Rec je o vozilu koje je kao novo kupljeno u Srbiji 1991.preko Zastave, koje sam samo ja od 11000 km vozio do negde oko 80 000 km, od kada je brat vozi, sada je na 95 500 km i to je prava kilometraza ni metar vise nije prosla. Redovno odrzavana ulje nikad preko 10 hiljada km nije vozeno, sipano isprva Elf mozda 2 -3 zamene a onda iskljucivo Mobil i to u servisu za koji garantujem a i imaju sertifikate distributera da poseduju originalna maziva. Motor radi kao satic pali iz prve na plinu uobicajeno (sada u februaru -15 preko dana na plinu lagano) , ne duva, ne trosi ulje, do sada nikad nisam dolivao. Mana kao i na svim Samarama je semering razvodnika koji propisa na nekih 15 hilj km pa je motor sa te strane od ulja mastan ali mi na pamet nije padalo da perem motor.Menjac kao prvog dana lagan ne zuji sve OK. Na nekih 85 000 zamenjeni su kaisevi roler zupcastog i pumpa za vodu a pre nekih 10 dana sam zamenio kugle jabucice ili sta vec na vesanju(kako ko zove) kao i manzetnu na glavi upravljaca. To je novijeg datuma. Nesto ranije stavljeni novi diskovi plocice i paknovi Lucas(pisao sam o tome na ovom forumu) nosace motora (bez razloga stari su sasvim ok) zadnje kocione cilindre peti kocioni , glavni kocioni( svi Metelli) i servo pojacivac kocenja(MS) kao i kociona crevca. Tada je stavljena Sachs lamela korpa i druk koji je imao plastican prsten koji se nakon 10000 raspao i zeznuo mi korpu (zamenjeno pre 10 dana). Nikad nisam stavljao jeftine- bofl delove nego sam ulagao ali sam i terao ko covek. Nikada me nije ostavila na putu, a po kojim kijametima- snegovima i blatu me je izvlacila
To bi bilo uratko (hahahahaha
E da ne zaboravim felne su joj uzasne tako da bi joj pasovale neke dolnicarke, (trazi balanserka teg od 100 gr), treskaju mada auto ne vuce u stranu niti cepa gume sa strane. Tablice su vracene.
Cenim je 900 evra fiksno, znam sta prodajem, koliko je ocuvana, znam svaku rupu u koju sam zviznuo i cenim je toliko a i nisam za pijacne poslove.
Info: 063/855-32-12.
Ne zamerajte na duzini posta upravo saljem slike nadam se da cu uspeti. Pa ko voli .....
Pozdrav!

E sad "mali buvljak"