Zanimljivi automobili na nasim prostorima...

Moderators: dejo, djape1977, Alexa, Shone89, radek mb

djape1977

Re: Zanimljivi automobili na nasim prostorima...

Post by djape1977 »

ti sa polovnim senatorima su najmanji problem.
ja sam bravar i vozim ladu. imam pare da stavim na nju 4 odlicne zimske gume i da je odrzavam tako da kad me panduri posalju na vanredni tehnicki pregled mogu da ih psujem na sav glas jer znam da ce auto da prodje bez problema. samo mi trose vreme bez veze.
pun mi je genijalaca koji imaju nov auto i nemaju para. pre neki dan me zove drugar da pita gde moze da napravi kjuc za citroen saxo iz 2002. kad je cuo gde i posto je poceo da cvili i kuka. pa sto si kupio auto sa kod kljucem idiote? za taj polovan set kvacila za
JTD me zvalo njih 5 na dan dok ga nisam prodao i svi do jednog su trazili da spustim cenu. cigani najobicniji.
juce mi je dolazio jedan komsija da pita da mu uradim "veliki servis" na puntu 2008. kad sam izvadio i pokazao mu nov "fiat ricambi originali" zupcasti kais i rekao mu da ce da ga kosta 1500din isto je poceo da cvili kako ima za 600din po radnjama. ima, ali ne original. a i dosao je kod mene jer mu je skupo da tera 4 godine star auto u ovlasceni servis.

realno, ako set kvacila za moju lajku kosta 70e, a toliko je "valeo", onda ko misli da vozi fiat JTD kojem je set kvacila 400e mora da zaradjuje 6 puta vise od mene a to svakako u 90% slucajeva nije tako.
j***** auto bez kardana

djape1977

Post by djape1977 »

nazad na temu fiat JTD motora. u nivi ima smisla jer ima ogroman obrtni moment koji je realno potreban za offroad. pre 13-14 god je bila jedna niva sa fiatovim 2.5 dizelom na NBG i bilo je cudo kao vuce. manja max brzina zbog manjeg max broja obrtaja ali duplo veci obrtni moment. e to je bio pravi motor za tu konverziju! od odrzavanja treba samo znati kako da se promeni filter goriva, a ne ova nova sranja od motora puna elektronike.
turbo sa protokomerom, step motorom, senzorima radilice i bregaste... sio mi ga djura. milion gluposti koje rade kako treba u prvih 10 godina a onda nastaje plakanje. svaki dizel bio fiat, pezo, mercdes ili bilo koji drugi koji kad mu nabijes pun gas izbaci nazad bilo koju kolicinu dima koji mozes da vidis je neispravan! ne valja turbo ili nesto od elektronike. remonti su skupi cak i za nemce i zato u srbiji mozes da kupis stilo JTD ili megan DCI za 3000e.
j***** auto bez kardana

marko.jovanovic
Automobil: Bravo 1.9JTD

Post by marko.jovanovic »

@djape
U pravu si za sve, osim da set kvačila za 1.9JTD košta 400€. Lepo sam stavio link i naveo cenu, pošto sam imam Brava 1.9JTD. Naravno, poučen dosadašnjim iskustvom uvek ću da stavim kvalitetniji i skuplji deo, nego da se stalno zlopatim sa popravkama.
A te što zovu da kupe nešto, pa hoće da im to pokloniš i vodiš i na klopu pride, slobodno teraj u 3 pm. Sve ima svoju cenu. Ja sam kupio Brava 1.9JTD zato što mogu da sebi priuštim održavanje i potrošnju, i ruku na srce zato što se ne krade. Evo sada moram da ga prodam ili menjam za nešto veće, klinac na putu, žena skače po mozgu da je mali gepek i da je problem što ima 2 vrata. I opet ću uzeti Fiata, nešto se mislim da li Mareu karavan ili Bravu, naravno, isključivo 1.9JTD. Možda i Stila, ali su oni već malo skuplji, što nije problem, ali imaju više glupe elektronike, i to mi ide na k....
Inače, kao što ti voliš da sa Lajkom odereš razne nabeđene likove u novim kolima, isto tako volimo i mi sa malo čačnutim traktorima koji koštaju malo više od 2000€.
Aj nazad na temu, pre neki dan mi drugar reče da duuugo nije video nivu sa Peugeot dizelom koje su se ovde prodavale. Da li je u pitanju leš od motora ili nešto drugo ne znam.

