Yugo EFI Power

Moderator: lengenda

Boki78

Re: Yugo EFI Power

Post by Boki78 »

YUgisa wrote:Na neke najprostije poteze u Yugu, Reno pocinje da gubi uveliko kontrolu :D
Pa sad, zavisi koliko su prosti :D
YUgisa wrote: mada znaju ljudi da prave takve amortizere da rade 5mm i to u ekstremnim situacijama...
Kako, i koliko vidno, to utice na rastresenost, pa i integritet skoljke kad je jugisha u pitanju? :)

YUgisa

Post by YUgisa »

Pa recimo vozis 80km/h i cimnes volan da predjes u drugu traku i vratis se odmah nazad u svoju traku, sa Yugom to radim ko iz sale pa cak sam to radio i sa preko 120km/h a sa Rednoom sam samo cimnuo, , nisam dosao ni do sredine puta iz svoje trake a zadnjica pocela da se zanosi pa kad sam dao kontru onda poceo ceo auto da se zanosi :D

Pa ne utice vidno, ali jeste karoserija ojacana dole sankama i koskom napred i pozadi trenutno ima samo ojacanje grede...
Zastava Forum
http://zafc.bigforumpro.com/

Boki78

Post by Boki78 »

YUgisa wrote:Pa recimo vozis 80km/h i cimnes volan da predjes u drugu traku i vratis se odmah nazad u svoju traku, sa Yugom to radim ko iz sale pa cak sam to radio i sa preko 120km/h a sa Rednoom sam samo cimnuo, , nisam dosao ni do sredine puta iz svoje trake a zadnjica pocela da se zanosi pa kad sam dao kontru onda poceo ceo auto da se zanosi :D
Kad bih to probao sa mojom samarom verujem da bi mi zivot proleteo pred ocima u sekundi :D

YUgisa

Post by YUgisa »

Pa i meni je kad sam probao sa Reonom :D
Zastava Forum

gedora
Automobil: zil

Post by gedora »

yugisa, ja pratim tvoj rad sa autom (ovde na forumu) i vrlo dobro znam sta i kako radis i pozdravljam to. medjutim, odusevio bi me kad bi stavio slike namontiranih amortizera, a ovako, slike amortizera na nekoj livadi su bas bzvze. za to ne bih kao ostali dusebriznici, koji odmah hvataju za vrat, cim neki komentar nije nekome po volji, da ti pisem bravo super, ovo, ono... namontiraj to na auto, sredi, pa slikaj i postavi kako bi ja a i ostali mogli da komentarisemo ono sto je stvarno odradjeno. ovakve slike me neodoljivo podsecaju na postove nekih clanova sa ovog foruma, tipa "danas sam zamenio filter, ulje, svecice, filter vazduha, metlice brisaca i sad lajka ide ko blesava i manje trose nego pre".. svako dobro pozzzzzz i uspeh u daljem radu.

YUgisa

Post by YUgisa »

Bice slika kad budu i na montirani, nemas briga :D Pa ja ne vidim sta ima neko da se stidi da napise sta ima i sta je radio, ja sam eto postavio slike amortizera da se vidi kako su tekli radovi tokom izrade istih i da nije samo uradjeno na vrat na nos nego da je sve ocisceno do metala ;)
Zastava Forum

Dare
Automobil: Niva 1.7 4×4

Post by Dare »

YUgisa wrote:Hahahaha nije ni to sa zutom oprugom serijsko :D To je za 7cm da spustas Yuga :D To sam ja pravio da prodam...

Image

Ovo je fabricki :D

Inace, ovo jesu progresivne opruge ;) A hod je nekih max 1.5-2cm za celo oslanjanje. I to samo u ekstremnim situacijama, inace je manje od 1cm ;)
Slabo je to. Vid' sta je spustanje
Image
Image
:lol: :lol: :lol:

Boki78

Post by Boki78 »

Dobra guma, svasta je preturila preko glave :D

YUgisa

Post by YUgisa »

Hahahahaha nije meni fazon da spustim sto vise, nego koliko to trap moze da podnese i da spustanjem dobijem sto stabilnije vozilo ;) A ovo je neki minimum koji moze trap da podnese, nize zahteva mnoge prepravke... ;)
Zastava Forum

djape1977

Post by djape1977 »

YUgisa wrote:Hahahahaha nije meni fazon da spustim sto vise, nego koliko to trap moze da podnese i da spustanjem dobijem sto stabilnije vozilo ;) A ovo je neki minimum koji moze trap da podnese, nize zahteva mnoge prepravke... ;)
promeni pixlu drugar.

to sto ti pricas o stabilnosti je sasvim normalan manevar za moju ladu 2103, samo gume 185 umesto fabrickih 165. a koska i sanke ce da ti pomognu do mojega kad imas skoljku napravljenu u kragujevcu. za to sto ti hoces se radi cevna sasija odozdo. a i sve kad to napravis, opet neces imati stabilnost koju sam imao u crvenoj ladi 2104 sa 205 gumama i to tako da mi nisu ispadale plombe na ovim nasim nazovi putevima
j***** auto bez kardana

