filter kabine
Moderators: BokeYGTi, elektronicar, pesadinac, letnjikovac, milanovic986
Re: filter kabine
a trebalo bi na 10 000 ili bar jednom godisnje. kroz njega protrci sve sto vi i vasi sap(a)utnici udahnete , e ako u njemu ima budji, ostataka mrtvih buba i racimo baktrijica tipa legionele....
eto razloga da posetite cika doktora a to mu dodje mnogo vise od oko 125 dinara mesecno iliti 1,14 eura na svakih 30 dana...koliko kosta nov firmirani filter pa cak i onaj koji ima insert od aktivnog uglja koji eliminise otrove(za one koji nisu se druzili sa zastitnom maskom) 
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- bruyoni
- Automobil: Lada 112 1.5 16v
Pa kad ga je ruja smestio da se otelim dok ga zamenim, u principu prvi put sam ga promenio jer je počeo da se oseća miris na nakvašeno lišće sad ću da ga na proleće preventivno zamenim.
mislis na trulez?
nekada se treba malo i pomuciti zarad zdravije sredine
inace nemoj se sekirati na NIJEDNOM autu se ne menja lako kod svih je ispod bar jedne plastike. na nisanima naprimer moras da rasklopis kasetu i desnu stranu ins table, osrafis par tesko pristupacnih srafova, zvuces glavu unutra i izvuces ga sve fiokicom sirine 2cm sa 25cm a potom sve lepo vratis(a sve vreme si na ledjima preko patosa suvozaca jer je tako lakse). sve to da bi i servisi uzeli malo para a ti se vozikao u autu u kom nema prasine na instrument tabli...
lepo platis i ne razmisljas, popijes kaficu i teraj dalje... 
i ne menja se preventivno nego po specifikaciji(kao i sve ostalo) rekao sam vec kad...inace bespotrebno bacas novac sto dovodi u totalnu suprotnost onome od pre(a opet greska)
i ne menja se preventivno nego po specifikaciji(kao i sve ostalo) rekao sam vec kad...inace bespotrebno bacas novac sto dovodi u totalnu suprotnost onome od pre(a opet greska)
Last edited by jeronimo on Wed Mar 14, 2012 3:08 pm, edited 1 time in total.
- bruyoni
Ne trulež.. raskvašeno lišće bre! 
Vala se na većini menja lako Astre, VW, Kia, hyundai... ono što sam video se sastoji od otkačinjanja kasete i pritiskanja prstima osigurača fioke u kojoj je filter. Duže traje da očistiš kasetu od stvari kako bi je otkačio sa osigurača da se zarotira oko šarki nego menjanje filtera. Kod 110: otvaraj haubu, odšraši izlocaiju sa pregrade motornog prostora, skidaj prvi sloj zaštitne plastike, zatovri haubu, skidaj brisače (ej brisače!), otvori haubu, skidaj zaštitu sa kutije ventilatora, zavuci ruku u nju i napipaj filter pa onda nekako zavuci novi i po osećaju ga namesti jer od ruke ne možeš da gledaš u tu rupu i onda sve vrati obrnutim redosledom ali sa više pominjanja familije geniju kome je pomenuti sistem pao na pamet! AKo neko zna bezbolniji nači nek me nauči ja sam do sad samo jednom menjao i nisam video da ima bezbolniji način.
Preventivno tj. ne smrdi, menjan je pre dve godine tako da... sračunaj dal bacam pare.
Vala se na većini menja lako Astre, VW, Kia, hyundai... ono što sam video se sastoji od otkačinjanja kasete i pritiskanja prstima osigurača fioke u kojoj je filter. Duže traje da očistiš kasetu od stvari kako bi je otkačio sa osigurača da se zarotira oko šarki nego menjanje filtera. Kod 110: otvaraj haubu, odšraši izlocaiju sa pregrade motornog prostora, skidaj prvi sloj zaštitne plastike, zatovri haubu, skidaj brisače (ej brisače!), otvori haubu, skidaj zaštitu sa kutije ventilatora, zavuci ruku u nju i napipaj filter pa onda nekako zavuci novi i po osećaju ga namesti jer od ruke ne možeš da gledaš u tu rupu i onda sve vrati obrnutim redosledom ali sa više pominjanja familije geniju kome je pomenuti sistem pao na pamet! AKo neko zna bezbolniji nači nek me nauči ja sam do sad samo jednom menjao i nisam video da ima bezbolniji način.
