Modernizovana Lada NIVA
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Re: Modernizovana Lada NIVA
nadjoh ovo lep photo shop !!!
http://hvtm.hu/index_en.php3?ID=9000&carID=844
http://hvtm.hu/index_en.php3?ID=9000&carID=844
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Moje je misljenje da Nivu ne treba mnogo dirati mozda samo agregat savremeni dizel ito je to. Treba da ostane iskljucivo terenac sa starom linijom ni far joj ne bi menjao, Nesto kao sto je land rover uradio sa onim modelom sto policija vozi kod nas. Ako oce da prave kao ML, Q7,kaen, nek naprave potpuno nov model nemam nista protiv.
Ali Niva nek ostane autenticna kako je i nastala pogotovo linija.
Ali Niva nek ostane autenticna kako je i nastala pogotovo linija.
kud bas dizel ,kod varijanti novijih turbo bezinaca. pune vec od 1200 obrtaja....dizeli su bili resenje pre 20 godina...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "
- Samar-Guja
pa i 1 i drugo dobri su i benzinci ali svaki danasnji dizel ide cak i bole od nekih benzzinaca + obrtni moment koji benz. retko koji ima !
jesi li ti ikad probao benzinca sa TURBOM? ja sam ih vozio malo vise i kad stisnes gas ocne jabucice ti se zalepe za potiljak....(bukvalno imas osecaj kao da ti neko sakom pritiska oci)
ti dizeli imaju turbinu a bez su samo traktori sa kabinom... 
- Samar-Guja
audi a4 1.8 T moj teco ga vozi ubija kako ide ! ALi shto se Nive tice za nju je po meni neki dobar TDi !
A veruj svaki dizel (bivshi turbo) bez turbine ide bolje ode obicnog sa istom kubikazom !
A veruj svaki dizel (bivshi turbo) bez turbine ide bolje ode obicnog sa istom kubikazom !
naravno kad bespotrebno naliva naftu a nema dovoljnu kolicinu vazduha(komprimovanaog)koji mu obezbedjuje turbina...
nece tako dugo....
inace taj audi (kao i svi folcvangeri uostalom) ide kao traktor sa chip tuningom, probaj recimo neki subaru sa 2.0 ili jos bolje 2.5 turbo....da vidis sta su i performanse i drzenje staze i zvuk od koga se koza jezi na potiljku i to kada ga cujes iz daljine a unutra kao u katapultu...
p.s. jesi li probao nekada da upalis dizela na -36c(ali da je dobro odstojao jedno dva ,tri dana), ja jesam....
nece tako dugo....
inace taj audi (kao i svi folcvangeri uostalom) ide kao traktor sa chip tuningom, probaj recimo neki subaru sa 2.0 ili jos bolje 2.5 turbo....da vidis sta su i performanse i drzenje staze i zvuk od koga se koza jezi na potiljku i to kada ga cujes iz daljine a unutra kao u katapultu...
p.s. jesi li probao nekada da upalis dizela na -36c(ali da je dobro odstojao jedno dva ,tri dana), ja jesam....
TDI 1,9 golf 4- pali kao mina (da ne kazem kao extra benzinac), posle mesec dana stajanja, doduse na -24.. sve je stvar u kakvom je stanju motor. folcvangeri isu kao traktor sa chip tuningom??? gresis druze..ili si vozio neki krsh..
- Samar-Guja
Nije ovo dizel ako na to mislis , beniznac koji ubija turbina se ukljucuje tek na 3000 obrtaja !taj audi (kao i svi folcvangeri uostalom) ide kao traktor sa chip tuningom
A probao sam subaru xt turbo nisam neshto odusevljen bolje vuce audi !
he he, ajde kad vi kazete....
btw. (znam da nije dizel) sa 3000 obrtaja turbo rupa je kao kuca(propast). vidi se koliko su razmisljali samo je jace cimanje i eventualno sletanje sa puta...
ove zime imao sam nekoliko slepovanja na -25 dizela od 2 god starosti i to se ugasili u voznji(bord uredno pokazivao spoljnu temperaturu),uglavnom vodeci nemacki brandovi da si rekao japanac ili francuz pa i ajde, a sto se tice temperature to je mali minus ja nivu vozim na toj temperaturi u tankom duksu(ponekad i u majici) oblacim jaknu samo kada izlazim iz kola.
poredjenja radi na -32,-33 puca drvo, a na -35,-36 puca kamen, ako golom rukom uhvatis za metal koza i meso odlaze sa povlacenjem
. naftu(bez spec. aditiva) izbacis iz kofe i igras sa njom fudbal.... 
btw. (znam da nije dizel) sa 3000 obrtaja turbo rupa je kao kuca(propast). vidi se koliko su razmisljali samo je jace cimanje i eventualno sletanje sa puta...
ove zime imao sam nekoliko slepovanja na -25 dizela od 2 god starosti i to se ugasili u voznji(bord uredno pokazivao spoljnu temperaturu),uglavnom vodeci nemacki brandovi da si rekao japanac ili francuz pa i ajde, a sto se tice temperature to je mali minus ja nivu vozim na toj temperaturi u tankom duksu(ponekad i u majici) oblacim jaknu samo kada izlazim iz kola.
poredjenja radi na -32,-33 puca drvo, a na -35,-36 puca kamen, ako golom rukom uhvatis za metal koza i meso odlaze sa povlacenjem
- Dare
- Automobil: Niva 1.7 4×4
skrenuli ste sa teme k'o niva sa asfalta !