Altinjanin 112

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Re: Altinjanin 112

Post by altinjanin »

Vazi Herr :) evo sad napravihjkrug pali cim ''pomislim'',izgleda da ce biti razgledanje grada u nocnim satima po minusu,a u lajki plus 26,vec sam najavio lepsoj polovini da cemo se voziti nocu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

@Dudule1,akumulator je marke Jack.

djape1977

Post by djape1977 »

ma akumulator je najjeftiniji koji je postojao u metrou u tom trenutku. sad mu je 3 godine. dobro je trajao.
bosch silver i bosch blue zaobidjite u sirokom luku, imao sam oba i oba su mi u dva razlicita auta crkla odmah po isteku garancije.
j***** auto bez kardana

altinjanin

Post by altinjanin »

Izvadih ja akumulator,evo ga u sobi u toplome,necu da se j..vam po ovoj zimi,ne treba mi auto par dana,sad saam vozio jos sat i nesto,pa sam do ortaka svratio da izmerimo voltazu,12,84 pokazuje,to je ok.neka ga u toploj sobi,makar cu ga sacuvati dok ne prodje ovaj sibirski talas zime.

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Ma, druze, kupi ispravljac. Ja sam moj dopunio pre par dana preventivno.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

ispravljac je dobra stvar ali jos bolji je start booster. Ako izda akumulator, prikacis na 220V i palis kao sa punim akumulatorom.
Jednom su neki kombajneri pola sata verglali sa tim dok motor nije upalio. To ni jedan akumulator nebi izdrzao.

milanovic986
Automobil: Lada 112 1.5 Li '04

Post by milanovic986 »

Taj booster jeste dobra stvar, ali gubi kapacitet ako se ne koristi cesto. A ako ga koristis u licne svrhe, onda ce ti trebati svega par puta godisnje, realno.

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

Postoji booster koji osim svog akumulatora, radi i na 220V ;)

dejo

Post by dejo »

Na prijateljevom mercedesu W123 200D munja akumulator traje već više od 8 godina. Da li još uvijek proizvode takve akumulatore ne znam. Istina kod nas su zime dosta blaže. Njegov auto je uvijek u toploj garaži. Motor odličan pali na zub.Kod njega ne radi relej koji pali grijače, već je to ručno prespojeno. Znači ujutru kad je hladan zagrije ga 7-8 sekundi i pali. Onako kad je relej ispravan on drži grijače upaljene ovisno o temperaturi dosta duže. Kada se dizel motor upali relej i dalje još par sekundi drži upaljene grijače. To je bitno da motor u prvih par sekunda radi uglađenije. Zato predpostavljam da mu je upravo i taj neispravni relej produžio vijek.
Prošle godine sam na jednom Volvu S80 dizel mijenjao akumulator. Bio je tvornički i izdržao je 9 godina.
Nakon par dana mijenjao na jednom Mondeu benzinac originalni izdrzao 10 godina. To su mi bili rekorderi.
Inače većina tvorničkih akumulatora s kojima sam se sretao izdržali bi oko 7 godina.

altinjanin

Post by altinjanin »

Pada mi na pamet u aprilu kada krenem na put u Austriju da tamo vidim neki akumulator,sigurno su kvalitetniji,pa sta znam ako je cena ok,sto da ovde placam 50-70e ako mogu tamo.

djape1977

Post by djape1977 »

svakako su kvalitetniji nego ovde. ako budes u mogucnosti, kupi.
j***** auto bez kardana

altinjanin

Post by altinjanin »

Pa to i razmisljam,sto da dajem ovde 60-70e,nego lepo uzmem tamo,odmah montiram i cao.Moram da pitam prijatelja koliko se krecu cene,sta ima i tako to....

dudule1
Automobil: Lada Samara 1.5i

Post by dudule1 »

akumulatori Jack su od METRO brenda. svi akumulatori sa vodom su bez veze, mnogo su bolji sa gelom! kod ovih prvih ako ti se potrosi ili ispari destilovana u samo u jednoj celiji, mozes da ga bacis! koliko para toliko i muzike. Nije za dzabe taj akumulator 40 e, a Bosch 60 (50% razlike u ceni). ja sa Boschom nisam imao problema! hteo sam svojevremeno da kupim Vartu, ali nisu imali sa levim +. Alanjine, zar ti nije cimanje da vadis akumulator na toplom i da ga palis na par sati, kupi nov, mozes da nadjes na rate, ali samo brendiran sa gelom! I naravno uvek jedan punjac uz akumulator. kao sto sam rekao , na obe Lade (Samari 1.5i i 112 1.5i 16v) imam isti Bosch 56 ah i pale oba ko mine, evo im treca godina, ali svaki stavim preventivno jednom pre velike zime
Dudule

altinjanin

Post by altinjanin »

ma ok,znam,dao sam da se napuni akumulator,sutra cu ga vratiti pa pratiti.

Pera

Post by Pera »

[quote="dudule1"]akumulatori Jack su od METRO brenda. svi akumulatori sa vodom su bez veze, mnogo su bolji sa gelom! kod ovih prvih ako ti se potrosi ili ispari destilovana u samo u jednoj celiji, mozes da ga bacis! koliko para toliko i muzike. Nije za dzabe taj akumulator 40 e, a Bosch 60 (50% razlike u ceni). ja sa Boschom nisam imao problema! hteo sam svojevremeno da kupim Vartu, ali nisu imali sa levim +. Alanjine, zar ti nije cimanje da vadis akumulator na toplom i da ga palis na par sati, kupi nov, mozes da nadjes na rate, ali samo brendiran sa gelom! I naravno uvek jedan punjac uz akumulator. kao sto sam rekao , na obe Lade (Samari 1.5i i 112 1.5i 16v) imam isti Bosch 56 ah i pale oba ko mine, evo im treca godina, ali svaki stavim preventivno jednom pre velike zime[/quote]

Da li je bas tako?
Imao sam AC Delco sa gelom,taman je izdrzao dve godine,kao i reklamacija i vise nije mogao,sada imam Energizer sa "vodom" koji ima garanciju od tri godine.Voda nestaje ako autu nije dobro punjenje.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply