struja

Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja

pera-vb
Automobil: samara 1.3s

struja

Post by pera-vb »

procitao sam puno postova ili problem ni slican ovome,,,,ovako meni se desava krenem nedge sve je u redu prvo pocinje da se gubi grejanje pi onda svetla auto se sam ugasi i nema sanse zaljenju posle nekih 15min auto normalno upali zezaju zmigavci sve zeza menjani su releji svi isiguraci menjan je alternator menjao sam i akumulator sve moguce je promenjeno ali ipak nista lampica za akumulator stalno svetli a punjenje akumulatora blizu 17v kada pipnem klemu to ne varnici nego vari iskljucio sam radio trista stvari sto elektricara sam promenio i nista opet isto ne znam vise sta da radim ne pada mi napamet majke mi.... :(

Pera

Re: struja

Post by Pera »

Ovo zvuci kao gadan problem,ali napamet se nista ne moze reci,iz ovoga sto si rekao mislim da ti je tabla za osigurace otisla bukvalno receno u pm,vrlo moguce i regler.
Ima sigurno elektricara koji to mogu da rese,ako nema u tvom gradu,trazi dalje.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

pera-vb

Post by pera-vb »

zaboravio sam da kazem menjao sam i tu tablu da li je moguce da opet ona zeza pre ned dana sam kupio regler mislim da je bio oko 1700din kazem ti sve moguce je zamenjeno..i opet nista...

gedora
Automobil: zil

Post by gedora »

nadji dobrog elektricara...kao prvo regulisite da napon punjenja bude u granicama normale 13,6-14,2 v. sa punjenjem od 17 v unistices i akumulator i instalaciju i potrosace i sve zivo. znaci prvo regulacija napona, zatim dalje..

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

ovo oko 17 v obicno biva ako je neispravan alternator (1 faza je pukla ili dioda)
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

ilija90
Automobil: Samara

Post by ilija90 »

Dali sijalice koje crknu pocrne?

pera-vb

Post by pera-vb »

sada sam dosao od majstora promenio sam alternator sada je punjenje 14.6v rekomi je da mora relejna tabla da se skine i da se ispita ako nije ona morace redom da se krene instalacija.... :angry

gedora

Post by gedora »

kakvo je sad stanje sa grejanjem, gasenjem u voznji, migavcima. kontrolnim lampicama u tabli?????

pera-vb

Post by pera-vb »

grejanja sada na najace jedva da okrece migavci se ne gube lampica za akumulator polise i gasi za zada je tako videcemo za dalje bitno da mi se svetla ne gube...

gedora

Post by gedora »

hm.. dosta nelogicnosti... najverovatnije problem u instalaciji, ali ko bi ga znao ...

pera-vb

Post by pera-vb »

ko zna kad nece onda nece danas je puklo crevo za vodu ja stvarno ne znam vise sta cu sva sreca imamo jos jedan auto pa nepravi problem pocinje da se desava nesto sa njom :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

meni to deluje kao problem sa masom, onda se osiguraci greju a apotrosaci jedva rade...sta kaze taj veseljak elektricar zbog cega ne radi ventilator?
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

xxx

Post by xxx »

Los kontakt dzeka na plocici s otponicima moze biti uzrok slabog rada ventilatora, grejanje zice i osiguraca...

pera-vb

Post by pera-vb »

hvala na odgovorima grejanje i punjene akumulatora je resoeno takodje i gubljenje svetla....sada se desava sasvim nelogicna stvae.........kada upalim prekidac svetala i dam zmigavac bez kljuca auto pali kontakt bez kljuca sta je to sta moze da bude????????????

xxx

Post by xxx »

Skini oblogu volana i proveri instalaciju mozda ti je majstor izveo divlju instalaciju za svetla i pritom prespojio zice, ili je vlaga uzrok prespajanja uglavnom trazi uzrok da ti te se ne desi veca havarija

Post Reply