cudan zvuk

Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets

matrix357
Automobil: lada njiva

Re: cudan zvuk

Post by matrix357 »

ispusteno ulje danas.mislim da slika govori vise od 1000 rijeci.ulje iz difa normalno izgleda ali iz mjenjaca...plus metalne prasine na magnetu kao u prici.1,1litra bila u mjenjacu.u prednjem difu 0,4litre.

djape1977

Post by djape1977 »

po knjizi u menjac ide 1,2 tako da i nije mnogo falilo ali ga definitivno nije niko nikad menjao.
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

ide 1.35l u menjac(upravo drzim originalnu rusku knjizicu u ruci) au prednji dif 1,15 litara
sto rece djape to nije menjano nikad, a vidi se po tome majonezu(vezana voda) obaska sto semeringe verovatno niko nikad nije gledao. a to je jedan od osnovnoh razloga otkaza transmisije na terenskim a i ostalim vozilima(gubitak ulja a ulazak peska, prasine i vode)
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

matrix357

Post by matrix357 »

ovdje je osnovni krivac bila totalna nebriga odnosno prevara ljudi u ovlastenom servisu gdje je sve radeno od prvog dana odnosno nije radeno skoro pa nista!covjek ima sve racune koliko ga je sto kostalo i ukupno ispada oko 4800eura!!!klasicna prevara sa otimacinom i zato su i propali propalo im sjeme!ne mogu nikako uloviti vremena da nalijem ulje pa na podno pranje i da vidim dali curi nesto.vjerujem da cu getribu morati raditi jer je poprilicno bilo spene u ulju mada vjerujem da ce sa novim uljem puno tise raditi.bit ce sta ce biti...

jeronimo

Post by jeronimo »

ne diraj nista ako ne ispada iz brzina dotad menjaj ulje i vozi....kasnije se menja samo ono sto je otislo...

matrix357

Post by matrix357 »

jeronimo wrote:ne diraj nista ako ne ispada iz brzina dotad menjaj ulje i vozi....kasnije se menja samo ono sto je otislo...
stavio novo ulje i ceramic aditiv.malo manje se cuje ali ne ispada nista,sve brzine normalno ulaze i drze.

jeronimo

Post by jeronimo »

teraj tako i zameni ulje na 20 000 max cuce se jos manje sledece zamene od 30 -45 000 i kontolisi na svakih 10 000 minimum ulje u transmisiji (i menjaj semringe ako nesto procuri)...ostalo gas u patos...

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Kod lade nemoj trošiti živce i novce na zvukove i hrđu....
Uvijek će nešto ružiti, eto ja dans krećem sa parkinga, nešto vibrira, nikad čuo takav zvuk zadnjih 5 godina, auto se ugrije i nema problema...
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

Boki78

Post by Boki78 »

E to jeste cest pristup kada su lade u pitanju. Proslog leta sam silom prilike otisao do jednog mehanicara u Jagodini, i raskukao se na menjac/kvacilo, tu "smo" konstantovali da moze da izdrzi do Beograda, i pita on mene sta jos ima, ja kazem lupka mi nesto kod zadnjeg desnog tocka, a on to je lada uvek ce nesto da lupka.E jeste, tako, ali kasnije se ispostavilo da je dobos ekscentrican i da je to lupkanje cesanje istog o pakne, kao i da je spao jedan feder, a to vec i nije za zanemarivanje.

gedora
Automobil: zil

Post by gedora »

na benzinskoj me vole wrote:Kod lade nemoj trošiti živce i novce na zvukove i hrđu....
Uvijek će nešto ružiti, eto ja dans krećem sa parkinga, nešto vibrira, nikad čuo takav zvuk zadnjih 5 godina, auto se ugrije i nema problema...
kad su lade u pitanju, ovo je cest, ali POGRESAN pristup

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

gedora wrote:
na benzinskoj me vole wrote:Kod lade nemoj trošiti živce i novce na zvukove i hrđu....
kad su lade u pitanju, ovo je cest, ali POGRESAN pristup
+1

na benzinskoj me vole

Post by na benzinskoj me vole »

Život je prekratak, a banke prestroge da bi od lade radio auto...
ali ja ne posustajem: Jučer sam stavio led pozicije, pa se razveselio ...
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !

matrix357

Post by matrix357 »

postoje dvije opcije:
ili cu je srediti kako spada
ili cu je zapaliti kako spada...

jeronimo

Post by jeronimo »

+1
nemoj se sekirati. ipak jednog pokojnika ili rekovalescenta u najbolju ruku vracas u zivot... ;)
kod mene lupka kad protrcim kroz smet dok ne potpada ostatak leda koji se nakupio po supljinama felni i drugo to je normalno kod svakog terenca. da imate gradski auto toga ne bi bilo, ali ne bi bilo ni voznje... :D

pesadinac

Post by pesadinac »

matrix357 wrote:postoje dvije opcije:
ili cu je srediti kako spada
ili cu je zapaliti kako spada...
bez obzira na opciju,
izabranoj opciji ce se pristupiti sa istom ozbiljnosti.
pozdravljam!
:D
Fool me once, shame on you!
Fool me twice, shame on me!

Post Reply