Samarine kocnice
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Samarine kocnice
kad se ugasi motor, i tek nakonm toga servo pocne da sisti i nije neka neispravnost... nediraj nista jos uvek
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
Evo sada menjam prednje pločice,mada je dobro kočila ali se pitam kako je kočila kad pločica skoro i nema
Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
pusti ti 65% i tragove kocenja, nego lepo na valjke pa vidi stvarno kako koci, pa ces pouzdano znati gde treba da trazis kvar.bobans wrote:Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.
Ma auto sam uzeo a odjavljen je,treba da ga registrujem tek,A da idem da rizikujem bez tablica samo na valjke ne ide mi u prilog nikako. 
- BokeYGTi
- Automobil: Lada 112 1.6 16v
pa i onako moras na tehnicki zbog registracije
salu na stranu, ono sto ti pokaze dijagram i subjektivni osecaj se skoro nikad ne poklapaju...
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
Unakrsno, prednji levi zadnji desni i obrnuto ako niko nije petljao oko kocionog. Proveri creva i da li ima vazduha u sistemu, pogledaj i u kakvom stanju su ti diskovi- dobosibobans wrote:Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
iz iskustva ti mogu reci, da taj nazovimo ga kvar (iako nije) je najtezi za otklanjanje. na tehnickom ce ti pokazati dobro, jer ces pritisnuti kocnicu svom snagom, ali u normalnoj voznji pri laganom kocenju ces imati problem (vuci ce ti auto u levu stranu). popravka pocinje skidanjem i razradom levog klipa na koc celjusti (moras ga srediti-razraditi da ide lako kao i desni), zatim provera plocica, diskova, koc creva, dovodne cevi i na kraju koc cilindra.... uspeh...bobans wrote:Opet imam problem sa kočnicama.kada normalno kočim nekih 65 % pedale i snage koči samo leva strana,a kad ukopam do patosa koče sva četri točka i trag u mm isti svim točkovima.Nisam nikad čačkao glavni kočioni cilindar i ne zna da li je on podeljen leva i desna strana ili prednji i zadnji točkovi
budalama uvek treba ustupiti "prvenstvo prolaza"
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Kakva je razlika između zadnjeg kočionog za samaru i za yuga? Kažu mi da paše šrafa na šraf ali na Metelli sajtu vidim da ladin ima veći prečnik što mu nekom logikom dođe da isporučuje veću silu uz kraći hod? Ako je neko to tako budžio jel ima neke razlike?
- Miljan
- Automobil: Skala 55, Koral 65
Isti su potpuno.
Pisano. Može da posluži, ali samarin ima unutra neki sistem za održavanje razmaka.......
tako je choksi... na ladama postoji unutar klipa nesto nalik na kariku metalnu i stvara taman toliki otpor da opruga nemoze da sabija cilindar u slucaju da se desi kidanje sajle za rucnu. sa koc klipom od yuga, ako se pokida sajla za rucnu (a paknovi su relativno istroseni, pa se za sirenje koristi podesavanje na sajli, i izmedju distancera i paknova se stvori luft), moze se desiti da pedala "propadne" i da hvata na drukanje iz drugog puta(sto je veoma neugodno i rizicno,kad se desi iznenada), zato sto opruga sabije taj yugov klip, a koc cilindar nemoze da potera dovoljnu kolicinu ulja da bi se ostvarilo kocenje tj trenje paknova o dobos. zato iskljucivo original...
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
OK, shvatio sam.
Zahvaljujem!
Zahvaljujem!
paknovi su itroseni,posebno desi,pa se cuje hvosh-hvosh na desnom yadnjem.
sad ce gegistracija,pa bih da to regulisem.
Preporuke ya model?
Preporuke ya model?
TNG?.....Aaaaa,plin,tj LPG!!! ....Ugradio!
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Moja preporuka je italijanske LPR. Ja ih trenutno koristim i zadovoljam sam. Dobro koce, ne skripe i ne trose se puno. Bolje su od Cobesta i ruskih koje sam ranije koristio.gorstak wrote:paknovi su itroseni,posebno desi,pa se cuje hvosh-hvosh na desnom yadnjem.
Preporuke ya model?
U Beogradu ih ima kod uvoznika Gazela komerc i na jos par mesta: SHOP INVEST...
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!