Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Altinjanin 112
Ne smetaju,idem do kraja,pa onda na suprotnu stranu 
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Ау тек сад видех, слике су фантастичне!
Овако поред мора изгледа ко да је усликана негде у Сочију или на Криму!
"Штета" што више нема еколошке таксе за Црну Гору, могла је и та вињета да се прилепи врло лако...
Au tek sad videh, slike su fantastične!
Ovako pored mora izgleda ko da je uslikana negde u Sočiju ili na Krimu!
"Šteta" što više nema ekološke takse za Crnu Goru, mogla je i ta vinjeta da se prilepi vrlo lako...
Овако поред мора изгледа ко да је усликана негде у Сочију или на Криму!
"Штета" што више нема еколошке таксе за Црну Гору, могла је и та вињета да се прилепи врло лако...
Au tek sad videh, slike su fantastične!
Ovako pored mora izgleda ko da je uslikana negde u Sočiju ili na Krimu!
"Šteta" što više nema ekološke takse za Crnu Goru, mogla je i ta vinjeta da se prilepi vrlo lako...
- altinjanin
- altinjanin
Ne znam da li sam rekao,ali pre par meseci sam odradio jednu stvar,naime kiciste filtera polena,sam otvorio,ceo filter ocistio kompresorom,vratio sve na svoje mesto i preko filtera tj.u ono kuciste sam ubacio plasticnu mrezicu za komarce,isekao velicinu kucista i stavio preko filtera,i da napomenem da mnogo znaci,prvo ne moze da upada lisce,i kojekakve gluposti i prljavstina,drugo voda takodje/ulazi/ali jako malo,jer kada su jake kise lepo uduvava vazduh,dok kada nije bilo te mrezice filter se natopi vodom da je duvalo jako slabo,a takodje i sneg,tako da zaista pomaze.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Kako si dosao do tog filtera? Ja mucim muku sa njim kad je vlazno vreme.
- altinjanin
Sve se skida,brisaci,ona plastika,zatim poklopac kucista filtera i eto ga,zaista pomaze,pre nekoliko dana kada je kisa padala da i noc,meni je napolju auto,upalio sam i sasvim lepo duva.
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
Да, то би свако требао да уради на колима, само уместо пластичне да се стави поцинкована мрежица. Мада лишће, гранчице и остала чуда задржавају се на њој и никако не могу да се изваде, ту иструле, мрве се и опет улазе у систем у виду прашине...
Али ипак боље је и то него кад лист у целости улети у кабину!
Da, to bi svako trebao da uradi na kolima, samo umesto plastične da se stavi pocinkovana mrežica. Mada lišće, grančice i ostala čuda zadržavaju se na njoj i nikako ne mogu da se izvade, tu istrule, mrve se i opet ulaze u sistem u vidu prašine...
Ali ipak bolje je i to nego kad list u celosti uleti u kabinu!
Али ипак боље је и то него кад лист у целости улети у кабину!
Da, to bi svako trebao da uradi na kolima, samo umesto plastične da se stavi pocinkovana mrežica. Mada lišće, grančice i ostala čuda zadržavaju se na njoj i nikako ne mogu da se izvade, tu istrule, mrve se i opet ulaze u sistem u vidu prašine...
Ali ipak bolje je i to nego kad list u celosti uleti u kabinu!
- altinjanin
Ma ne moze sada nista da upadne,vidim par listica stoji na mrezici,jer bez mrezice ne samo sto pada na filter nego i izmedju u one ''fiokice'' filtera i to mu zaista skracuje vek trajanja.Plasticna ili metalna,sta ga znam,ja uzeh metar sa metar
100 dinara,pa ima da seckam ihajjjjj

- altinjanin
Jutros me izdade akumulator!!!ja ga upali,kresnu,ali se ugasi,ja ponovo,vergla,vergla normalno i poce da ''izdise''....drugari sa foruma su najjaci,odmah pristizu u pomoc
]V]lada je u roku od 45 min stigao na destinaciju,upalismo uz pomoc kablova.Sad sam vozio oko 2h,pa cemo pratiti situaciju,moracu na punjac da stavim,palicu je na 4-5h,bas mi se ne daje 6000-7000 za akumulator,da bar izgura ovaj ''sibirski''minus..jutros je kod mene na Altini,a to je periferija grada bilo oko -16.Hvala i Djape1977-tu,hteo da dodje,ali posto je operacija uspesno izvedena,nije bilo potrebe.Videcemo veceras i sutra kako se ponasa.
Koji ti je akumulator, koliko star? Sa Boschom nemam problema na obe lade, treca godina, pali ko mina i jutros gde je i kod mene na periferiji bilo par stepeni ispod deklariasnih -11! Preventivno oba dopunim pre ovih velikih mrazeva!
Dudule
- altinjanin
Uzeo sam ga polovnog tj.drugar Djape1977 sa foruma mi je dao pre skoro 2 godine,mozda malo menje,od 74ampera je,a koji je,pojma nemam. prosle zime nisam palio 9 dana auto,po cicoj zimi i minusu ispraznio ga je,sad ga opet vozim,ali cini mi se da nije ovako hladno bilo,ne znam...
pravac METRO, imas ga u kraju i kupi Bosch S3 sa gelom, 56 ah, 6250 dindzi
Dudule
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Bezi od tog Bosch-a ko djavo od krsta. Ja sam ga kupio i vec prve zime je poceo da zeza. Punio sam ga x puta za ove dve ipo godine koliko je kod mene.
- altinjanin
Nisam pri parama sad tj. ne smem da trosim ono sto skupljam za put u aprilu,nadam se da ce izgurati ovu zimu,bar ovaj minus veliki,inace je sve ok bilo sljaka,pali,za sad cu ga paliti na 4h,a uzecu punjac za svaki slucaj.Ako izdrzi onda sam do sl.zime miran,ali onda cu svakako morati uzeti nov,jer je ovom krstenica polako pocela da zuti...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Ja vartom zadovoljan za sad, ovo joj je peta zima i palio je svaki put (prošle godine zimi ga zbog bolesti nisam palio više od deset dana i tad nije teo da pali, ostavio ga na punjaču 12 sati i evo i dalje radi).
PS: Ako se taj tvoj bude totalis loš seti me se ako nemaš nameru da ga zadržiš, nešto bi da pravim pa bi mi trebalo kućište.
PS: Ako se taj tvoj bude totalis loš seti me se ako nemaš nameru da ga zadržiš, nešto bi da pravim pa bi mi trebalo kućište.