Preventivno tj. ne smrdi, menjan je pre dve godine tako da... sračunaj dal bacam pare.
Sve u svemu mislim da ne bi bilo loše da se zamjeni bar jednom u dvije godine, ili ako neko baš hoće jednom godišnje.
- altinjanin
- Automobil: lada 112 16v
Ja sam stavio mrezicu za komarce preko filtera tj.u kuciste,tako da ne moze da upada sve i svasta.Vidim kroz resetkicu par listica na mrezici,ali ne mogu doci u sam filter,na ovaj nacin sam produzio vek trajanja i zamene.
...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..
nije bacanje. max je jedna godina ostalo je bolest u najavi....
a sto se tice skidanja, nemam puno dodira sa 111/2 serijom ali knjige kazu "bez skidanja creva brisaca odvojite plastiku vetrobrana i pomerite je u stranu"...znaci ne bi trebala cela da se skida nego samo da se oslobodi ugao do suvozaca i podigne u vis dovoljno je elasticna (celo skidanje na slikama ispod)
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -okna.html
pa onda lepo...
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 21124.html
i udahnete cist planinski vazduh sa mirisom jorgovana....
a sto se tice skidanja, nemam puno dodira sa 111/2 serijom ali knjige kazu "bez skidanja creva brisaca odvojite plastiku vetrobrana i pomerite je u stranu"...znaci ne bi trebala cela da se skida nego samo da se oslobodi ugao do suvozaca i podigne u vis dovoljno je elasticna (celo skidanje na slikama ispod)
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... -okna.html
pa onda lepo...
http://www.autoprospect.ru/vaz/2110-zhi ... 21124.html
i udahnete cist planinski vazduh sa mirisom jorgovana....
- bruyoni
Ajmo ponovo ovaj filter u opticaju!pesadinac wrote: to je to ....
Ipak nije za ove starije varijante one plastike nego za ove nove ko što je ova http://s2.postimage.org/56kulgdon/100_3248.jpg
Prosleđujem ga dalje po nabavnoj ceni
Ako nekom treba nek se javi.
- altinjanin
Vidi se na kutuji da pise posle 01.09.2003/za modele posle napomenutog datuma/.
- bruyoni
Ma Duro me zajebo
Nekako sam umislio da je on rekao da njemu neće odgovarati, nastao je neki nesporazum u komunikaciji ko ima kakvu plastiku ispod brisača...
Tako da Duro filter je za tvoju ladu pa ako ga hoćeš imaš prednost u dobijanju pa mi se javi.
Nekako sam umislio da je on rekao da njemu neće odgovarati, nastao je neki nesporazum u komunikaciji ko ima kakvu plastiku ispod brisača...
Tako da Duro filter je za tvoju ladu pa ako ga hoćeš imaš prednost u dobijanju pa mi se javi.
- altinjanin
Aha,Duro je krivac,drz'te Dura

Jeli, a imate li neku shemu kako se sve ovo vraća
? Ne pipam , bre, ništa dok u filteru ne ugine pacov
Rasturio sam vrata pre neki dan da podmažem mehanizam za otvaranje, pa rekoh ajd da rasturim i bravicu , zeza već neko vreme. Jedva sam sve vratio (aman ljudi, ukalkulišite u "uputstvo" da ima i nas sa dve leve) 
http://www.palvet.webs.com/
onda servis, popijes pice(kafu) procitas novine,rad uredno platis i gas u patos do sledeceg puta. treba i oni da jedu banane... 
Kupio sam filter kabine. Kada sam sve demontirao, uocio sam razliku tako da novi filter nisam ugradio. Kataloski brojevi se slazu. U cemu je fazon?
Last edited by djmiros on Mon Aug 06, 2012 9:40 pm, edited 1 time in total.
Jos jedno poredjenje