sve,pustise me :) ,na slovenacnoj granici su mi jedino trazili nasu vozacku dozvolu.E sad sledi epilog price,na drugom hrvatskom prelazu Obrezje-Dragonja zenska na pultu,dajem joj pasose,a ona ni pet ni sest molim zeleni karton???Odgovorih joj''NEMAM I NE TREBA'' :!: i lepo sam joj rekao,a ima informaciju kada sam usao u Republiku Hrvatsku na prelaz Bajakovo,zatvori ona onaj salter,uze telefon i pozva izgleda druge granicne prelaze da proveri,trajalo je kratko,vraca pasose i kao srecan put,i izvinite nismo znali..meni nije jasno da mi kao drzava nismo sposobni da ako se nesto donese,potpise ili sta vec,nismo u stanju da to uradimo kako valja,nego uvek neki problem..da su me kojim slucajem vratili,ja ne znam sta bih uradio,ali svakako da bi bilo loma..

aleksa

Post by aleksa »

Svaka cast,vidim lepo si se proveo! :prvi

A i Lada super izgleda!

Sa ovim vinjetama stvarno zasluzujes da budes admin! :cool

p.s. verovatno pricas o ovoj nesreci http://www.kurir-info.rs/crna-hronika/p ... 167304.php ,posto sam negde procitao da se bavio muzikom,tako da ste kolege,jbg. bedak! :sad:

altinjanin

Post by altinjanin »

Da Alexa,to mi je drug iz srednje skole...

altinjanin

Post by altinjanin »

Sto se vinjeta tice,idemo dalje :) u aprilu me ceka put za Austriju tako da taman jos 2 nove vinjete stizu :twisted:

matrix357
Automobil: lada njiva

Post by matrix357 »

kava se ohladila cekajuci te :D !drago mi je da si se dobro proveo i krivo sto se nisi javio u prolasku :!: !mozda drugi put.

aleksa

Post by aleksa »

A sto vinjete lepis sa vozacke strane,jel ti nesmetaju u voznji!? :)

Post Reply