LADA 112 1.5GLi 16v
Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: LADA 112 1.5GLi 16v
Na samari pozadi moze 205 a napred max 195 jer inace kaci malo !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
- (V)lada
- Automobil: Lada 112 16v
bruyoni wrote: Onda mi propade zamisao jer imam 195/55
Ма мислим можеш ти да ставиш те 195/55, ја сам тако возио пар месеци и само при пуном намотају струже унутрашњом ивицом гуме. Пролази близу металног држача кочионог црева али га не качи. Размишљао сам о дистанцерима међутим фелна се на главчину ослања свега пар милиметара па је неизводљиво било шта стављати између.
Док назад црево за гориво пролази за длаку од руба гуме...
Али невероватно колико је стабилнија у кривини са 195 уместо 175! Два цм по свакој гуми и те како значи...
Ma mislim možeš ti da staviš te 195/55, ja sam tako vozio par meseci i samo pri punom namotaju struže unutrašnjom ivicom gume. Prolazi blizu metalnog držača kočionog creva ali ga ne kači. Razmišljao sam o distancerima međutim felna se na glavčinu oslanja svega par milimetara pa je neizvodljivo bilo šta stavljati između.
Dok nazad crevo za gorivo prolazi za dlaku od ruba gume...
Ali neverovatno koliko je stabilnija u krivini sa 195 umesto 175! Dva cm po svakoj gumi i te kako znači...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Mora da može da se stavi distancer sa zastave, uz duže šrafove naravno. Kolko vidim ti nemaš korube (podkrila) ja imam pa mislim da će i to biti problem sa ovom dimenzijom
Ma, videću i onako za leto imam 185/60 14" ali su već jednom rotirane a i imaju 5-6 godina pa sam zato hteo da ih zamenim sa ovim Uniroyal
Ma, videću i onako za leto imam 185/60 14" ali su već jednom rotirane a i imaju 5-6 godina pa sam zato hteo da ih zamenim sa ovim Uniroyal
(V)lado, kako ti se pokazao onaj krovni nosac za skije? Jel to magnetni? Posto planiram da idem na skijanje sa 5 ljudi u njemu, nemam skije da stavim u kabinu, pa mi ne gine krovni nosac, Gde si uzeo, posto je. Ima neki u Metrou 3500 dindzi! kazu da moze dva para skija. Taman za mene i zenu, ostali neka iznajme.
Dudule
- (V)lada
Носач за скије је много добро решење, а и једино кад кренеш натоварен ко мазга!
Да магнетни је, обришу се додирне површине и само се прилепи. Има места за два пара скија са штаповима и све се то увеже гумама. На аутопуту не прелазиш 130 и нема неке страшне буке ако их само лепо поставиш.
Ја сам узео пре једно 3,4 године на бувљаку за чини ми се исто тако 3500 дин. Није баш ни мало пара али исплати се после првог коришћења, јер не мораш више да се гураш са скијама поред седишта, мењача и слично...
А коју дестинацију си одабрао ако сме да се зна?!
Nosač za skije je mnogo dobro rešenje, a i jedino kad kreneš natovaren ko mazga!
Da magnetni je, obrišu se dodirne površine i samo se prilepi. Ima mesta za dva para skija sa štapovima i sve se to uveže gumama. Na autoputu ne prelaziš 130 i nema neke strašne buke ako ih samo lepo postaviš.
Ja sam uzeo pre jedno 3,4 godine na buvljaku za čini mi se isto tako 3500 din. Nije baš ni malo para ali isplati se posle prvog korišćenja, jer ne moraš više da se guraš sa skijama pored sedišta, menjača i slično...
A koju destinaciju si odabrao ako sme da se zna?!
Да магнетни је, обришу се додирне површине и само се прилепи. Има места за два пара скија са штаповима и све се то увеже гумама. На аутопуту не прелазиш 130 и нема неке страшне буке ако их само лепо поставиш.
Ја сам узео пре једно 3,4 године на бувљаку за чини ми се исто тако 3500 дин. Није баш ни мало пара али исплати се после првог коришћења, јер не мораш више да се гураш са скијама поред седишта, мењача и слично...
А коју дестинацију си одабрао ако сме да се зна?!
Nosač za skije je mnogo dobro rešenje, a i jedino kad kreneš natovaren ko mazga!
Da magnetni je, obrišu se dodirne površine i samo se prilepi. Ima mesta za dva para skija sa štapovima i sve se to uveže gumama. Na autoputu ne prelaziš 130 i nema neke strašne buke ako ih samo lepo postaviš.
Ja sam uzeo pre jedno 3,4 godine na buvljaku za čini mi se isto tako 3500 din. Nije baš ni malo para ali isplati se posle prvog korišćenja, jer ne moraš više da se guraš sa skijama pored sedišta, menjača i slično...
A koju destinaciju si odabrao ako sme da se zna?!
- (V)lada
Ооо широко, широко...
Леп провод вам желим, само да буде мало сунца, проходни путеви, а снега ће ваљда бити довољно...
Ooo široko, široko...
Lep provod vam želim, samo da bude malo sunca, prohodni putevi, a snega će valjda biti dovoljno...
Леп провод вам желим, само да буде мало сунца, проходни путеви, а снега ће ваљда бити довољно...
Ooo široko, široko...
Lep provod vam želim, samo da bude malo sunca, prohodni putevi, a snega će valjda biti dovoljno...
od 20.2 ima popust na ski pas 50%, http://www.skijalistasrbije.rs/strana/v ... ski-karata pa ko voli nek izvoli! kazu da ce biti lepo vreme, koji je to put neprohodan za ladu, a snega ima preko metar i po! nikada nisam stavljao lance, ali se uvek penjem sa strane Josanicke banje! ovako je bilo pre dve godine (prosle bio sa nekim ortacima drugim kolima), a one tamo nedelje opet isto!
Dudule
- (V)lada
Пре неки дан почело је да ми се чује неко стругање приликом кочења ножном и ручном.
С обзиром да пакнови никад нису мењани (59000км), а и технички долази убрзо, решио сам да их променим.
Узео неке немачке МАСТЕР СПОРТ за 1100 динара, али приликом монтаже имао сам извесних проблема...