BokeYGTi
Automobil: Lada 112 1.6 16v

Post by BokeYGTi »

jedan moj poznanik je skoro kupio Fiat Stilo Abarth i od kako ga kupio vozi ga na rezervi, i to 2 puta nedeljno. ali on ima Stilo Abarth, a ja Ladu, bez obzira sto on vozi 50 km nedeljno a moja Lada dnevno po 100 km.

ima kod mene u selo jedan lik Nivu sa 1.9TD motorom, fabricki. to je verovatno taj Peugeot motor, ili?
http://lada-klub.com/viewtopic.php?t=2091 ex Samara
http://lada-klub.com/viewtopic.php?f=15&t=5516 112 1.6 16V
moj problem lezi u neskladu mojih bruto navika s mojim neto prihodima.

Milan 2107
Automobil: 2107 e39 525D

Post by Milan 2107 »

da pežo je i zeza ih mjenjač
Zašo voziti nivu sa 1.7i koja troši 10L benzina kad možete voziti nivu sa 240D MB motorom koja troši 12L dizela

djape1977

Post by djape1977 »

marko.jovanovic wrote:@djape
U pravu si za sve, osim da set kvačila za 1.9JTD košta 400€. Lepo sam stavio link i naveo cenu
bez plivajuceg zamajca koji najcesce izdrzi dve lamele a onda je zreo za zamenu.

naravno, ne mora da ima taj glupavi plivajuci zamajac uopste, moze i obicni, samo onda mora malo opreznije da se otpusta kvacilo inace kida lamele. doduse ni to nije nista novo, i stari dizeli su ih kidali ko se izivljavao.

inace, razumem te za traktorce jer sam godinama vozio fiat 132 dizel ali je to bilo u vreme kad je dizel bio mnogo jeftiniji od benzina i taj auto je trosio 8 litara sa 2,5 motorom. bila mi je omiljena zabava da ga potpisujem prvom i drugom i da magarcima u mnogo skupljim kolima pokazujem kako se penje uz bubanj potok petom brzinom.

ta generacija dizela je jos imala osnovnu prednost dizela - jednostavnu konstrukciju. ako je motor imao kompresiju i dobijao gorivo onda je i radio, a ne kao sad ova moderna sr*** od dizela sa protokomerom koji je odmah iza prikljucka iberlaufa pa kad ga zamasti pocne da brljavi i trosi kao blesav.
j***** auto bez kardana

jeronimo
Automobil: vaz21214-20

Post by jeronimo »

veci problem na dizelu je pregrevanje pogotovo kada se niva vozi onako kako treba i kuda treba a pezo sa 75ks (i potrosnjom od 10 -12 litara nafte) je izuzetno startna i ekonomicna masina :D , inace peugeot pravi odlicne dizel agregate po meni bolje nego nemci....
p.s. mislim da znam ko je spakovao onaj dizel u nivu u ns moracu da ga pitam kako se pokazalo u eksploataciji ;) ,doduse vec vidim da je legla bar 3-4 cm na pradnjem kraju sto nije bas najbolje za off road...
" :) Prva,druga,kuplung,treća ruski ti je menjač sila :) "

djape1977

Post by djape1977 »

Image
Image
Image
Image
j***** auto bez kardana

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

steta ina ovde kod nas u kraju 1 takav isto beo vozi se covek non stop nije neshto utegnut ali ide :(
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Danas sam se na zrenjaninskom putu vracao kuci i kroz prozor autobusa odjednom uocio stopaljku,tacno sam znao o cemu je rec,skoci sa sedista i otisao pravo tamo,da ne duzim evo par slika...inace ovaj auto je uzivo mnogo drugaciji nego na slikama,nisam mogao bolje uglove da koristim dok sam slikao jer je sa jedne strane Put,a sa druge neka zgrada...

http://desmond.imageshack.us/Himg560/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg812/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg845/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg24/sca ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg221/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg851/sc ... res=medium
http://desmond.imageshack.us/Himg252/sc ... res=medium

Ovih dana cu slikati jos jednog forda,cesto stoji tu pored puta,ali ga danas nije bilo :P

Alexa
Automobil: Lada 2106

Post by Alexa »

Ako neko moze neka mi prepravi post da se slike odmah vide...muke sam mucio dok sam ih ubacio svo vreme me nesto zeza... :sad:

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Mustang Boss !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

altinjanin
Automobil: lada 112 16v

Post by altinjanin »

...a trojke su Djuro sta?-Osnovne jedinice diverzantskih grupa..

altinjanin

Post by altinjanin »

altinjanin

Post by altinjanin »

Post Reply