YUgisa

Post by YUgisa »

Licno ja ti neverujem u to sto kazes posto sam se naslusao takvih prica i svi su postigli mnogo bolje performanse od mene sa skoro nikakvim ulaganjem u bilo kojem vozilu, nebitno da li je Lada, VW, Opel i druge marke, ali ne bih ulazio u neku polemiku sad oko toga, to bi trebalo ustanoviti najbolje na stazi... A sto se tice ojacanja, to je trenutno odradjeno, ne znaci da ce ostati na tome ali nije da mora nesto puno vise od toga ako je karoserija zdrava... A i opet necu ulaziti u polemiku oko toga jer nemam neku zelju (posto me neinteresuje da li neko drugacije smatra niti ja vidim razlog da ga u suprotno ubedjujem jer nemam koristi od toga) da objasnjavam u pravcu Lada VS Zastava a znam da ce otici na tu stranu... ;) Svako vozi sta zeli i sta mu odgovara i ima svoje razloge za to i shvatanja oko auta i to sto nekome mozda odgovara drugom ne odgovara... A merenje ciji je duzi treba na stazi odraditi ne na forumu...

I na kraju, moja logika, nisu mi bitne totalne performanse vozila, nego unapredjivanje tog auta, tj cak i da ti sa tvojom Ladom postizes samom izmenom guma ono sto sam ja postigao sa vecim brojem modifikacija na Yugu, ne znaci da bih ja bio zadovoljan tvojom Ladom... Da vozim tvoju Ladu unapredio bih dodatno trap jer ja zelim maksimum iz tog auta a ne u poredjenju sa drugim autima... Moj Yugo nije takav da bi ispadale plombe, ali se slazem da bi mnogima bilo neodgovarajuce tvrd ali meni odgovara jer ja ne volim automobile koji su mekani... Mada isto tako ne vidim razlog za preterano otvrdnjavanje da sve puca kao sto neki rade jer znam da se time ne postize nista...
Zastava Forum

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

Cisto onako da ti samo kazem shvati kako hocesh ali jugo znash i sam ima samo jedno rame napred koji drzi tocak i balans stanglu tako je i na samari shta kod radio i spustao necesh neshto puno postici dok se namesti neka vrsta mosta na koju se kaci "zesce rame" npr pogledaj kako to izgleda na golfu 2 !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

djape1977

Post by djape1977 »

uopste se ne radi o prici lada VS yugo, jedan potpuno stock fiat ritmo 130tc je 3 svetlosne godine ispred bilo cega sto mozes da napravis od juga po pitanju lezanja a koncepcijski ima vrlo slicno ogibljenje. nema coilover-e, nije ni tvrd, ali je jednostavno bolje proracunato sve.

opet, nisi se vozio sa mnom u kolima, ali ko jeste, a ima clanova foruma koji su imali zadovoljstvo, znaju kako ja vozim i naglo menjanje trake na autoputu pri 140km/h je za mene uobicajena stvar. na crvenoj karavanki sam osim 205 guma pravio i razne modifikacije trapova i bila je dosta tvrdja od stock lade a ipak sam mogao da vozim 80km/h po makadamu bez da mi riba kuka kako ce da joj otpadnu sise.
reper sto se tice lezanja? sa karavankom lakat krivina na novosadskom putu kod galenike sa 110km/h u trecoj brzini, bez isklizavanja, na pola krivine gas u patos.
sa sadasnjom 2103 ista krivina sa 80 bez bilo kakve drame. cik da vidim juga. nagledao sam se full trkacki spremljenih jugica koji ne smeju ni da pokusaju tako nesto. tek hibridi iz hoby klase uspevaju da postignu takav prolaz.
j***** auto bez kardana

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Post by Samar-Guja »

NIsam ni pisao lada vs yugo vec o tome da moze i da zavari amortizer da se ne pomera da ukruti auto totalno nece neshto puno postici jer viljuska koja drzi tocak ne moze to da podnese samo sam naveo primer da je isto tako i na samari ! Shto se tice sirokih guma to znam imao sam iskustvo da na svojoj samari vozim 15/205/50 sa sve stock ogibljenjem lezi u krivini ekstra !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

YUgisa

Post by YUgisa »

Mene interesuje tacna objasnjenja zasto nesto ne moze ili moze i zasto je to nesto toliko bolje i zasto Yuga ne moze unaprediti a takve price ja ti kazem da to ne moze jer je takvo vesanje meni nista ne znace... ;)

Za pocetak, meni nije jasno sta ne moze b. stangla da izdrzi spustanje auta i zasto se uopste ne unapredjuje vesanje zbog ovakve konstrukcije trapa?

Takodje, interesuje me koje su to razlike izmedju Ritmovog oslanjanja i Yugovog i zasto nebi bilo slicnog kvaliteta oslanjanja ako bi se sa Ritma zasrafilo na Yuga (jer odgovara)? I sta je to tacno bolje proracunato i u cemu se razlikuje od Yuga?
Zastava Forum

Post Reply