Zamena seta kvacila na 2108
Moderators: BokeYGTi, tommy, Goxxy, elektronicar, vojvoda, Samar-Guja
Re: Zamena seta kvacila na 2108
od ova tri sto si napisao- ako ti krpi tih 5000 din, kupi valeo, ako ne, onda ruen
Valeo bez razmisljanja.
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Pero, kako se kod tebe pokazao, koliko si presao dosad sa njim?Pera wrote:Valeo bez razmisljanja.
Nasao sam u Autodisku druk lezaj sa metalnim centralnim delom, za razliku od plasticnog centr.dela kod skoro svih ostalih.
Razmisljam i o SACHS setu. Kosta 7000din i ima ga u Lav autu i UKR u Dimitr.Tucovica. Samo ne znam jeli original.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
Ceo Valeo set,sa druk lezajem ti metalnim sam uzeo u auto disku,pre 2.5 godine otkad sam uzeo ovu noviju Samaru,presao sam malo jace od 30 000 km,kvacilo radi dobro kao i prvog dana kada sam ga montirao,za te pare uzmi ga i ne razmisljaj.
- Rale
- Automobil: Samara 1.5 21083
Je li to PHC VALEO?Pera wrote:Ceo Valeo set,sa druk lezajem ti metalnim sam uzeo u auto disku,pre 2.5 godine otkad sam uzeo ovu noviju Samaru,presao sam malo jace od 30 000 km,kvacilo radi dobro kao i prvog dana kada sam ga montirao,za te pare uzmi ga i ne razmisljaj.
Ma, pusti Kadilak bolji je Ladilak!
Danas sam kupio taj Phc (valeo) set iz koreje. Ustvari njihovi su korpa i lamela, a druk ležaj je ruski sa metalnim prstenom. Ceh 4990 din. Lepo izgleda a utisci nakon ugradnje do kraja nedelje.
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Da li je korpa kvacila ista za Samaru 1300cm3 iz 1989 i 1991g.?
Hvala unapred
Hvala unapred
Sto ne bi bila ista,ista je i za onu 2000 god.
- ljubisa.va
- Automobil: Niva 1.6
Ok...Covek je odustao..Nema veze..
-
andrejbeca
Na mojoj Samari 1.5 -21099 iz 2003 god,lamela izgleda da nije bila ista kao ove sto se ugradjuju u
ove ranije modele,jer je u njoj motor iz 110-ke.Prvi put kada smo promenili set,lamela je pocela da
udara u neki lim, koji je morao da se krivi jer je original bio izgleda tanji od Ruenovog seta.
ove ranije modele,jer je u njoj motor iz 110-ke.Prvi put kada smo promenili set,lamela je pocela da
udara u neki lim, koji je morao da se krivi jer je original bio izgleda tanji od Ruenovog seta.
Zanima me ako mozete da mi prikazete na slici sta se zateze ili odvija kad otkaze lamela,da auto moze da se vozi. Tako mi je lamela jednom otkazala,i nasao sam majstora koji mi je francuskim kljucem nesto uradio i kvacilo je hvatalo na kraju,tako da je auto mogao normalno da se vozi. Ovo posebno pitam jer se plasim da mi npr na relaciji KV - BG ne otkaze lamela,iako je relativno skoro promenjena.
Samo Samara Srbina Spasava
- Samar-Guja
- Automobil: Lada Samara 1.3S
Gledam ove vas komentare za set , i ipak nisam uzeo valeo ili sachs evo shta sam radio ! Vec mesec dana vozim sa puklom korpom (ruen) koja je stavljena pre 10 godina i stara ruska lamela koja ju je nadzivela , sad sam stavio istu lamelu samo "pre-nitovana'' i preradjenu korpu !
lamela : 1000 din
korpa : 1800 din
druk lezaj dobar stari posto je novi nekako drugaciji manji je nije imalo potrebe menjati ga !
Korpu su mi radili neki momci iz Ostruznice - majstor koji nituje lamele posluje sa njima !
lamela : 1000 din
korpa : 1800 din
druk lezaj dobar stari posto je novi nekako drugaciji manji je nije imalo potrebe menjati ga !
Korpu su mi radili neki momci iz Ostruznice - majstor koji nituje lamele posluje sa njima !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)
Na 110-kama je malo drugacija lamela,korpa i zamajac....sire korpe,tezi zamajci,veca povrsina naleganja lamele