Овај део на новим пакновима је под нешто већим углом па је морало чак пар мм да се засече бонсеком и добро истурпија а да се притом не наруши функционисање саме кочнице.
Тако да кад неко буде куповао пакнове не мора да узима баш ову марку јер ће морати да се одради мала преправка. Иако на декларацији пише да је за готово све моделе лада ипак мало су се швабови зај*бали...

Pre neki dan počelo je da mi se čuje neko struganje prilikom kočenja nožnom i ručnom.
S obzirom da paknovi nikad nisu menjani (59000km), a i tehnički dolazi ubrzo, rešio sam da ih promenim.
Uzeo neke nemačke MASTER SPORT za 1100 dinara, ali prilikom montaže imao sam izvesnih problema...
Ovaj deo na novim paknovima je pod nešto većim uglom pa je moralo čak par mm da se zaseče bonsekom i dobro isturpija a da se pritom ne naruši funkcionisanje same kočnice.
Tako da kad neko bude kupovao paknove ne mora da uzima baš ovu marku jer će morati da se odradi mala prepravka. Iako na deklaraciji piše da je za gotovo sve modele lada ipak malo su se švabovi zaj*bali...
С обзиром да пакнови никад нису мењани (59000км), а и технички долази убрзо, решио сам да их променим.
Узео неке немачке МАСТЕР СПОРТ за 1100 динара, али приликом монтаже имао сам извесних проблема...

Овај део на новим пакновима је под нешто већим углом па је морало чак пар мм да се засече бонсеком и добро истурпија а да се притом не наруши функционисање саме кочнице.
Тако да кад неко буде куповао пакнове не мора да узима баш ову марку јер ће морати да се одради мала преправка. Иако на декларацији пише да је за готово све моделе лада ипак мало су се швабови зај*бали...

Pre neki dan počelo je da mi se čuje neko struganje prilikom kočenja nožnom i ručnom.
S obzirom da paknovi nikad nisu menjani (59000km), a i tehnički dolazi ubrzo, rešio sam da ih promenim.
Uzeo neke nemačke MASTER SPORT za 1100 dinara, ali prilikom montaže imao sam izvesnih problema...
Ovaj deo na novim paknovima je pod nešto većim uglom pa je moralo čak par mm da se zaseče bonsekom i dobro isturpija a da se pritom ne naruši funkcionisanje same kočnice.
Tako da kad neko bude kupovao paknove ne mora da uzima baš ovu marku jer će morati da se odradi mala prepravka. Iako na deklaraciji piše da je za gotovo sve modele lada ipak malo su se švabovi zaj*bali...
- bruyoni
Bolje da ih nisi uzimao, zimi stružu ko nezdravi čim se malo ne koriste. Znači dovoljno da ne diraš kočnicu 10-15 km i spremi se za struganje. Da ti ne pričam kako je kad auto odstoji preko noći po hladnom vremenu. Kočili su OK prvih jedno godinu dana sad em stružu više em ne koče kako treba pa se i ja misli da ih menjam a strahujem da nisu sjebale doboše. Gledam neke LPR ili trusting jer drugo ne uspevam da nađem. Isti su ko za samaru.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Je l' koci kao sa ''ASS'' ili.....
[skraceno za sistem''ako stane-stane]

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
ja sam pre 2 godine stavio i i dalje su na kolima prednje plocice Master Sport (presao negde oko 40ak hiljada) i nemam ama bas nikakvu zamerku. niti skripe niti struzu, extra koce se ponasaju i na hladnom i na toplom.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
to nije ni proslo pored nemacke na putu ka srbiji...
j***** auto bez kardana
- bruyoni
Ma pusti ih, još kad stružu najbolje koče
mada ni ja ih nisam nešto mnogo platio ako se dobro sećam nekih 600-700 dinara komplet.