Rilemobil :)

Moderators: BokeYGTi, finaldesign, djape1977

Post Reply
Rista
Automobil: Lada Samara 1500

Rilemobil :)

Post by Rista »

Kupljena davne 92 godine od strane profesora koji je nije nešto vozio u glavnom mu je stajala na parkingu :lol: . Posle ju je kupio neki drugi tip koji je nije nešto čuvao. Kad ju je ćale kupio bila je prešla negde oko 50 hiljada ako se dobro sećam a to je bilo negde 2005-te godine. Inače auto je izvanredan primer šta se dešava sa kolima kad dugo stoje i ne voze. Svašta je na njemu promenjeno baš iz tog razloga. Trenutno mora da se menja glavčina, trese se točak kad se ukoči sa nekih 60 na sat :lol: . Hauba trula u prednjem delu, mora se menja. Limarija je generalno dobra, ima problem oko otvora ispod vozačevog sedišta, predhodni vlasnik nije vratio čep kad je prčkao oko kola :hit. Verovatno ima još toga. Farbana prošle godine, naravno tip koji je to radio nije se setio da popravi onu rupu koju sam pomenuo :x. Amortizeri zadnji gotovi i oni mora se menjaju
Ali generalno je ok auto, nije me još nikad izdao, motor je u odličnom stanju ne duva ni malo prešao 132 hiljade. Evo slika:

Image

Image

Image

Image

Image

To je moj Rilemobil 8)
Za koji dan ću postaviti još :)

E sad pitanja :) Valjda me moderatori neće :hit :D

1. Da li je neko zna jel ima da se nabavi ono svetlo za čitanje u kabini ? Moje je puklo pa smo ćale i ja nešto budzili al bi bilo dobro da nađem neko koje je čitavo jer smo ovom morali da zalepimo kuglu pa sad ne može da se pomera ? Ovako izgleda :

Image

2. Sticajem životnih okolnosti zadesio sam se u Rusiji ove godine pa reko kad sam tu da pazarim nešto za lajku :D Uletim u prvu radnju sa prijateljem Rusom i kupim pločice al za 110-tku :roll: . Jel pašu te na Samaru ? Firma je Kraft.

http://www.oberkraft.ru/catalogue/brake ... 91355.html

Samar-Guja
Automobil: Lada Samara 1.3S

Re: Rilemobil :)

Post by Samar-Guja »

Pasuju ali su te plocice su tanje nego samarine jer 110 ima ventilirajuce diskove koji su malo siri od samarinih , istog su oblika i pasuju ali za samaru su duplo deblje !
Ko nije jeo u krevetu ne zna kako mrve bodu !!! :)

Rista

Post by Rista »

Samar-Guja wrote:Pasuju ali su te plocice su tanje nego samarine jer 110 ima ventilirajuce diskove koji su malo siri od samarinih , istog su oblika i pasuju ali za samaru su duplo deblje !
Eee jbg :? Šta može da se desi ako se ugrade ? Neće prijanjati dobro na disk? Jebiga laik sam za kola pa ne znam :oops:

bruyoni
Automobil: Lada 112 1.5 16v

Post by bruyoni »

Identične su pločice za samaru i 110. Kao i pakne.
Jedina razlika je što pločice a 110 imaju otvor za senzor istrošenosti

Iskreno, nisi se usrećio pločicama jer čak ni Rusi previše ne hvale svoje pločice a kod nas si recimo imao da uzmeš ATE za manje od 1500din, ili TRW, Delphi, Ferodo, LPR...

Što se tiče one lampe imam ja jednu kojoj kugla može da se okreće ali su one žabice što drže za nebo propale mada iskreno što en staviš diode umesto te gluposti koja ne služi svrsi, ako je hoćeš tvoja je.
viewtopic.php?f=28&t=4078&p=83718&#p83718

Rista

Post by Rista »

bruyoni wrote:Identične su pločice za samaru i 110. Kao i pakne.
Jedina razlika je što pločice a 110 imaju otvor za senzor istrošenosti

Iskreno, nisi se usrećio pločicama jer čak ni Rusi previše ne hvale svoje pločice a kod nas si recimo imao da uzmeš ATE za manje od 1500din, ili TRW, Delphi, Ferodo, LPR...
E jebiga :D U suštini kupio sam ih jer bio tu pa da iskoristim priliku. Šteta što nisam naišao na ovaj forum ranije, mogao sam i klimu da pazarim :D . U suštini trebaju mi neke kojima se koči iz mesta pošto ne vozim ovaj auto sam, a sestra je novi vozač tako da... :D U svakom sliučaju hvala na savetu :)

Što se tiče one lampe imam ja jednu kojoj kugla može da se okreće ali su one žabice što drže za nebo propale mada iskreno što en staviš diode umesto te gluposti koja ne služi svrsi, ako je hoćeš tvoja je.
viewtopic.php?f=28&t=4078&p=83718&#p83718
I meni su te žabice polomljene :x Tako je sve počelo. Pročitao sam onaj tvoj post, isto se i meni dešavalo, tako da ću da tutnem neke diodice :xixi

Pera

Post by Pera »

Sto ne rece da si u Rusiji,naslo bi se "par" stvari da poneses kolegama :D
Ne moze se on kvariti,koliko ga ja mogu popravljati.

Post Reply