Altinjanin 112
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Re: Altinjanin 112
Vazi Herr
evo sad napravihjkrug pali cim ''pomislim'',izgleda da ce biti razgledanje grada u nocnim satima po minusu,a u lajki plus 26,vec sam najavio lepsoj polovini da cemo se voziti nocu

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- altinjanin
@Dudule1,akumulator je marke Jack.
ma akumulator je najjeftiniji koji je postojao u metrou u tom trenutku. sad mu je 3 godine. dobro je trajao.
bosch silver i bosch blue zaobidjite u sirokom luku, imao sam oba i oba su mi u dva razlicita auta crkla odmah po isteku garancije.
bosch silver i bosch blue zaobidjite u sirokom luku, imao sam oba i oba su mi u dva razlicita auta crkla odmah po isteku garancije.
j***** auto bez kardana
- altinjanin
Izvadih ja akumulator,evo ga u sobi u toplome,necu da se j..vam po ovoj zimi,ne treba mi auto par dana,sad saam vozio jos sat i nesto,pa sam do ortaka svratio da izmerimo voltazu,12,84 pokazuje,to je ok.neka ga u toploj sobi,makar cu ga sacuvati dok ne prodje ovaj sibirski talas zime.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Ma, druze, kupi ispravljac. Ja sam moj dopunio pre par dana preventivno.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
ispravljac je dobra stvar ali jos bolji je start booster. Ako izda akumulator, prikacis na 220V i palis kao sa punim akumulatorom.
Jednom su neki kombajneri pola sata verglali sa tim dok motor nije upalio. To ni jedan akumulator nebi izdrzao.
Jednom su neki kombajneri pola sata verglali sa tim dok motor nije upalio. To ni jedan akumulator nebi izdrzao.
- milanovic986
- Automobil: Lada 112 1.5 Li '04
Taj booster jeste dobra stvar, ali gubi kapacitet ako se ne koristi cesto. A ako ga koristis u licne svrhe, onda ce ti trebati svega par puta godisnje, realno.
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
Postoji booster koji osim svog akumulatora, radi i na 220V 
Na prijateljevom mercedesu W123 200D munja akumulator traje već više od 8 godina. Da li još uvijek proizvode takve akumulatore ne znam. Istina kod nas su zime dosta blaže. Njegov auto je uvijek u toploj garaži. Motor odličan pali na zub.Kod njega ne radi relej koji pali grijače, već je to ručno prespojeno. Znači ujutru kad je hladan zagrije ga 7-8 sekundi i pali. Onako kad je relej ispravan on drži grijače upaljene ovisno o temperaturi dosta duže. Kada se dizel motor upali relej i dalje još par sekundi drži upaljene grijače. To je bitno da motor u prvih par sekunda radi uglađenije. Zato predpostavljam da mu je upravo i taj neispravni relej produžio vijek.
Prošle godine sam na jednom Volvu S80 dizel mijenjao akumulator. Bio je tvornički i izdržao je 9 godina.
Nakon par dana mijenjao na jednom Mondeu benzinac originalni izdrzao 10 godina. To su mi bili rekorderi.
Inače većina tvorničkih akumulatora s kojima sam se sretao izdržali bi oko 7 godina.
Prošle godine sam na jednom Volvu S80 dizel mijenjao akumulator. Bio je tvornički i izdržao je 9 godina.
Nakon par dana mijenjao na jednom Mondeu benzinac originalni izdrzao 10 godina. To su mi bili rekorderi.
Inače većina tvorničkih akumulatora s kojima sam se sretao izdržali bi oko 7 godina.
- altinjanin
Pada mi na pamet u aprilu kada krenem na put u Austriju da tamo vidim neki akumulator,sigurno su kvalitetniji,pa sta znam ako je cena ok,sto da ovde placam 50-70e ako mogu tamo.
svakako su kvalitetniji nego ovde. ako budes u mogucnosti, kupi.
j***** auto bez kardana
- altinjanin
Pa to i razmisljam,sto da dajem ovde 60-70e,nego lepo uzmem tamo,odmah montiram i cao.Moram da pitam prijatelja koliko se krecu cene,sta ima i tako to....
akumulatori Jack su od METRO brenda. svi akumulatori sa vodom su bez veze, mnogo su bolji sa gelom! kod ovih prvih ako ti se potrosi ili ispari destilovana u samo u jednoj celiji, mozes da ga bacis! koliko para toliko i muzike. Nije za dzabe taj akumulator 40 e, a Bosch 60 (50% razlike u ceni). ja sa Boschom nisam imao problema! hteo sam svojevremeno da kupim Vartu, ali nisu imali sa levim +. Alanjine, zar ti nije cimanje da vadis akumulator na toplom i da ga palis na par sati, kupi nov, mozes da nadjes na rate, ali samo brendiran sa gelom! I naravno uvek jedan punjac uz akumulator. kao sto sam rekao , na obe Lade (Samari 1.5i i 112 1.5i 16v) imam isti Bosch 56 ah i pale oba ko mine, evo im treca godina, ali svaki stavim preventivno jednom pre velike zime
Dudule
- altinjanin
ma ok,znam,dao sam da se napuni akumulator,sutra cu ga vratiti pa pratiti.
[quote="dudule1"]akumulatori Jack su od METRO brenda. svi akumulatori sa vodom su bez veze, mnogo su bolji sa gelom! kod ovih prvih ako ti se potrosi ili ispari destilovana u samo u jednoj celiji, mozes da ga bacis! koliko para toliko i muzike. Nije za dzabe taj akumulator 40 e, a Bosch 60 (50% razlike u ceni). ja sa Boschom nisam imao problema! hteo sam svojevremeno da kupim Vartu, ali nisu imali sa levim +. Alanjine, zar ti nije cimanje da vadis akumulator na toplom i da ga palis na par sati, kupi nov, mozes da nadjes na rate, ali samo brendiran sa gelom! I naravno uvek jedan punjac uz akumulator. kao sto sam rekao , na obe Lade (Samari 1.5i i 112 1.5i 16v) imam isti Bosch 56 ah i pale oba ko mine, evo im treca godina, ali svaki stavim preventivno jednom pre velike zime[/quote]
Da li je bas tako?
Imao sam AC Delco sa gelom,taman je izdrzao dve godine,kao i reklamacija i vise nije mogao,sada imam Energizer sa "vodom" koji ima garanciju od tri godine.Voda nestaje ako autu nije dobro punjenje.
Da li je bas tako?
Imao sam AC Delco sa gelom,taman je izdrzao dve godine,kao i reklamacija i vise nije mogao,sada imam Energizer sa "vodom" koji ima garanciju od tri godine.Voda nestaje ako autu nije dobro punjenje.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.