kardani sa homokinetičkim zglobovima
Moderators: dejo, jeronimo, na benzinskoj me vole, parkvets
- na benzinskoj me vole
Re: kardani sa homokinetičkim zglobovima
Ciao driveri
Nisam već dugo bio ovdje, ja također sanjam o kardanim sa homokinetičkim zglobovima ali nema se para.
Ono što sam istražio trebali bi biti trajniji i tiši.
Svi laki terenci te kategorije i snage ih koriste (kaškai 4x4, rav4 4x4....)
Tako da nije izmišljanje tople vode...
Slučajno vidio u Zg se da kupiti Chevy Niva, jedan dan ću ići i to vidjeti...
Pozz
Nisam već dugo bio ovdje, ja također sanjam o kardanim sa homokinetičkim zglobovima ali nema se para.
Ono što sam istražio trebali bi biti trajniji i tiši.
Svi laki terenci te kategorije i snage ih koriste (kaškai 4x4, rav4 4x4....)
Tako da nije izmišljanje tople vode...
Slučajno vidio u Zg se da kupiti Chevy Niva, jedan dan ću ići i to vidjeti...
Pozz
Ruska mashinerija by Srky the only way to fly !
provereno, ovi jeftiniji se prave u ukrajini sada za kvalitet ne znamo dok neko ne proba....
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- na benzinskoj me vole
Zanima me dali je isti zadnji kardan od 1.7 i 17i (2002). Ili barem jesu prirubnice iste.?
jeste ako mislis da li je precnik krstova isti. samo ako gledas neki polovan auto ,svasta su ljudi sposobni da stave cak i delove od 1.6(2121)
A koje delove od 1.6 konkretno?
sta koje delove ? pa mislim na komplet kardan sa sve krstovima koje su veseljaci u ovl servisu sevnuli coveku koji je kupio novu nivu a njegove uvaljali ko zna kome ....
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
na 1,6 se krstovi kardana menjaju svakodnevno
tako da ih treba izbeći
ma naravno covek se izneadio kad je otisao u prodavnicu a covek mu rekao da nije to sto drzi u ruci krst od 21214 nego od 2121...
posle se celo klupko odmotalo....
posle se celo klupko odmotalo....
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Ti u ovlacenim servisima su takvi prevaranti da to nije normalno, drugar oterao Floridu na prvi servis, jos im i flasu rakije i kolace sa slave odneo, preuzeo auto, a cep za ulje nije pipnut uopste, prljav od pre.
Znam za slucaj ovde u servisu da su isto na prvom servisu coveku na Kecu skinuli 5b menjac i stavili 4b, cak su i balans stanglu za cetvorobrzinski stavili, neku staru uprskanu crvenom bojom od farbanja auta, a njegov auto tamno zelen.
Znam za slucaj ovde u servisu da su isto na prvom servisu coveku na Kecu skinuli 5b menjac i stavili 4b, cak su i balans stanglu za cetvorobrzinski stavili, neku staru uprskanu crvenom bojom od farbanja auta, a njegov auto tamno zelen.
- Dare
pa meni su u zastavi u Nišu naplatili prvi servis 5 000 za juga, a samo su ulje i filter zamenili. Sve vreme sam bio tu. Naplatili su mi što sam čekao da se motor ohladi 5 sati da bi kao štelovali ventile,a onda su otvorili deklu i rekli da je sve OK. Rekli su da je norma tolika i da mora da se plati.
Čovek je doterao novu nivu i žalio se da mu curi ulje iz kvačila na donjem cilindru. Ostavio i otišao. Onda je majstor upalio motor i turirao pola sata kao malouman na crvenim obrtajima, dok se nekad setio da počne da radi.... Daj bože da nije oštetio motor.
Ostavljanje vozila bez nadzora - NIKADA !
Čovek je doterao novu nivu i žalio se da mu curi ulje iz kvačila na donjem cilindru. Ostavio i otišao. Onda je majstor upalio motor i turirao pola sata kao malouman na crvenim obrtajima, dok se nekad setio da počne da radi.... Daj bože da nije oštetio motor.
Jel pricamo o kardanima precnika soljica 24mm i 28 mm?
ovim tanjim....
sta ce covek kada voli zvuk agregata na visokim obrtajima(a niva ima stvarno lep sportski glas)Dare wrote:pa meni su u zastavi u Nišu naplatili prvi servis 5 000 za juga, a samo su ulje i filter zamenili. Sve vreme sam bio tu. Naplatili su mi što sam čekao da se motor ohladi 5 sati da bi kao štelovali ventile,a onda su otvorili deklu i rekli da je sve OK. Rekli su da je norma tolika i da mora da se plati.
veoma nacitan momak....
- na benzinskoj me vole
Pitanje je dali su kardani na svim 1.7 isti, znači kupio bi polovan sa karambolirane 1.7 karburatorke i stavio ga na svoju 1.7i!
A što se tiče majstora, nemojte da počnem:
Moj auto je postao ispravan kad sam ga ja počeo održavati.
Bila u svim mogućim servisima sa dijagnostikom i svim čudima, da bi ja sam otkrio na 95 000 da knock sensor uopće nije prikopčan na insatalaciju, falio komad žice.
Onda dva auto električara ne mogu zalemiti četkice na alnaseru.
Majstor, još kao poznanik, mjenja krst kardana i u škripu skrivi kardan, pa natom istom krstu pukne mazalica malo kasnije i otpadne.
Mislim taj auto bi bio stvarno super da ga znaju održavati.
A što se tiče majstora, nemojte da počnem:
Moj auto je postao ispravan kad sam ga ja počeo održavati.
Bila u svim mogućim servisima sa dijagnostikom i svim čudima, da bi ja sam otkrio na 95 000 da knock sensor uopće nije prikopčan na insatalaciju, falio komad žice.
Onda dva auto električara ne mogu zalemiti četkice na alnaseru.
Majstor, još kao poznanik, mjenja krst kardana i u škripu skrivi kardan, pa natom istom krstu pukne mazalica malo kasnije i otpadne.
Mislim taj auto bi bio stvarno super da ga znaju održavati.
- Dare
ja verujem da je isti kardan za 1,7 i 1,7i. Samo gledaj da je zdrav teleskop, tj da nema lufta. Sve ostalo se sređuje. Najbolje bi bilo kada bi našao kardan sa fabričkim krstovima koji nisu skidani jer onda ne treba balansiranje !