Anlaser za Ladu 112 1,5 8V
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Anlaser za Ladu 112 1,5 8V
Neki dan mi auto nije hteo da upali , anlaser nije hteo da zavergla. Kada sam ga rastavio da bi pogledao četkice. A ono četkice totalno istrošene. Naročito one koje su vezana za " + " . Četkica je otišla do kraja tj nalegla je na plastiku pa ne dohvati kolektor. Ne gine mi zamena četkica. Samo gde da ih nađem. Obišao sam sve prodavnice auto delova a ono četkica nigde nema. Barem ne odgovarajuće ( kao originalne). A ne preostaje mi ništa drugo da nešto nabudžim. Čak me prodavac u "ruskoj" ubeđivao da to nisu četkice od 112-ke. nego ko zna od čega. Ovo prepisao sam brojeve sa Anlasera. Pa me interesuje da li je to anlaser od 112-ke ili nije. Brojevi su:
6485
211.3708 12В 1,2 КВТ
ТУ РВ 6000178 55.204-2000
Zdelano B Belarusi
Proizvedeno 2002 u 7 mesecu.
kada sam vadio rotor ispali su mi magneti iz statora. Ima 6 magneta. 3+3 Sada ostaje pitanje kako se stavljaju magneti Po veličini su totalno isti. Samo neki se privlače a neki se odbijaju. Moja neka logika je da se stavljaju N-S-N-S-N-S. Ispravite me ako grešim.
Hvala na pomoći
6485
211.3708 12В 1,2 КВТ
ТУ РВ 6000178 55.204-2000
Zdelano B Belarusi
Proizvedeno 2002 u 7 mesecu.
kada sam vadio rotor ispali su mi magneti iz statora. Ima 6 magneta. 3+3 Sada ostaje pitanje kako se stavljaju magneti Po veličini su totalno isti. Samo neki se privlače a neki se odbijaju. Moja neka logika je da se stavljaju N-S-N-S-N-S. Ispravite me ako grešim.
Hvala na pomoći
Re: Anlaser za Ladu 112 1,5 8V
Upravo burlam po internetu. Pa sam našao ovu stranicu. Kod mene je ugrađen anlaser od Lade priore !!!!
Ovo linka pa vas molim za mišljenje
http://www.vaz-autos.ru/priora/341.htm
Pa ljudi rusi su čudo obacuju u Lade sve i svašta.
Ovo linka pa vas molim za mišljenje
http://www.vaz-autos.ru/priora/341.htm
Pa ljudi rusi su čudo obacuju u Lade sve i svašta.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Rusi...Rusi....da se ne iznenadimo ako naletimo na bojeve glave sa nuklearne podmornice

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Anlaseri su isti za sve novije Lade (zamenljivi), a ima puno tipova i proizvodjaca, pa ugradjuju zavisno kad koji stignu.
Taj sa tvog linka nije planetarac kakav inace vecinom ide u 11x seriju, od 1,55kW, taj je slabiji.
Taj sa tvog linka nije planetarac kakav inace vecinom ide u 11x seriju, od 1,55kW, taj je slabiji.
Da ali još uvek ostaje problem četkica jer od 112-ke ne odgovaraju
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Pa ne odgovoraju, moras za ovaj tip da trazis.
Pa u Subotici i okolini nema nigde četkica za Prioru. A ostaju mi još i magneti kako ih vratiti
Problem je rešen. Odgovaraju četkice od golfa 2-ke za ladu Prioru ili za ovaj tip anlasera koji kod mene ograđen. lada sada ima 9 godina, prešla je 80.000 km a sada je prvi put rastavljen anlaser. Tako da sam u prevodu zadovoljan. Cena jedne četkice na Subotičkom buvljaku je 80 Din. Varenje srebrom ( jer se spajaju 2+2 četkice je 300 din) Tako da me je popravka anlasera koštala 540 din. I 4 dana lutanja i traženja delova. Pozdrav svim ladašima. I što manje kvarova
-
ivan_lakcevic
pozdrav ,prosao si jeftino,da si u cg,kostalo bi te...3000din ili ti 30e 
- Cika Steva
- Automobil: 110
I ja sam nasao po velicini slicne cetkice kao sto su ladine (vec se ne secam od kog auta), pa sam sa turpijom doterao ih na pravu meru. Vec 2 godine anlaser radi bez problema.
naravno sta nema moze se napraviti, samo je potrebno malo znanja i dobre volje...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
Evo opet mene. Sada me zeza anlaser već mesec dana. 20-30 puta startuje perfektno. Ali se desi da 1-2 preskoči samo se čuje klik( ustvari udarac kada bendiks udari u zamajac ili se uzubi ) ali se ne zavrti anlaser. Rastavi san anlaser već par puta. Čak sam sada stavio nove piksle, nove četkice, kolektor na rotoru je egalizovan(mesto četkica). Čak sam odneo u jedan servis da automat očiste kontaktor glavne struje . E stalo mi znanje. Sada počinjem da sumljam da zeza kontakt brava(ali opet nisam siguran, jer svaki put kada zavrnem ključ ili se zavrti anlaser ili se čije klik) . Mada mi neki kažu da ako kontakt brava ne provede dovoljno struje automat na anlaseru nema snage da povuče bendiks do kraja(kao kontakti u kontakt bravi su nagoreli pa ne provode baš uvek struju). Najgore je kada hoću da eksperimentišem i da proveravam onda svaki put radi perfektno. A ovako 20-30 puta startuje super, ali se desi da 1 ili 2 uzastopce preskoči( čuje se samo Klik) pa opet radi perfektno 20-30 puta. Dolazi zima pa bih da ovo rešim da se ne zezam po najvećoj hladnoći.
Kod mene u kraju bilo neko gradilište. I jedne noći duvao jak vetar i naneo silan pesak i prašinu na auto i ispod njega. I motor bi skroz prašnjav. E, onda, par jutara me je slično zezalo paljenje kao kod tebe - do prve kiše. Kada sam prošao , par puta preko neke bare i malo "produvao" prašinu sa mašine - nesali su problemi sa paljenjem.
Vidi da nije nešto na taj fazon?!
Vidi da nije nešto na taj fazon?!
http://www.palvet.webs.com/